Deze reis neemt je mee naar Lombok en de Gili-eilanden Indonesië, ideaal voor stellen en of gezinnen die willen genieten van zowel ontspanning als avontuur. De reis begint in Sanur, een rustige kustplaats met prachtige stranden, perfect om te acclimatiseren na je lange intercontinentale vluchten en te genieten van de Balinese sfeer.

Vanuit Sanur reis je door naar Kuta Lombok, een opkomende bestemming bekend om de hagelwitte stranden en surfmogelijkheden. Je brengt hier enkele dagen door, wat je de kans geeft om te ontspannen en de lokale cultuur te onderzoeken. Vervolgens gaat de reis verder naar Tetebatu, een schilderachtig dorpje in het noorden van Lombok gelegen op de hellingen van de Rinjani vulkaan. Hier kan je genieten van wandelingen door rijstvelden en een bezoek aan watervallen.

De reis vervolgt naar de Gili-eilanden, te beginnen met Gili Trawangan, beroemd om de prachtige snorkel- en duiklocaties. Daarna vaar je door naar Gili Air, dat een rustiger tempo biedt en perfect is voor gezinnen die willen genieten van strandactiviteiten en ontspannen in een meer rustige omgeving.

Tot slot keert je terug naar Sanur, waar je de laatste dagen kunt genieten van het strand voordat je terugkeert naar het vliegveld. Deze reis combineert verschillende vervoersmiddelen zoals boten en privétransfers, wat het een avontuurlijke en toch comfortabele ervaring maakt voor eenieder.

Opmerking: Houd er rekening mee dat je doorgaans een extra nacht op de heen- en terugweg moet rekenen vanwege de intercontinentale vluchten.

Reis highlights

De rijstvelden en Sasak dorpen rondom Tetebatu

De hagelwitte stranden rondom Kuta Lombok

Snorkelen bij Gili Air

Overnachten aan de voet van de Rinjani Vulkaan

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 862,- (oktober - mei)

Hoogseizoen: 944,- (juni - september)

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Genoemde transfers

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum
  • Overig

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 01 uur en 30 minuten

Je wordt door onze chauffeur opgehaald op het vliegveld en voor de deur van het hotel in Sanur afgezet. Onderweg zie je  rijstvelden, traditionele Balinese dorpjes, en prachtige tempels.

Dag 1: Strand in Sanur

Dag 1: Je zet voet op Indonesische grond. Na het inchecken in je accommodatie in Sanur, heb je de rest van de dag om te acclimatiseren en te relaxen. Verken de rustige stranden, geniet van het uitzicht en kom tot rust na je lange reis. Bezoek de lokale markten, bewonder de tempels, en ontdek de kunstscène van Sanur.

 

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 01 uur

Grote Speedboat

Duur: 03 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 01 uur en 30 minuten

Je wordt opgehaald bij het hotel en afgezet bij de haven van Padangbai. Hier pak je de boot naar Lombok.

Je pakt de boot vanaf de haven van Padangbai naar de haven van Lombok (Bangsal).

Je wordt bij de haven van Lombok (Bangsal) opgehaald en afgezet voor je accommodatie.

Praktische informatie voor: Lokale bijdragekosten
Lokale bijdragekosten
Let op, de meeste eilanden en havens in Indonesië hebben een lokale bijdragekosten. Deze kleine bijdrage, meestal tussen 5.000 – 20.000 IDR (0,5-1,5 Euro) per persoon, wordt lokaal geïnd en helpt de lokale gemeenschap bij het ontwikkelen en onderhouden van de infrastructuur. Helaas kunnen wij deze kosten niet in je reis opnemen, omdat deze lokaal worden geïnd. Daarom vragen wij je vriendelijk om deze kosten direct bij aankomst te betalen als daarom wordt gevraagd. Zorg ervoor dat je een betalingsbewijs (kwitantie/toegangsbewijs) ontvangt.

Dag 2 - 5: Laid back Kuta Lombok

Dag 2: Je bent aangekomen op Lombok, in het rustige Kuta. De rest van de dag heb je de tijd om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Maak een wandeling langs de rustige stranden, bezoek lokale markten, en proef traditionele gerechten in de heerlijke lokale warungs. Ontdek de prachtige kustlijnen en geniet van de ontspannen sfeer van Kuta.

Dag 3: Je hebt de hele dag vrij om Kuta Lombok te ontdekken. Huur een auto of scooter en bezoek de vele prachtige stranden die het eiland te bieden heeft, zoals Tanjung Aan en Mawun Beach. Vergeet niet een stop te maken bij de Bukit Merese-heuvels voor een adembenemend uitzicht over de kust. Geniet van een picknick aan het strand en ontspan.

Dag 4: Nog een dag om Kuta Lombok te verkennen. Geniet van de omgeving en ontdek meer van de lokale cultuur en natuur. Bezoek traditionele Sasak-dorpen, waar je kunt leren over de inheemse cultuur en ambachten. Maak een wandeling door de prachtige rijstvelden en geniet van de rust en schoonheid van het landschap. Sluit de dag af met een ontspannen diner aan het strand.

Dag 5: Je hebt ook vandaag een dag om Kuta Lombok verder te verkennen. Ontdek nieuwe stranden zoals Selong Belanak, ideaal voor surfers van alle niveaus. Probeer lokale gerechten zoals ayam taliwang en sate rembiga. Bezoek een lokale spa voor een traditionele massage en geniet van de ontspannen sfeer van het eiland. Eindig de dag met een prachtige zonsondergang over de oceaan.

 

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 02 uur

Vandaag reis je van Kuta Lombok naar Tetebatu. Onderweg passeer je enkele lokale dorpjes en geniet je van het prachtige landschap voordat je in Kuta Lombok aankomt.

Onderweg kunnen er enkele bezoeken worden gebracht. Je route kan tijdens de reisdag met de chauffeur besproken worden. Houd er rekening mee dat toegangsgelden zijn uitgesloten, tenzij anders vermeld. De duur van je privé gecharterde auto is 10 uur, beginnend vanaf het moment van ophalen

Dag 6 - 7: Sasak dorpen, de Rinjani vulkaan en rijstvelden rondom Tetebatu

Dag 6: Na aankomst in Tetebatu heb je de middag vrij om dit rustige dorp te verkennen. Een bezoek aan het nabijgelegen Apenbos is een geweldige optie, waar je apen in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Terwijl je door het bos wandelt, kun je genieten van de  natuur en de prachtige uitzichten op de omringende rijstvelden en vulkanische landschappen.

Dag 7: Deze dag kun je naar eigen wens invullen. Maak een lokale trekking door de rijstterrassen en langs watervallen, of bezoek een traditioneel Sasak-dorp om meer te leren over de cultuur en gewoonten van de lokale bevolking. Een perfecte dag voor culturele en natuurlijke verkenningen

 

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 01 uur en 30 minuten

Boot/Ferry

Duur: 50 minuten

Je wordt opgehaald bij je hotel in Tetebatu en naar Bangsal pier gebracht. Onderweg passeer je enkele lokale dorpjes, geniet je van het prachtige landschap en de stranden voordat je in Bangsal aankomt. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Je neemt de boot vanaf Bangsal pier (Lombok) naar Gili Trawangan.

Praktische informatie:  Houd er rekening mee dat de meeste eilanden en havens in Indonesië een lokale heffing vragen. Deze kleine vergoeding, meestal tussen de 5.000 – 20.000 IDR (0,5-1,5 Euro) per persoon, wordt lokaal geïnd en helpt de lokale gemeenschap bij het ontwikkelen en onderhouden van de infrastructuur. Helaas kunnen wij deze vergoeding niet in je reis opnemen, omdat deze lokaal wordt geïnd. Daarom vragen wij je vriendelijk om deze bij aankomst direct te betalen indien hierom gevraagd wordt. Zorg ervoor dat je een betalingsbewijs (kwitantie/entreeticket) ontvangt.

Dag 8 - 10: Het grootste Gili eiland: Trawangan

Dag 8: Bij aankomst op Gili Trawangan dompel je jezelf meteen onder in het eilandleven. De sfeer is ontspannen, vriendelijk en overzichtelijk. Geniet van het strand en verken het eiland op eigen gelegenheid. Maak een wandeling langs de kustlijn, proef lokale delicatessen in een van de gezellige cafés en bewonder de zonsondergang vanaf een strandbar.

Dag 9: Je hebt de hele dag vrij om het eiland te verkennen. Ontdek de prachtige stranden, snorkel in het heldere water of huur een fiets om rond het eiland te rijden. Bezoek afgelegen baaien, zwem met kleurrijke vissen en geniet van de rust. Sluit de dag af met een diner bij een van de vele restaurants aan het strand.

Dag 10: Nog een dag om te genieten van de vrijheid op Gili Trawangan. Bezoek de lokale markten, ga duiken of ontspan gewoon op het strand. Verken de onderwaterwereld tijdens een duikexcursie, ontmoet zeeschildpadden en bewonder het koraalrif. Breng de avond door met een verfrissend drankje en livemuziek in een van de strandtenten, genietend van de ontspannen eilandvibes.

 

Meer informatie

boot

Boot/Ferry

Duur: 01 uur

Vandaag word je van de haven van Gili Trawangan naar de haven van Gili Air overgezet met een houten boot. Van je hotel in Gili Trawangan naar de haven van Gili Trawangan, en ook bij aankomst in de haven van Gili Air naar je hotel in Gili Air, kun je lopen (afhankelijk van de afstand) of een paard en wagen (cidomo) nemen.

Praktische informatie: Lokale heffing
Houd er rekening mee dat de meeste eilanden en havens in Indonesië een lokale heffing vragen. Deze kleine vergoeding, meestal tussen de 5.000 – 20.000 IDR (0,5-1,5 Euro) per persoon, wordt lokaal geïnd en helpt de lokale gemeenschap bij het ontwikkelen en onderhouden van de infrastructuur. Helaas kunnen wij deze vergoeding niet in je reis opnemen, omdat deze lokaal wordt geïnd. Daarom vragen wij je vriendelijk om deze bij aankomst direct te betalen indien hierom gevraagd wordt. Zorg ervoor dat je een betalingsbewijs (kwitantie/entreeticket) ontvangt.

Dag 11 - 12: Duiken of helemaal niets doen op Gili Air

Dag 11: Je bent aangekomen op het paradijs van de Gili-eilanden, Gili Air. Dit eiland combineert het beste van de drie Gili-eilanden. Maak een wandeling rond het eiland in ongeveer drie uur of ontspan op een ligbed bij een van de strandtentjes en geniet van de zon. Proef de lokale keuken in een van de gezellige restaurantjes aan het strand.

Dag 12: Deze dag heb je vrij om het eiland te ontdekken. Als je een PADI-certificaat hebt, ga dan zeker duiken. Zo niet, geen zorgen; het onderwaterleven is prachtig, dus snorkelen is ook een fantastische ervaring. Verken de kleurrijke koraalriffen en zwem tussen de tropische vissen. Sluit de dag af met een ontspannen avondwandeling langs de kust.

 

Meer informatie

boot + auto

Boot/Ferry

Duur: 03 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 02 uur

Je neemt de boot van Gili Air naar Padangbai pier (Bali).

De chauffeur staat op je te wachten bij Padanbai pier om je naar je hotel te brengen.

Dag 13 - 14: Strand in Sanur

Dag 13: Vandaag word je van de haven van Gili Air naar de haven van Padangbai overgezet met een snelle boot. Bij aankomst in de haven van Padangbai, ontmoet je de chauffeur die je naar Sanur brengt. Wanneer je Sanur nadert, word je verwelkomd door het uitzicht op het witte zandstrand en de ontspannen sfeer van het strandstadje.

Let op: van je hotel in Gili Air naar de haven van Gili Air kun je lopen (afhankelijk van de afstand) of een paard en wagen (cidomo) nemen.

Dag 14: Geniet van een ontspannen wandeling langs het strand van Sanur en verken de promenade. Bezoek het Le Mayeur Museum en leer over de lokale kunst. Breng de middag door bij het Turtle Conservation and Education Center op Serangan Island. Sluit de dag af met een traditionele Balinese massage en een diner in een gezellig strandrestaurant.

Dag 15: Na een rustig ontbijt in je hotel, heb je tijd voor een laatste wandeling of souvenirshopping in Sanur. Vervolgens word je opgehaald en naar Ngurah Rai International Airport gebracht voor je vlucht naar huis. Geniet van je laatste momenten op Bali en koester de prachtige herinneringen aan je verblijf op dit paradijselijke eiland.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 01 uur en 15 minuten

Je wordt in Sanur bij je hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht.

Geïntereseerd in deze rondreis?