Stel je voor: je begint een onvergetelijke reis in het prachtige Balangan; Uluwatta, waar je direct wordt ondergedompeld in de Balinese cultuur en serene stranden. Na twee dagen genieten van Balangan, vlieg je naar Maumere en start je avontuur op Flores. Van Maumere reis je naar Moni, waar je een adembenemende trekking naar de kleurrijke Kelimutu-kratermeren maakt.

De reis gaat verder naar Riung, bekend om de prachtige 17-eilanden, waar je een boottocht maakt om de ongerepte natuur te verkennen. Na Riung ontdek je het authentieke Bajawa, met bezoeken aan traditionele dorpen zoals Wolobobo, Luba en Bena. Vervolgens reis je naar Ruteng en daarna naar Labuan Bajo, waar je de kans hebt om het Komodo National Park te bezoeken en de beroemde Komodovaranen te zien.

Je avontuur gaat verder met een vlucht naar Tetebatu op Lombok, waar je deelneemt aan een hike rondom Sasak dorpen om de lokale cultuur en natuur te ervaren. Vanuit Tetebatu reis je naar het levendige Kuta Lombok, een perfecte plek voor ontspanning en strandactiviteiten.

Na Kuta Lombok neem je de boot naar Nusa Penida, het eiland die bekend staat om de plek waar het lijkt alsof er een Dinosauriërhoofd uit de zee opdoemt. De reis eindigt in het rustige Sidemen, een schilderachtig dorp omringd door rijstvelden en bergen, waar je de laatste dagen van je reis kunt ontspannen.

Deze reis combineert verschillende vervoersmiddelen zoals binnenlandse vluchten, privétransfers en boottochten, waardoor het een avontuurlijke en toch comfortabele ervaring is voor eenieder. Met een mix van culturele ervaringen, avontuurlijke activiteiten en momenten van ontspanning, is deze reis perfect voor avontuurlijke families en reizigers die op zoek zijn naar een complete en onvergetelijke vakantie.

Flores is minder toeristisch dan andere Indonesische eilanden, waardoor bezoekers een authentieke ervaring krijgen. Accommodaties zijn eenvoudig, wat bijdraagt aan de charme van het eiland. Bereid je voor op accommodaties die voorzien in de basis maar niet als luxe vakantieoord gezien kunnen worden. Flores is een avontuur.

Opmerking: Houd er rekening mee dat je doorgaans een extra nacht op de heen- en terugweg moet rekenen vanwege de intercontinentale vluchten.

Reis highlights

Kelimutu vulkaan

De hagelwitte stranden rondom Kuta Lombok

Komodovaraan en Komodo eiland vanuit Labuan Bajo

Uitzicht op de Agung vulkaan in Sidemen

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 2.673,- (oktober - mei)

Hoogseizoen: 2.830,- (juni - september)

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Genoemde transfers en boten/ferry’s
  • Auto met chauffeur
  • Genoemde excursies
  • Binnenlandse vlucht (en)

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum
  • Entreegelden (tenzij specifiek benoemd)
  • Overig

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Bij aankomst op Bali word je van het vliegveld naar Balangan (Uluwattu) gebracht. Onderweg verlaat je de drukke straten van de stad. Je passeert het mangrovebos en slapende dorpjes in waar je door rustige straten rijdt terwijl je Balangan nadert. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Dag 1 - 2: De tempel van Uluwatu

Dag 1: Na een lange vlucht strijk je neer op een ligbedje bij het zwembad en geniet je van je portie vitamine D verzorgd door de Indonesische zonnestralen. Ontspan en acclimatiseer terwijl je je voorbereidt op de komende avonturen.

Dag 2: Vandaag staat in het teken van het verkennen van Uluwatu en de omgeving (per scooter). Bezoek de prachtige stranden en, als je de tijd hebt, rijd naar de stranden van Nusa Dua, waar volgens ons de mooiste “witte” stranden van Zuid-Bali te vinden zijn.

 

 

Meer informatie

auto + vlucht

Privé transport

Duur: 01 uur

Binnenlandse vlucht

Duur: 03 uur en 20 minuten

Privé transport

Duur: 01 uur

Vertrek uit Bali en je wordt van Balangan naar Ngurah Rai Airport gebracht. Onderweg passeer je dicht en dik mangrovebos langs de bypass en lokale huizen voordat je uiteindelijk Bali verlaat. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Je neemt een binnenlandse vlucht van Bali naar Flores (Maumere).

Bij aankomst op Frans Xavier Seda Airport word je opgehaald door je chauffeur en/of gids en naar je hotel in Maumere gebracht. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Dag 3 - 4: Maumere: De Toegangspoort tot Oost-Flores

Dag 3: Na enkele transfers en een binnenlandse vlucht ben je aangekomen in Maumere. De rest van de dag heb je vrij om Maumere op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een wandeling door de stad, bezoek de lokale markten en ontdek de cultuur en gastvrijheid van de lokale bevolking

Dag 4: Vandaag staat in het teken van acclimatiseren op Flores, een eiland dat anders (meer lokaal) is dan Java of Bali. Neem de tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Verken de omgeving van je accommodatie, geniet van de natuur en bereid je voor op het avontuur dat de komende dagen wacht

 

 

Meer informatie

auto

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 03 uur en 45 minuten

Vandaag ga je van Maumere naar Moni. Voor deze reis is er een privéauto met chauffeur beschikbaar.

Dag 5 - 6: Kelimutu vulkaan bij Moni

Dag 5: Tijdens je reis vanuit Maumere naar Moni kun je onderweg stoppen bij plaatsen zoals de Alok-markt. Deze traditionele markt wordt druk bezocht door kopers en verkopers uit heel Sikka en biedt producten variërend van alledaagse artikelen tot ongebruikelijke goederen die op gewone dagen niet te vinden zijn. In plaats van op zondag, is de meeste drukte op dinsdag. De volgende stop is het vissersdorp Wuring, de thuisbasis van de Bugis- en Bajo-mensen die in traditioneel gebouwde paalwoningen wonen. Je reis gaat verder naar een oude kerk in het dorp Sikka. De kerk weerspiegelt de Portugese invloed op Flores. Vervolgens bezoek je de liefde voor traditioneel weven in het dorp Sikka. Je zult hun vaardighedem zien m.b.t. traditioneel handweven, bekend als tenun ikat. Na aankomst in Moni verken je de omgeving op eigen gelegenheid.

Dag 6: vandaag ga je de Keliumutu vulkaan beklimmen (zie voor meer informatie de excursie “Kelimutu trekking”). Moe maar voldaan kom je terug in je Ecolodge terug. Geniet van een goede lunch, diner en nachtreis voordat je reis zich zal vervolgen.

 

Meer informatie

auto

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 06 uur

Vandaag ga je van Moni naar Riung. Onderweg passeer je lange en kronkelige wegen met verschillende uitzichten, variërend van kleine dorpjes, laaglandbossen en kerken. Geniet van de bries van de noordelijke zee terwijl je Riung nadert.

Onderweg kunnen enkele stops worden gemaakt in overleg met de chauffeur. Wij leven een mooi document aan met tips en ideeen voor deze stops. Je kan 10 uur gebruik maken van de services van de chauffeur.

Dag 7 - 8: Natuur bij de Soa-warmwaterbronnen en 17 eilanden

Dag 7: Je zit al even in de auto vanuit Moni en maakt een verfrissende stop bij de Soa-warmwaterbronnen. Hier kun je niet alleen de bronnen bezoeken maar ook uitproberen door een ontspannende duik te nemen in het warme, geneeskrachtige water. Na deze ontspannen pauze van de reis vervolg je deze naar Riung. Bij aankomst check je in bij je accommodatie en heb je de rest van de dag vrij om te genieten van alles wat Riung te bieden heeft. Verken de lokale omgeving, proef het eten in een van de plaatselijke restaurantjes en bereid je voor op de avonturen van de volgende dag.

Dag 8: Vandaag staat een spannende excursie op het programma: een bezoek aan de 17 nabijgelegen eilanden van Riung (zie voor meer informatie de excursie: “Marine park; 17 eilanden”). Deze eilanden zijn beroemd om het afgelegen karakter en het prachtige heldere water rondom. Tijdens de tour kun je snorkelen, zwemmen en ontspannen op de prachtige stranden. Verken de koraalriffen, zie kleurrijke vissen en geniet van de serene omgeving. Deze dag belooft een onvergetelijke ervaring te worden in een van de mooiste mariene parken van Indonesië

Meer informatie

auto

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 03 uur en 30 minuten

Vandaag reis je van Riung naar Bajawa. Onderweg verlaat je de bries van de noordelijke zee en rijd je over lange en kronkelende wegen door bossen en kleine lokale dorpjes. Geniet van de koele sfeer van de stad als je Bajawa nadert.

Onderweg kunnen enkele stops worden gemaakt in overleg met de chauffeur. Wij leven een mooi document aan met tips en ideeen voor deze stops. Je kan 10 uur gebruik maken van de services van de chauffeur.

Dag 9 - 10: Bajawa

Dag 9: Vandaag staat in het teken van reizen van locatie A naar B. Bij aankomst in Bajawa heb je de rest van de dag vrij om deze fijne stad op eigen gelegenheid te verkennen. Ontdek de lokale markten, bezoek traditionele huizen en geniet deze stad. Bajawa staat bekend om de rijke cultuur en vriendelijke bevolking, dus maak van de gelegenheid gebruik om met de locals te praten en meer te leren over hun manier van leven.

Dag 10: Vandaag maak je een prachtige excursie naar Wolobobo, Luba en Bena (zie voor meer informatie de excursie: “Bajawa – Wolobobo-Luba-Bena”). Dit unieke stukje Flores en Azië biedt een fascinerend inzicht in de lokale cultuur en geschiedenis. Begin de dag met een bezoek aan Wolobobo, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten over de omgeving. Vervolgens ga je naar Luba, een traditioneel dorp waar de tijd lijkt stil te staan. Sluit de dag af met een bezoek aan Bena, een van de best bewaarde traditionele dorpen op Flores, bekend om de indrukwekkende architectuur en rijke culturele erfgoed. Geniet van de unieke ervaring en leer meer over de geschiedenis en tradities van de lokale bevolking.

 

 

Meer informatie

auto

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 04 uur en 30 minuten

Vandaag ga je van Bajawa naar Ruteng. Onderweg rijd je over lange en kronkelende wegen met uitzicht op het Ranamese-meer, de Ranaka-berg, rijstvelden, koffieplantages en kemirinotenbomen en bamboebossen. Als je Ruteng nadert, word je verwelkomd door een koele bries.

Onderweg kunnen enkele stops worden gemaakt in overleg met de chauffeur. Wij leven een mooi document aan met tips en ideeen voor deze stops. Je kan 10 uur gebruik maken van de services van de chauffeur.

Dag 11: Tussenstop in Ruteng

Dag 11: Vandaag heb je de hele dag de tijd om Ruteng op eigen gelegenheid te verkennen. Ruteng is een charmante stad met een koeler klimaat, omgeven door groene heuvels en rijstvelden. Bezoek het lokale museum, wandel door de straten en geniet. Probeer een lokaal gerecht in een van de plaatselijke restaurantjes en maak kennis met de vriendelijke bevolking.

Dag 12: Na een overnachting in Ruteng vertrek je naar Labuan Bajo. Onderweg maak je een stop bij de Cancar Spider Web Rijstterrassen, waar je kunt genieten van het unieke patroon van de rijstvelden die lijken op een spinnenweb. Dit traditionele landbouwsysteem is een fascinerend gezicht en biedt prachtige fotomogelijkheden. Daarna bezoek je de Cunca Wulang Canyon, bekend om de indrukwekkende watervallen en natuurlijke zwembaden. (Zie voor meer informatie de excursie: “Cancar Spider Web Rijstterras en Cunca Wulang Canyon”). Geniet van een verfrissende duik in de kristalheldere wateren en bewonder de prachtige natuur van deze bijzondere locatie.

Meer informatie

auto

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 04 uur en 45 minuten

Vandaag ga je van Ruteng naar Labuan Bajo. Voor deze reis is een privéauto met chauffeur beschikbaar. Je kunt onderweg stoppen bij plaatsen zoals Liang Bua en het Cancar Spider Web-rijstveld. Liang Bua is een prehistorisch gebouw in Indonesië. De Liang Bua-grot is de plaats waar in 2001 prehistorische mensen/wezens (homininen) zijn ontdekt, genaamd Homo floresiensis. In de taal van Manggarai betekent Liang Bua ‘koele grot of hol’. Ruteng heeft ook een unieke rijstveldverdeling, genaamd Lingko. Met hun ronde, spinnenwebachtige structuur zijn deze stukken land unieke blikvangers in Manggarai.

Let op: toegangskosten zijn niet inbegrepen, tenzij hieronder anders vermeld. Je route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken. De duur van je privéauto met chauffeur is 10 uur, te beginnen vanaf je ophaaltijd.

Dag 12 - 13: Labuan Bajo

Dag 13: Een dag om op eigen gelegenheid Labuan Bajo te verkennen. Het is mogelijk om een excursie bij te boeken naar Komodo eilanden (dagexcursie). Deze dagexcursie is exclusief vanwege de forse prijzen voor Komodo eiland (€483,- per persoon). Hieronder volgt de beschrijving van deze extra optie en vraag bij interesse naar de mogelijkheden:

“Ontmoet de gids in de ochtend in de lobby van je hotel en neem je transfer naar de haven waar je aan boord gaat van een lokale houten boot. Je vaart naar Padar Island. Bij aankomst maak je een wandeling naar de top van het eiland en geniet je van het beste uitzicht in het Komodo National Park. Trekking schoenen worden aanbevolen vanwege het gladde en steile pad. Na het wandelen op Padar Island, vaar je verder naar Komodo Island om de laatste draak op aarde, de Komodo, te ontmoeten. Onder leiding van de lokale ranger maken we een trekking door het bos en de savanne om de beroemde Komodo te vinden.

Je zult ook genieten van snorkelen bij Pink Beach, het beroemde strand met zijn mix van rood en wit zand. Geniet van het kleurrijke koraal en de vele soorten vissen door te snorkelen, of ontspan gewoon op het strand en geniet van de zon en het landschap. Er wordt een lunchpakket verzorgd. Na het snorkelen vaar je terug naar Labuan Bajo en word je teruggebracht naar je hotel.”

 

 

Meer informatie

auto + vlucht

Privé transport

Duur: 01 uur

Binnenlandse vlucht

Duur: 03 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 02 uur

Je wordt opgehaald bij je hotel in Labuan Bajo en naar Komodo Airport Labuan Bajo gebracht. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Je neemt een binnenlandse vlucht van Labuan Bajo naar Bandar Internasional Lombok.

Bij aankomst op Lombok International Airport, zal je gids en/of chauffeur je ophalen en naar je hotel in Tetebatu brengen. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Dag 14 - 15: Sasak dorpen, de Rinjani vulkaan en rijstvelden rondom Tetebatu

Dag 14: Na aankomst in Tetebatu heb je de rest van de dag vrij om de omgeving te verkennen. Een bezoek aan het Apenbos is een aanrader op dit tijdstip, waar je apen in hun natuurlijke habitat kunt observeren.

Dag 15: Deze dag kun je naar eigen inzicht invullen. Verken Tetebatu verder, boek een lokale trekking door de rijstvelden en watervallen, of bezoek een van de traditionele Sasak-dorpen om meer te leren over de cultuur en levensstijl van de lokale bevolking. Geniet van de rust en schoonheid van deze bijzondere plek.

 

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 02 uur

Vandaag ga je van Tetebatu naar Kuta. Onderweg passeer je enkele lokale dorpen en een prachtig landschap voordat je in Kuta aankomt. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Dag 16 - 18: Laid back Kuta Lombok

Dag 16: Je bent aangekomen op een van de populairste locaties van Lombok: Kuta. Het is een heerlijke plek met veel restaurantjes en prachtige stranden in de nabije omgeving. Met hoge golven is het een walhalla voor surfers. Verken de omgeving en geniet van de levendige sfeer.

Dag 17: Vandaag heb je de tijd om op eigen gelegenheid het rustige Kuta en de rest van Lombok te verkennen. Bezoek de omliggende stranden, proef lokale gerechten in gezellige eetgelegenheden, of huur een scooter om het eiland te ontdekken.

Dag 18: Nog een dag om Kuta Lombok te verkennen. Geniet van de omgeving en ontdek meer van de lokale cultuur en natuur. Maak een wandeling langs de kust, bezoek traditionele dorpen, of ontspan op de prachtige stranden.

 

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 03 uur en 30 minuten

Boot/Ferry

Duur: 01 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 45 minuten

Vandaag ga je van Kuta naar de haven van Bangsal. Onderweg passeer je enkele lokale dorpen, de stad Mataram en stranden voordat je in Bangsal aankomt. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Je wordt vanuit de haven van Bangsal (Lombok) naar de haven van Nusa Penida gebracht met een snelle boot.

Bij aankomst in de haven van Nusa Penida word je overgebracht van de haven naar je hotel in Nusa Penida. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Dag 19 - 20: Hoge kliffen en snorkelen met Manta's

Dag 19: Na aankomst op Nusa Penida heb je de rest van de dag vrij om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen. Ontdek de prachtige stranden, zoals Crystal Bay of Atuh Beach, en geniet van de adembenemende uitzichten vanaf de kliffen. Verken de lokale dorpjes en ervaar de unieke cultuur van het eiland.

Dag 20: Vandaag start je de dag onder water met een spannende snorkeltour naar Manta Bay (zie voor meer informatie de excursie: “Snorkelen bij Manta Bay (Mangrove Point)”). Hier krijg je de kans om te snorkelen met majestueuze manta’s en de onderwaterwereld te verkennen. Na de snorkeltour kun je ontspannen op een van de prachtige stranden of de rest van het eiland verder verkennen.

 

Meer informatie

auto + boot + bus

Privé transport

Duur: 45 minuten

Boot/Ferry

Duur: 30 minuten

Join in Bus (in Intercontinentaal gezelschap)

Duur: 01 uur en 30 minuten

Vandaag word je overgebracht van je hotel in Nusa Penida naar de haven van Nusa Penida. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Je neemt de speedboat vanuit Nusa Penida naar de haven van Sanur.

Bij aankomst in de haven van Sanur ontmoet je je chauffeur en word je naar Sidemen gebracht. Onderweg verlaat je de ontspannen sfeer van Sanur en geniet je van het uitzicht op Balinese tempels en rijstterrassen. De berg Agung verwelkomt je op de achtergrond terwijl je Sidemen nadert. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Dag 21 - 22: Sidemen: het onontdekte Ubud van Bali

Dag 21: Welkom in Sidemen. Na aankomst ben je vrij om te staan en gaan waar je maar wilt. Wij raden aan om uiteraard het waterpaleis te bezichtigen maar vergeet niet om de prachtige rijstvelden in de buurt te aanschouwen.

Dag 22: Vandaag heb je de gehele dag de tijd om de prachtige omgeving van Sidemen te ontdekken. Wij raden aan om een trekking door de rijstvelden lokaal te boeken. Begin je dag met een heerlijk ontbijt in je accommodatie, en maak je daarna klaar voor een avontuurlijke wandeling. De trekking leidt je door groene rijstterrassen, langs lokale dorpjes en tempels. Onderweg krijg je de kans om de lokale landbouwpraktijken te zien en te genieten van het adembenemende landschap. Neem de tijd om te stoppen en foto’s te maken van de indrukwekkende uitzichten. Na de trekking kun je ontspannen in een van de charmante cafés of restaurants in Sidemen en genieten van de rustige sfeer (boek deze trekking lokaal bij het hotel of in het dorp zelf).

Dag 23: Helaas zit je reis door Indonesië er weer op en is het tijd om na een fantastisch avontuur je vlucht terug te pakken richting Nederlandse grond.

 

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 01 uur en 30 minuten

Bij vertrek uit Bali word je door een chauffeur van Sidemen naar Ngurah Rai Airport gebracht. Onderweg vanuit Sidemen passeer je rijstterrassen en blijft de berg Agung in zicht. Je passeert Balinese tempels voordat je in Kuta bij het vliegveld aankomt.

Geïntereseerd in deze rondreis?