Mexico

Ontdek de veelzijdige charme van Mexico met een individuele maatwerkreis die speciaal voor jou is ontworpen. Dit fascinerende land biedt een onvergetelijke mix van adembenemende natuur, rijke cultuur, eeuwenoude geschiedenis, en ontspannen stranddagen, waardoor het de ideale bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar een avontuurlijke en culturele ervaring. Van de bruisende straten van Mexico City tot de serene stranden van de Caribische kust, Mexico belooft een reis vol ontdekkingen. 

 Begin je avontuur in Mexico City, een stad die barst van het leven, kleur en cultuur. Verken de historische Zocalo, bewonder de kunstwerken van Frida Kahlo en Diego Rivera, en proef de authentieke Mexicaanse keuken die deze stad een culinaire hotspot maakt. 

 Reis vervolgens af naar Oaxaca, waar je de unieke mix van inheemse culturen en Spaanse invloeden kunt ervaren. Laat je betoveren door de kleurrijke markten, indrukwekkende archeologische sites en de beroemde Dia de los Muertos-vieringen. 

 San Cristobal de las Casas biedt een kijkje in het hart van de Chiapas-regio, bekend om zijn inheemse gemeenschappen en adembenemende natuurlijke landschappen. Ontdek de lokale markten, koloniale architectuur en de nabijgelegen Maya-ruïnes. 

 In Merida, de culturele hoofdstad van het schiereiland Yucatan, kun je genieten van prachtige koloniale gebouwen, levendige muziek, en de nabijgelegen wonderen van de Maya-cultuur, waaronder Chichen Itza, een van de nieuwe zeven wereldwonderen. 

 De Caribische kust van Mexico staat bekend om zijn kristalheldere wateren en witte zandstranden, perfect voor dagen gevuld met zon, zee en ontspanning. Plaatsen zoals Cancun, Playa del Carmen, en Tulum bieden niet alleen prachtige stranden, maar ook toegang tot fascinerende onderwatergrotten en Maya-ruïnes. 

 Voor diegenen die verder willen kijken, onthult het noorden van Mexico een geheel andere wereld, met de mogelijkheid om een spectaculaire treinreis te maken door de Koperkloof (Barranca del Cobre). Aan de kust vind je verborgen parels zoals Puerto Escondido en Zipolite, waar je kunt genieten van surfen, ontspannen op ongerepte stranden, en de ongedwongen sfeer van het Mexicaanse strandleven kunt ervaren. 

 Een individuele maatwerkreis naar Mexico biedt de perfecte balans tussen cultuur en ontspanning, waarbij je zowel bekende hoogtepunten als minder bekende bestemmingen kunt ontdekken. Laat je meeslepen door de magie van Mexico en creëer herinneringen die een leven lang meegaan. Met een reis op maat krijg je niet alleen een diepgaand inzicht in de Mexicaanse cultuur en geschiedenis, maar ervaar je ook de warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking, waardoor je reis werkelijk uniek wordt. Ontdek Mexico op jouw manier, met een reis die speciaal voor jou is samengesteld. 

Natuur

8


Avontuur

7


Cultuur

9


Strand

9

Goed om te weten

Bagage en kleding

Voor een reis naar Mexico, neem je luchtige kleding mee voor het warme klimaat, een regenjas voor onverwachte buien, lange mouwen en broeken voor koelere avonden en bescherming tegen muggen, stevige wandelschoenen voor avontuurlijke activiteiten, en zwemkleding voor stranden en wateractiviteiten. Vergeet niet een zonnehoed, zonnebril, en zonnebrandcrème voor bescherming tegen de zon. Neem een comfortabele rugzak mee, insectenwerend middel, een herbruikbare waterfles, persoonlijke medicatie, een EHBO-kit, een powerbank, en kopieën van belangrijke documenten. Pas je bagage aan je activiteiten aan. 

 

Klimaat en beste reistijd

Mexico is het hele jaar door goed te bezoeken. De beste reistijd is van november t/m april, wanneer er minder regen valt. September en oktober zijn de minst drukke maanden. 

 

Mexico Stad 

 

Maand   Temperatuur (°C)   Neerslag (mm)  
Januari   12    
Februari   14    
Maart   17    
April   19   22  
Mei   20   66  
Juni   19   140  
Juli   18   189  
Augustus   18   170  
September   18   145  
Oktober   16   72  
November   14    
December   12    

 

Tulum  

Maand   Temperatuur (°C)   Neerslag (mm)  
Januari   25   43  
Februari   26   28  
Maart   27   30  
April   28   41  
Mei   29   100  
Juni   29   138  
Juli   29   77  
Augustus   29   99  
September   29   181  
Oktober   28   224  
November   27   104  
December   26   54  

 

San Cristobal de las Casas  

Maand   Temperatuur (°C)   Neerslag (mm)  
Januari   12    
Februari   14   11  
Maart   16   18  
April   18   41  
Mei   18   114  
Juni   18   171  
Juli   17   195  
Augustus   17   173  
September   17   160  
Oktober   16   72  
November   14   15  
December   12   3 

Reizen met kinderen

Wanneer je als reiziger met kinderen onder de 18 jaar op pad gaat, is het belangrijk om rekening te houden met specifieke toelatingseisen die kunnen verschillen per land. Vooral als het kind een andere achternaam draagt dan de jouwe, kunnen autoriteiten om bewijs van de ouder-kindrelatie vragen om ontvoering te voorkomen. Dit kan inhouden dat je een officiële verklaring nodig hebt die aantoont dat je de ouder bent of het wettelijke gezag hebt over het kind. Het is aan te raden om dit vooraf te controleren bij de ambassade of het consulaat van je bestemming. 

Daarnaast biedt de website van de Koninklijke Marechaussee de mogelijkheid om een toestemmingsformulier te downloaden voor situaties waarin een kind reist met iemand anders dan de ouders, zoals een oom, tante of de ouders van een vriendje of vriendinnetje. Voor deze gevallen kan het zijn dat het land van bestemming ook een door de ouders ondertekende verklaring vereist waarin zij toestemming geven voor de reis. Een goede voorbereiding begint bij het contact opnemen bij de ambassade of het consulaat en te informeren naar de specifieke vereisten voor het meenemen van minderjarige reizigers. 

Meer informatie

Waarom
TravelBasket?

Persoonlijk contact
Advies uit eigen ervaring
24/7 bereikbaar tijdens jouw reis
Verantwoord reizen
Veilig op reis

Wil je meer informatie?

Wij helpen je graag
verder!

Wij, Joris van der Schee en Danilo Milic, heten je van harte welkom in onze wereld van op maat gemaakte reisavonturen. Met gezamenlijk 30 jaar aan ervaring in de reisbranche en een achtergrond bij toonaangevende reisorganisaties, staan wij klaar om jouw perfecte reis te creëren.

Reisdocumenten

Als Nederlandse reiziger is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Begin met het controleren van de geldigheid van je paspoort; zorg ervoor dat deze na je thuiskomst nog minimaal zes maanden geldig is. Vergeet niet dat iedereen uit Nederland, jong en oud, een eigen internationaal paspoort nodig heeft om te reizen. Voor specifieke informatie hieromtrent kun je terecht bij het gemeentehuis. 

Om extra voorbereid te zijn op onvoorziene omstandigheden, zoals het verliezen van je paspoort, is het een goed idee om een kopie van je paspoort mee te nemen. Bewaar deze kopie op een andere plek dan waar je je paspoort bewaart, bijvoorbeeld in je bagage. Voor nog meer zekerheid kun je ook een digitale kopie van je paspoort en een recente pasfoto naar je eigen e-mailadres sturen. Zo heb je altijd toegang tot deze belangrijke documenten, mocht dat nodig zijn. 

ESTA: 

Als je vliegreis een tussenstop of overstap in de Verenigde Staten bevat, ook al is het uiteindelijke doel Mexico, dan moet je een ESTA aanvragen als je uit een land komt dat deel uitmaakt van het Visa Waiver Program. In dat geval wordt de ESTA gebruikt om toestemming te krijgen voor het betreden van de Verenigde Staten, zelfs als het slechts voor een korte periode of voor doorreis is. 

Valuta

De Mexicaanse Peso (MXN) is de valuta waarmee je in Mexico betaalt. Geldopnames zijn vrijwel overal mogelijk met bankpassen die het Cirrus- of Maestro-logo dragen, en bijna overal kun je ook terecht met creditcards zoals Visa en MasterCard, niet alleen voor geldopnames bij banken maar ook voor betalingen in een aantal hotels, restaurants en winkels.  

In Mexico is het gebruikelijk om fooi te geven. In restaurants kun je het bedrag afronden met een paar euro naar boven. In hotels is het sympathiek om een fooi van 1 euro per nacht achter te laten en voor een excursie van een halve dag, is het gebruikelijk om de gids een fooi te geven van ongeveer 5 euro per persoon.  

Pinnen

Met je Wereldpas heb je toegang tot talloze geldautomaten wereldwijd. Echter, om veiligheidsredenen is het standaardgebruik van Nederlandse en Belgische bankpassen met het Cirrus/Maestro-logo beperkt tot Europa. Wil je jou pas buiten Europa gebruiken, dan is het noodzakelijk om de instellingen aan te passen naar ‘Wereld’. Deze wijziging is eenvoudig door te voeren via internetbankieren of bij je bank. 

Het is verstandig om de contactgegevens van je bank bij de hand te hebben voor het geval je te maken krijgt met verlies of diefstal van je pas. Daarnaast adviseren we om altijd een extra creditcard mee te nemen tijdens je reizen, als back-up voor noodgevallen. Zo ben je altijd voorbereid, waar je reis je ook naartoe leidt. 

Visum

Nederlanders en Belgen hebben geen visum nodig wanneer je in het bezit bent van een geldig paspoort en niet langer dan drie maanden in het land blijft. Bij binnenkomst in het land krijg je in het algemeen een toeristenstempel voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Als je op vakantie gaat naar Mexico moet je in het bezit zijn van een paspoort dat bij aankomst in Mexico nog minimaal 6 maanden geldig is.  

Heb je geen Nederlands paspoort, maar een paspoort uitgegeven door een ander land, informeer dan bij de ambassade/het consulaat van dat land wat de regelingen zijn tussen dat land en Mexico. 

ESTA: 

Als je vliegreis een tussenstop of overstap in de Verenigde Staten bevat, ook al is het uiteindelijke doel Mexico, dan moet je een ESTA aanvragen als je uit een land komt dat deel uitmaakt van het Visa Waiver Program. In dat geval wordt de ESTA gebruikt om toestemming te krijgen voor het betreden van de Verenigde Staten, zelfs als het slechts voor een korte periode of voor doorreis is. 

Travelbasket Reviews

Argentinie

Wat hebben we een fantastische reis naar Argentinië gemaakt! De voorbereiding met Danilo over de diverse opties was op zich al een feestje! Zo kwamen we al vroeg in vakantiestemming en voelden we ons toen we daadwerkelijk vertrokken al aardig vertrouwd met het land.

Onze reis begon in Buenos Aires, waar we met een gids een fietstour gemaakt hebben. Verder op eigen gelegenheid en Uber de stad verkend, prima te doen!
Per vliegtuig naar Patagonië, het hoogtepunt van onze reis naar het meest zuidelijke stukje Zuid-Amerika. Daar o.a. een excursie gemaakt naar de Perito Moreno gletsjer. Met een catamaran tot vlakbij de gletsjer gevaren, zo indrukwekkend!

Met een bus door ’t steppengebied van Patagonië naar El Chaltén, van daar uit mooie wandelingen gemaakt. Bariloche was ook zeker de moeite waard, een soort van Klein Zwitserland, wel een rare gewaarwording! Van hier uit via Cordoba naar Port Iguazú gevlogen, onze laatste bestemming in Argentinië. De watervallen zijn ongelofelijk indrukwekkend! Wel wat druk, maar we hadden dit voor geen goud willen missen! Wat een heerlijke reis weer!

Ben Heuer

Colombia

Mijn man en ik kijken terug op een heerlijke en bijzondere vakantie in Colombia. Dit prachtige land heeft alles wat we zochten: natuur, mooie steden, maar ook leuke dorpjes. En zulke aardige mensen!

Al ruim voor ons vertrek samen met Danilo onze route uitgestippeld. Onze 23 daagse reis begonnen in Bogota, waar we op eigen gelegenheid de stad hebben verkend en konden acclimatiseren. Daarna per auto met chauffeur via Villa de Leyva naar Barichara, Armenia (heel bijzondere begraafplaats), en Montenegro (bezoek aan een koffieplantage). Door het Andesgebergte naar ’t koffiedorp Jardin. Vandaar naar Medellin en tot slot Cartagena.

Tijdens onze reis, gedeeltelijk over de weg met chauffeur en gedeeltelijk door de lucht hebben we zó genoten. We hadden een heel gevarieerd programma met bezoeken aan steden en heel veel prachtige natuur. De diverse chauffeurs waren supervriendelijk en waren altijd op de afgesproken tijd om ons naar een volgende bestemming te brengen.

Al met al een super vakantie!

Mieke Schrijver