Begin je Zuid-Afrika avontuur in Johannesburg, waar je de dynamische sfeer van de stad opsnuift voordat je op weg gaat naar Graskop. Vanuit hier rijd je de beroemde Panoramaroute, langs spectaculaire bezienswaardigheden zoals de Blyde River Canyon en God’s Window. Na een dag vol prachtige uitzichten zet je koers naar het wereldberoemde Kruger National Park, waar je tijdens spannende safari’s de Big Five kunt spotten. Vervolgens maak je een tussenstop in het rustige Ermelo, om daarna door te reizen naar de imposante Drakensbergen, waar een dag vol wandelingen en vergezichten op je wacht.

Vanuit de Drakensbergen steek je de grens over naar het bergachtige Lesotho, waar je kunt hiken en de lokale Basotho-cultuur kunt ervaren. Daarna daal je af naar de schilderachtige Karoo en het charmante dorpje Nieu-Bethesda, dat bekend staat om zijn rustige sfeer en het beroemde Owl House. De reis voert je verder naar de natuurgebieden van Addo Elephant National Park, waar je oog in oog komt te staan met olifanten, en dan door naar Tsitsikamma National Park. Hier wacht een dag vol avontuur met activiteiten zoals kajakken, ziplining en het verkennen van de hangbruggen bij Storms River.

De laatste etappes brengen je naar de kustplaats Hermanus, waar je kunt ontspannen en, met wat geluk, walvissen kunt spotten. Ten slotte eindigt de reis in het iconische Kaapstad, waar je de Tafelberg kunt beklimmen, Robbeneiland kunt bezoeken, en kunt genieten van de diverse cultuur en het prachtige uitzicht op de Tafelbaai. Deze reis combineert het beste van Zuid-Afrika’s natuurschoon, wilde dieren en avontuur, en is perfect voor reizigers die zowel willen ontdekken als actief willen zijn.

Reis highlights

Wandelen in Drakensbergen

Kajakken in Tsitsikamma National Park

Ongerept Lesotho

Game drive in het Krugerpak

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 1.785,- (januari - juni)

Hoogseizoen: 1.885,- (juli - december)

Inclusief

  • Verblijf in kleinschalige hotels, inclusief ontbijt
  • Huurauto, Toyota Starlet, of gelijkwaardig, inclusief verzekeringen. Ophalen op de luchthaven van Johannesburg, inleveren op de luchthaven van Kaapstad
  • Transfer Johannesburg luchthaven – Hotel Johannesburg
  • Georganiseerde Game Drive in het Kruger Park
  • Walvissen spotten bij Hermanus
  • Entreegeld Addo Elephant Park
  • Entreegeld Witsieshoek

Exclusief

  • Internationale vlucht
  • Overige maaltijden en excursies
  • Fooi

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 30 minuten

Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg, word je opgehaald en naar je hotel gebracht.

Dag 1 - 2: Cultureel Johannesburg

Dag 1: Bij aankomst op het vliegveld van Johannesburg staat er iemand voor je klaar, die je naar het hotel brengt. De rit duurt ongeveer 30 minuten.

Dag 2: Vandaag staat er een fietsexcursie door Soweto op het programma, onder begeleiding van een lokale gids.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 05 uur en 30 minuten

Om 09.00 uur neem je de huurauto bij je hotel in ontvangst. Vervolgens rijd je naar Graskop.

Dag 3 - 4: De Panorama Route bij Graskop

Dag 3: In de ochtend wordt je auto bij je hotel afgeleverd, zodat je direct kunt vertrekken richting Graskop. Onderweg rijd je door een afwisselend landschap van uitgestrekte vlaktes, groene heuvels en beboste gebieden, terwijl je naar je bestemming in Mpumalanga reist. Graskop ligt aan de rand van de adembenemende Panoramaroute, een van de mooiste wegen in Zuid-Afrika. Je hebt de rest van de dag vrij om Graskop te verkennen of te ontspannen na de rit. De rustige sfeer van het dorpje en de omliggende natuur zorgen voor een ontspannen begin van je verkenning van de Panoramaroute.

Dag 4: Vandaag rijd je vanuit Graskop de Panoramaroute, waarbij je onderweg stopt bij hoogtepunten zoals God’s Window, Bourke’s Luck Potholes, en de Blyde River Canyon. Je hebt de tijd om van de indrukwekkende uitzichten te genieten en korte wandelingen te maken bij de watervallen, zoals de Lisbon en Berlin Falls. Na een dag vol natuurschoon keer je in de late namiddag terug naar Graskop.tel in Johannesburg gebracht, w

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 02 uur en 30 minuten

Dag 5 - 6: Op safari in het Kruger Park

Dag 5: Je rijdt verder van Hazyview naar het wereldberoemde Kruger National Park, waar je verblijft in Skukuza Restcamp. Geniet van een ontspannen rit door het park terwijl je op zoek gaat naar de Big Five en andere wilde dieren.

Dag 6: Je begint de dag met een heerlijk ontbijt in Skukuza Restcamp, omringd door de geluiden van de natuur. Vervolgens ga je zelf met de auto op pad door het Kruger National Park, waar je talloze dieren zult spotten, zoals olifanten, leeuwen en giraffen. Onderweg stop je bij verschillende uitkijkpunten en waterplaatsen om de dieren van dichtbij te bewonderen. Na een avontuurlijke dag keer je terug naar het Restcamp om te ontspannen en te genieten van een prachtige zonsondergang.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 06 uur

Dag 7: Het platteland van Zuid-Afrika

Dag 7: In de ochtend kun je nog rustig door het Krugerpark rijden en genieten van de dieren die je onderweg tegenkomt. Dit is je laatste kans om wilde dieren zoals olifanten, giraffen en misschien zelfs leeuwen te spotten. Na deze ontspannen safari vervolg je je reis richting Ermelo, waarbij je door het prachtige landelijke landschap van Mpumalanga rijdt. Onderweg zie je groene heuvels, uitgestrekte velden en pittoreske dorpjes. In de middag kom je aan in Ermelo, waar je kunt ontspannen en genieten van de rust van dit landelijke stadje.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 05 uur

Dag 8 - 9: Hiken in Royal Natal National Park

Dag 8: Vandaag rijd je vanuit Ermelo naar Witsieshoek Mountain Lodge in Royal Natal National Park, waarbij je door verschillende landschappen van Mpumalanga en KwaZulu-Natal komt. Bij aankomst in de lodge word je verwelkomd door indrukwekkende uitzichten op de bergen en kun je ontspannen na de reis.

Dag 9: Vandaag staat er een avontuurlijke hike op het programma: de beroemde tocht naar het Amphitheater! Vanuit Witsieshoek Mountain Lodge begin je aan de uitdagende klim naar Sentinel Peak, waarbij je onderweg spectaculaire uitzichten hebt op de dramatische rotswanden en valleien. Het hoogtepunt van de dag is de top van het Amphitheater, waar je wordt beloond met een adembenemend panorama en uitzicht op de Tugela Falls, een van de hoogste watervallen ter wereld.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 06 uur

Dag 10 - 11: Wandelen en paardrijden in Lesotho

Dag 10: Vandaag vertrek je vanuit Witsieshoek Mountain Lodge en rijd je naar de Malealea Lodge in Lesotho, waarbij je onderweg de grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho oversteekt. De route voert je door bergachtige landschappen, voordat je aankomt bij de lodge in de rustige valleien van Lesotho.

Dag 11: Je kunt deelnemen aan diverse avontuurlijke en culturele activiteiten in de prachtige omgeving van Lesotho. Een van de meest populaire activiteiten is een ponytocht met de lokale Basotho-paarden, waarmee je door bergachtige paden, valleien en afgelegen dorpjes kunt rijden. Wandelen is ook een geweldige optie, met routes naar verborgen watervallen, eeuwenoude rotstekeningen van de San-bevolking, en indrukwekkende uitzichten over de omliggende bergen. Daarnaast kun je ook deelnemen aan culturele tours, waarbij je meer te weten komt over het dagelijks leven in de Basotho-gemeenschappen en traditionele zang- en dansvoorstellingen kunt bijwonen.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 07 uur

Dag 12: De schoonheid van de Karoo

Dag 12: Een lange rit brengt je van de bergachtige regio van Lesotho naar de droge, uitgestrekte vlaktes van de Karoo. Na aankomst in Nieu-Bethesda kun je het dorp verkennen en een bezoek brengen aan het beroemde Owl House, een fascinerend kunstwerk van Helen Martins. Daarna kun je genieten van een rustige wandeling door het dorp, de lokale galerieën bezoeken of ontspannen in een van de gezellige cafés, terwijl je de serene sfeer van de Karoo in je opneemt.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 uur en 30 minuten

Dag 13 - 14: Op safari in Addo

Dag 13: Je rijdt met de auto naar de luchthaven van Durban, waar je de huurauto inlevert. Vervolgens neem je een binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elizabeth. Bij aankomst in Port Elizabeth haal je een nieuwe huurauto op en begin je aan de rit van ongeveer een uur naar Addo Elephant Park. Na deze rit door het mooie landschap van de Oost-Kaap arriveer je in het park, waar je kunt inchecken bij je de lodge en de rest van de dag kunt genieten van de prachtige natuur en wilde dieren.

Dag 14: Je begint je dag vroeg met een heerlijk ontbijt in je lodge in Addo Elephant Park, waarna je met je huurauto op safari gaat. Tijdens deze self-drive safari volg je de goed aangegeven routes door het park, waar je op zoek gaat naar de beroemde olifanten, evenals leeuwen, buffels, zebra’s en diverse antilopensoorten. Rond het middaguur keer je terug naar de lodge voor een ontspannen lunch en een korte rustpauze.

In de namiddag ga je opnieuw op pad, waarbij je de rustige waterplaatsen en uitkijkpunten bezoekt om nog meer wilde dieren te spotten. De late namiddag is vaak de beste tijd om dieren te zien, omdat ze dan actiever worden. Na een avontuurlijke dag keer je terug naar je lodge voor een diner en kun je genieten van een prachtige zonsondergang over het Afrikaanse landschap. Je sluit de dag af met een ontspannen avond onder de sterren, terugkijkend op de indrukwekkende ontmoetingen met de wilde dieren van Addo Elephant Park.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 03 uur

Dag 15 - 16: Kajakken en wandelen in Tsitsikamma

Dag 15: Vandaag rijd je vanuit Nieu-Bethesda naar Tsitsikamma National Park, waarbij je het droge landschap van de Karoo achter je laat en via de Tuinroute naar de groene kustlijn van de Indische Oceaan trekt. Na een lange rit kom je aan bij Tsitsikamma, klaar om de natuurlijke pracht van het park te verkennen.

Dag 16: Vandaag breng je een volle dag door in Tsitsikamma National Park, waar je de spectaculaire kustlijn en bossen kunt verkennen. Begin de dag met een wandeling over de Storms River Mouth-hangbruggen, waarbij je indrukwekkende uitzichten hebt over de rivierkloof en de oceaan. Vervolgens kun je kiezen voor een avontuurlijke kajaktocht door de Storms River Gorge, of een zipline-tour maken door de hoge boomtoppen van het regenwoud. Voor de wandelaars is er de mogelijkheid om een deel van de beroemde Otter Trail te lopen, langs ruige kliffen en verborgen strandjes. Sluit de dag af met snorkelen in de beschermde wateren van de parkbaai, waar je de onderwaterwereld van het park kunt ontdekken.

 

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 07 uur

Dag 17: Walvisspotten in Hermanus

Dag 17: Je rijdt langs de prachtige kustlijn van de Tuinroute en Overberg. Onderweg passeer je charmante stadjes zoals Knysna en Mossel Bay, waar je een lunchstop kunt maken. Bij aankomst in Hermanus kun je genieten van een ontspannen avondwandeling langs de kust.

 

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 02 uur en 30 minuten

Dag 18 - 19: De parel van de Tafelberg

Dag 18: Vandaag staat er een walvisexcursie op het programma. Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel. Tijdens de excursie vaar je de oceaan op en heb je de kans om majestueuze walvissen van dichtbij te zien, inclusief hun spectaculaire sprongen en staartklappen. Na de excursie rijd je in ruim 2 uur tijd naar Kaapstad, waar je na aankomst een bezoek kunt brengen aan het V&A Waterfront, een bruisend gebied vol winkels, eetgelegenheden en entertainment. Hier kun je dineren met uitzicht op de haven en de Tafelberg, en misschien zelfs een bezoek brengen aan het Two Oceans Aquarium om meer te leren over het mariene leven van de regio.

Dag 19: Begin je dag met een rit of kabelbaan naar de top van de Tafelberg voor een adembenemend uitzicht over de stad en de oceaan. Geniet van de ontspannen sfeer op een van de prachtige stranden van Kaapstad, zoals Camps Bay of Clifton Beach, waar je kunt zwemmen, zonnebaden of gewoon genieten van het uitzicht. Verken daarna de kleurrijke wijk Bo-Kaap, bekend om zijn felgekleurde huizen en rijke cultuur, en proef de lokale keuken in een van de vele restaurants.

Dag 20: Afhankelijk van de vlucht die je hebt geboekt, heb je nog tijd om een bezoek te brengen aan Kaap de Goede Hoop, waar je kunt genieten van wandelingen door het natuurreservaat en de indrukwekkende kustlandschappen bewonderen. Je levert je auto in op de luchthaven van Kaapstad, waar je op de vlucht stapt terug naar huis.

Meer informatie

Geïntereseerd in deze rondreis?