Duik in een avontuurlijke en culturele reis door Java en Bali, perfect voor reizigers die houden van natuur, Wildife, geschiedenis en mooie stranden. Je begint je avontuur in het bruisende Jakarta en reist al snel naar Bogor, waar je de rust vindt in de beroemde botanische tuin.

Van Bogor reis je naar Bandung, waar je een stadstour maakt en het fascinerende Angklung Udjo bezoekt. Vervolgens maak je een ontspannen treinreis naar Yogyakarta, één van de mooiste steden van Java, waar je de indrukwekkende Borobudur-tempel verkent.

Na een paar dagen in Yogyakarta reis je naar de  Bromo-vulkaan voor een adembenemende zonsopgangstour. Vervolgens ga je naar Kalibaru, waar je deelneemt aan de koffietour over de plantage, inclusief lunch. De reis gaat verder naar Ijen, waar je de prachtige Ijen-krater beklimt, beroemd om zijn blauwe vlammen en zwavelmijnen. Dit is echt een avontuurlijke en uitdagende klim.

Na Ijen reis je naar Ketapang om het Baluran National Park te bezoeken. Vele reizigers kennen dit park nog niet; vandaar een echte toevoeging in deze routing. Vervolgens steek je met de boot over naar Bali naar het rustige Pemuteran, waar je kunt genieten van de prachtige onderwaterwereld. De reis vervolgt naar Sidemen, een pittoresk dorpje omringd door rijstvelden en bergen, perfect voor ontspanning.

Je sluit je reis af op het idyllische eiland Lembongan, waar je kunt genieten van witte zandstranden en kristalhelder water. De hele reis wordt uitgevoerd met comfortabele privétransfers, treinen en lokale boottochten. Op Java reist de chauffeur grote delen met jullie mee.

Opmerking: Houd er rekening mee dat je doorgaans een extra nacht op de heen- en terugweg moet rekenen vanwege de intercontinentale vluchten.

Reis highlights

Treinreis tussen Bandung en Yogyakarta

Borobudur nabij Yogyakarta

Ijen vulkaan

Baluran National Park

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 2.086,- (oktober - mei)

Hoogseizoen: 2.307,- (juni - september)

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Genoemde transfers en boten/ferry’s en trein
  • Auto met chauffeur
  • Genoemde excursies
  • Binnenlandse vlucht (en)

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum
  • Entreegelden (tenzij specifiek benoemd)
  • Overig

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 01 uur en 15 minuten

Bij aankomst op Soekarno Hatta International Airport word je opgehaald door je chauffeur en/of gids en naar je hotel in Jakarta gebracht. Dit is een rechtstreekse transfer, zonder tussenstops.

Dag 1: Levendigheid en geschiedenis in Jakarta

Dag 1: Na een lange intercontinentale vlucht kom je aan op de luchthaven van Jakarta. Gelijk Java gaan bereizen is niet aan te raden; daarom overnacht je 1 nacht in het hartje van Jakarta om even te acclimatiseren voordat je oostwaarts trekt richting Bogor en Bandung. Bij aankomst in je hotel kun je ontspannen en tot rust komen. Verken de stad in je eigen tempo: maak een korte wandeling door de buurt, bezoek een lokaal café, of geniet van een verfrissend drankje bij het zwembad van het hotel. Dit geeft je de kans om bij te komen van de reis en je voor te bereiden op het avontuur dat voor je ligt.

 

 

Meer informatie

auto

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 02 uur en 15 minuten

Je route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken. Houd er rekening mee dat de toegangsprijzen niet zijn inbegrepen. De duur van je privé gecharterde auto is 10 uur, beginnend vanaf het moment van ophalen. Wij voorzien je van een mooi document met tips en ideeën voor deze stops onderweg.

Dag 2: De "oude" hoofdstad van Java: Bogor

Dag 2: Na het inchecken in Bogor ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Verken de drukke straten, bezoek lokale markten en winkels, of ontdek het historische Bogor Paleis van buitenaf. Maak een wandeling langs de rustige rivieren of geniet van de diverse culinaire mogelijkheden in gezellige cafés en restaurants. Of ontspan gewoon in de rustige omgeving van je accommodatie. Kortom, vul de verdere dag geheel naar eigen wens in.

Dag 3: Vandaag staat een bezoek aan de beroemde Botanische tuinen van Bogor op het programma (zie voor meer informatie de excursie: “De Botanische tuinen van Bogor”). Deze tuinen zijn een paradijs voor natuurliefhebbers, met een enorme verscheidenheid aan planten en bloemen. Na het bezoek aan de tuinen vervolg je je reis naar Bandung. Bij aankomst in Bandung kun je de stad op eigen gelegenheid ontdekken. Bezoek de koloniale architectuur, de bruisende markten, en de vele cafés en restaurants. Sluit de dag af met een ontspannen wandeling door de stad en geniet van de koelere avondlucht.

 

 

Meer informatie

auto

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 03 uur en 30 minuten

Je route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken. Houd er rekening mee dat de toegangsprijzen niet zijn inbegrepen. De duur van je privé gecharterde auto is 10 uur, beginnend vanaf het moment van ophalen. Wij voorzien je van een mooi document met tips en ideeën voor deze stops onderweg.

Dag 3 - 4: Ontdek Bandung: Art Deco en Meer

Dag 4: Misschien heb je gisteren al een kijkje genomen in de binnenstad van Bandung, maar vandaag krijg je de stad te zien zoals de locals dat doen. De excursie “Stadstour Bandung” staat op de planning. Tijdens deze tour ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden en verborgen pareltjes van de stad. Voor meer informatie over deze excursie, zie de uitleg in de excursiebeschrijving.

 

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 30 minuten

Dagtrein

Duur: 07 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 40 minuten

Je wordt opgehaald bij je hotel in Bandung en naar het treinstation van Bandung gebracht. Dit is een rechtstreekse transfer, zonder tussenstops.

Je vertrekt vanaf het treinstation van Bandung met de “Argo Wilis-trein” naar het treinstation van Yogyakarta. Na ongeveer 7,5 uur kom je aan in Yogyakarta.

Je wordt opgehaald bij het Tugu-treinstation en naar je hotel in Yogyakarta gebracht. Dit is een rechtstreekse transfer, zonder tussenstops.

Dag 5 - 7: Yogyakarta: Een toeristische hotspot met een rijke erfgoed

Dag 5: Na aankomst met de trein vanuit Bandung en inchecken in je heerlijke hotel, raden wij aan om de bruisende stad te gaan ontdekken of even bij te komen van je lange reisdag bij het zwembad. Verken lokale markten, proef straatvoedsel, of bezoek een nabijgelegen bezienswaardigheid.

Dag 6: In de vroege morgen staat het bezoek aan de Borobudur op de planning (zie voor meer informatie de excursie “Borobudur”). De middag is verder op eigen gelegenheid in te vullen. Bezoek een lokaal café, maak een wandeling door de stad, of ontspan in je hotel.

Dag 7: Vandaag kun je op eigen gelegenheid eropuit gaan of lekker bij het zwembad van de zon genieten. Verken de omgeving, bezoek bezienswaardigheden, of geniet van een rustige dag met een goed boek en een drankje bij het zwembad.

 

Meer informatie

auto

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 08 uur

Vandaag reis je van Yogyakarta naar Bromo. Onderweg heb je een lange rit over kronkelige wegen met verschillende uitzichten, variërend van lokale dorpen, rijstvelden, heuvels met plantages en bergen. Bij aankomst in Bromo word je verwelkomd door een magnifiek uitzicht en een koele atmosfeer.

Onderweg kunnen verschillende bezienswaardigheden worden bezocht. Je route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken waarbij de hulp van ons document je gaat helpen met het maken van keuzes; er is zoveel te zien en te doen op Java.

Dag 8: Mount Bromo: Een vulkanisch paradijs bij zonsopgang

Dag 8: na aankomst bij de Bromo heb je er al een flinke reisdag op zitten. Geniet van het prachtige uitzicht en bereid je voor op de dag van morgen. De meest mooie vergezichten staan op je te wachten.

Dag 9: in de ochtend staat de excursie naar het topje van de Bromo vulkaan (zie voor meer informatie de excursie “Bromo Sunrise met een Jeep”). Bij terugkomst in het hotel staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar. Na het uitchecken vervolg je je reis verder op Java richting Kalibaru. Aangekomen in Kalibaru; verken je de omgeving op eigen gelegenheid.

Meer informatie

auto

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 06 uur en 30 minuten

Je stapt weer in bij de chauffeur die je naar Kalibaru brengt.

Onderweg kunnen verschillende bezienswaardigheden worden bezocht. Je route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken waarbij de hulp van ons document je gaat helpen met het maken van keuzes; er is zoveel te zien en te doen op Java.

Dag 9 - 10: Kalibaru: het "echte" Java

Dag 10: Een nieuwe dag is aangebroken. Vandaag trek je met een lokale gids de koffieplantages in Kalibaru in (zie voor meer informatie de excursie: “Tussen de koffieplantages in Kalibaru (Ibu Harnik tour)”). Je krijgt een unieke kans om meer te leren over het koffieproductieproces, van het plukken van de bonen tot het roosteren. Ontdek de verschillende soorten koffieplanten en geniet van de prachtige omgeving. De gids deelt fascinerende verhalen en inzichten over de lokale koffieproductie.

 

Meer informatie

auto

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 03 uur

Vandaag reis je van Kalibaru naar Ijen. Voor deze reis is een privéauto met chauffeur beschikbaar.voor maximaal 10 uur. Onderweg kun je stoppen bij plaatsen zoals de Kalibaru Spice Garden & Village Walk, Sukamade Turtle Beach/Adventure, Glenmore Coffee & Rubber Factory en de Kaliklatak Plantation.

Dag 11: De grootste zure vulkanische kratermeer ter wereld: Ijen.

Dag 11: Je bent in een geheel andere omgeving terechtgekomen dan Kalibaru. Het vulkanische karakter van de regio laat je klein voelen en zet ons als mens even in perspectief ten opzichte van de natuur. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Ijen vulkaan, want morgen wacht er een avontuurlijke dag.

Dag 12: Het is nog vroeg in de ochtend wanneer je Engelssprekende gids je opwacht om te starten met de beklimming van de Ijen vulkaan (voor meer informatie zie de excursie: “Aanschouw en bedwing de Ijen vulkaan”). Tijdens deze beklimming zie je de beroemde blauwe vlammen en het prachtige kratermeer. Na terugkomst bij je accommodatie heb je tijd om te ontbijten en te rusten voordat je reis naar Ketapang vervolgt. In Ketapang kun je even helemaal niets doen en ontspannen na de inspanningen van de ochtend. Geniet van de rust en de zeer lokale omgeving.

 

 

Meer informatie

auto

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 01 uur en 30 minuten

Vandaag reis je van Ijen naar Ketapang. Voor deze reis is een privéauto met chauffeur beschikbaar.

Onderweg kunnen verschillende bezienswaardigheden worden bezocht. Je route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken waarbij de hulp van ons document je gaat helpen met het maken van keuzes; er is zoveel te zien en te doen op Java.

Dag 12: Baluran National Park: Het "Afrika van Java"

Dag 13: In de ochtend maak je een uitstap naar het Baluran National Park (zie voor meer informatie de excursie: “Minisafari in het Baluran National Park”). Dit park, ook wel bekend als de ‘Little Africa van Java’, biedt een unieke kans om wilde dieren te zien zoals buffels, herten, en diverse vogelsoorten in hun natuurlijke habitat. Verken de savannes, mangroven en tropische bossen van dit prachtige park.

In de middag reis je van Ketapang naar Pemuteran. Onderweg neem je een veerboot die je binnen 30 tot 45 minuten over de zee naar het eiland Bali brengt. Zodra je aankomt op Bali, vervolg je je reis over land. Je passeert het prachtige West Bali National Park, waar je een glimp opvangt van het rijke ecosysteem en de diverse flora en fauna, voordat je in Pemuteran aankomt.

Bij aankomst in Pemuteran kun je inchecken in je accommodatie en de rest van de dag ontspannen. Geniet van Pemuteran en bereid je voor op de avonturen die de komende dagen wachten.

Meer informatie

auto + boot

Auto met chauffeur (Blijft bij je)

Duur: 02 uur

Boot/Ferry

Duur: 45 minuten

Onderweg kunnen verschillende bezienswaardigheden worden bezocht. Je route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken waarbij de hulp van ons document je gaat helpen met het maken van keuzes; er is zoveel te zien en te doen op Java.

Let op: de duur van deze transfer is een optelling van de uren voor en na de ferry/boot. Het betreft een totaal.

Dag 13 - 14: Snorkelen in Pemuteran

Dag 15: Vandaag heb je de dag vrij om de prachtige omgeving van Bali te verkennen. Bezoek de idyllische stranden, waar je kunt ontspannen en genieten van het kristalheldere water. Overweeg een uitstapje naar Menjangan eiland, beroemd om de uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden, of verken het West Bali National Park, waar je kunt wandelen en genieten van de rijke flora en fauna. Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, deze dag biedt voor ieder wat wils.

 

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 04 uur

Vandaag reis je van Pemuteran naar Sidemen. Onderweg passeer je enkele rustige stranden met kunstzinnige resorts langs de route. Een prachtig landschap van rijstvelden met Mount Agung op de achtergrond zal je begroeten naarmate je dichter bij Sidemen komt. Geniet van een wandeling door de omgeving zodra je daar bent aangekomen.

Onderweg kunnen verschillende bezienswaardigheden worden bezocht. Je route kan tijdens de reisdag met de chauffeur worden besproken waarbij de hulp van ons document je gaat helpen met het maken van keuzes; er is zoveel te zien en te doen op Java.

Dag 15 - 16: Sidemen: het onontdekte Ubud van Bali

Dag 15: Na aankomst in Sidemen check je in het hotel in. Struin door de rustige straten of trek alvast door de prachtige rijstvelden. Het hotel heeft een invinitypool met uizicht op de Agung vulkaan; ook een heerlijke plek om neer te ploffen voor de rest van de dag.

Dag 16: Vandaag heb je de gehele dag de tijd om de prachtige omgeving van Sidemen te ontdekken. Wij raden aan om een trekking door de rijstvelden lokaal te boeken. Begin je dag met een heerlijk ontbijt in je accommodatie, en maak je daarna klaar voor een avontuurlijke wandeling. De trekking leidt je door groene rijstterrassen, langs lokale dorpjes en tempels. Onderweg krijg je de kans om de lokale landbouwpraktijken te zien en te genieten van het adembenemende landschap. Neem de tijd om te stoppen en foto’s te maken van de indrukwekkende uitzichten. Na de trekking kun je ontspannen in een van de charmante cafés of restaurants in Sidemen en genieten van de rustige sfeer (boek deze trekking lokaal bij het hotel of in het dorp zelf).

 

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 01 uur en 30 minuten

Boot/Ferry

Duur: 40 minuten

Privé transport

Duur: 25 minuten

Vandaag reis je van Sidemen naar de haven van Sanur. Onderweg laat je het uitzicht op de achtergrond van de Mount Agung achter je terwijl je langs verschillende Balinese tempels rijdt. Wanneer je Sanur nadert, word je verwelkomd door het uitzicht op het witte zandstrand en de ontspannen sfeer van dit kustplaatsje. Dit is alleen een transfer.

Je neemt de speedboot vanaf Sanur Haven naar de haven van Nusa Lembognan.

Je wordt opgehaald bij de haven van Nusa Lembognan en naar je hotel gebracht. Dit is alleen een transfer.

Dag 17 - 19: Eilandleven op Nusa Lembognan

Dag 17: Je dacht alles al gezien te hebben en dan kom je aan op het idyllische Nusa Lembongan, een klein eiland ten zuidoosten van Bali. Na het inchecken in je accommodatie, heb je de rest van de dag om te ontspannen en het eiland te verkennen. Geniet van de prachtige witte zandstranden, het kristalheldere water en de rustige sfeer. Neem een duik in de zee, verken de omgeving of geniet van een verse kokosnoot terwijl je tot rust komt.

Dag 18: Vandaag heb je de hele dag om Nusa Lembongan op eigen gelegenheid te verkennen. Ga snorkelen of duiken bij een van de vele koraalriffen, huur een scooter om het eiland rond te rijden, of bezoek de beroemde Devil’s Tear voor spectaculaire uitzichten. Je kunt ook een kajak huren, ontspannen op het strand of een yoga-les volgen. De dag is helemaal van jou om te genieten zoals jij wilt.

Dag 19: Vandaag heb je opnieuw de hele dag om Nusa Lembongan te verkennen. Begin de dag met een ontspannen ontbijt aan het strand. Bezoek de Mangrove Forest voor een rustige kajaktocht, verken de verborgen baaien en afgelegen stranden, of neem deel aan een lokale kookworkshop. Voor een avontuurlijke touch, probeer een surfsessie of maak een boottocht om dolfijnen te spotten. Eindig de dag met een prachtige zonsondergang bij Sandy Bay Beach Club.

 

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 25 minuten

Boot/Ferry

Duur: 40 minuten

Privé transport

Duur: 30 minuten

Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de haven van Nusa Lembognan gebracht.

Je neemt de speedboat vanuit de haven van Nusa Lembognan naar de haven van Sanur (Bali).

In de haven van Sanur staat een chauffeur voor je klaar die je naar je hotel in Sanur brengt.

Dag 20: Strand in Sanur

Dag 20: Na aankomst heb je de tijd om souvenirs te kopen en de laatste keer bij een lokale Warung te genieten van heerlijke Balinese gerechten. Verken de lokale markten voor unieke handgemaakte producten en neem een stukje Bali mee naar huis. Sluit de dag af met een ontspannen diner, reflecterend op je avonturen.

Dag 21: Helaas zit de reis er alweer op. Wat een prachtige reis is het geweest. Het is tijd om het vliegtuig terug naar huis in te stappen. Terwijl je je koffers inpakt, denk je terug aan de onvergetelijke ervaringen en de schoonheid van Java, Bali en de Nusa’s. Tot ziens, en hopelijk tot een volgende keer!

 

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt opgehaald bij je hotel in Sanur en naar Ngurah Rai International Airport gebracht voor vertrek.

Geïntereseerd in deze rondreis?