Je avontuur begint in het bruisende Kuala Lumpur, waar moderne wolkenkrabbers afwisselen met historische tempels. Na een stadsverkenning en een fietstour door de stad, reis je naar de ongerepte stranden van Pulau Pangkor. Hier kun je heerlijk ontspannen en zwemmen in helderblauw water. Vervolgens gaat de reis verder naar Penang, bekend om de rijke culturele mix en verrukkelijke straatvoedsel. Proef de lokale lekkernijen zoals Char Kway Teow en laksa, terwijl je door de kleurrijke straatjes van George Town wandelt.

Langkawi is het volgende paradijs, met adembenemende stranden en regenwouden. Na dagen van ontspanning en avontuur op dit eiland vlieg je naar Lombok, waar je het authentieke Tetebatu verkent. Deze regio, omgeven door rijstvelden en vulkanische landschappen, biedt een verfrissende pauze in de natuur.

In Kuta Lombok wacht je surfplezier en een ontspannen sfeer. Het prachtige onbekende eiland; Gili Gede is de perfecte plek om te snorkelen of te genieten van de onderwaterwereld. Daarna reis je naar de idyllische eilanden Nusa Penida en Nusa Lembongan, waar je kunt genieten van ongerepte kusten, kliffen, zandstranden en magische zonsondergangen.

Het charmante Sidemen, omringd door rijstterrassen, biedt een rustiger tempo. Hier kun je de lokale cultuur opsnuiven voordat je de reis afsluit in Uluwatu, beroemd om vanwege de kliffen en spectaculaire uitzichten over de oceaan. Het avontuur eindigt op een hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk.

Note: Vergeet niet dat je doorgaans een extra nacht moet plannen aan het begin en einde van de reis in verband met intercontinentale vluchten.

Reis highlights

Toekans op Pulau Pangkor

Overnachten aan de voet van de machtige Rinjani vulkaan

Onbekend gili eiland: "Gili Gede"

Nusa Penida & Nusa Lembognan eiland

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 2.361,- (oktober - april)

Hoogseizoen: 2.455,- (mei - september)

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Excursie:
    • Fietstour Kuala Lumpur
  • Genoemde transfers en boten/ferry’s

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum Maleisië en Indonesië (ter plaatse te regelen)
  • Entreegelden (tenzij specifiek benoemd)

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt op het vliegveld van Kuala Lumpur opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 1 - 2: Going Dutch in Kuala Lumpur; verken de stad per fiets

Dag 1: Vandaag kom je aan in Kuala Lumpur. Na een lange reis check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek de iconische Petronas Twin Towers, wandel door de straten van Bukit Bintang of geniet van de lokale keuken in Jalan Alor.

Dag 2: De wind speelt met je haar en je neus pakt de geuren op van het eten dat wordt bereid in de lokale restaurantjes. Vandaag verken je Kuala Lumpur per fiets. Deze excursie, “Going Dutch: fietsen in Kuala Lumpur,” biedt een unieke manier om de stad te ontdekken. Fiets langs de belangrijkste bezienswaardigheden, door smalle straatjes en langs verborgen pareltjes die je anders misschien zou missen. Voor meer informatie, kijk bij de excursie “Going Dutch: fietsen in Kuala Lumpur.”

 

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 03 uur en 30 minuten

Boot/Ferry

Duur: 45 minuten

Op eigen gelegenheid (transfer)

Duur: 30 minuten

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Kuala Lumpur en naar de haven van Lumut gebracht.

Je neemt de ferry van Lumut haven naar Pangkor haven

Wij raden om een taxi te nemen vanaf Pangkor haven naar je accommodatie.

Dag 3 - 4: Pangkor: het eiland van Toekans en tropische Stranden

Dag 3: Na een korte boottocht vanuit het vasteland arriveer je op Pulau Pangkor. Bij aankomst word je begroet door het eiland van met witte zandstranden en dichte jungle. Nadat je hebt ingecheckt in je accommodatie, kun je de middag doorbrengen met een ontspannen wandeling langs Pasir Bogak Beach of een duik nemen in het heldere water. Sluit de dag af met een diner van verse zeevruchten in een lokaal restaurant terwijl je geniet van de zonsondergang.

Dag 4: Begin de dag met een bezoek aan het historische Dutch Fort, een overblijfsel uit de Nederlandse koloniale tijd. Daarna kun je de Fu Lin Kong-tempel verkennen, een kleurrijke taoïstische tempel met prachtige tuinen en een miniatuurversie van de Chinese Muur. In de middag kun je genieten van snorkelen bij Teluk Nipah Beach of een wandeling maken door de jungle om het lokale dierenleven, zoals de Maleise toekan, te spotten.

Meer informatie

auto + boot

Op eigen gelegenheid (transfer)

Duur: 30 minuten

Boot/Ferry

Duur: 45 minuten

Privé transport

Duur: 03 uur

Wij raden om een taxi te nemen vanaf  je accommodatie naar de haven van Pangkor.

Je neemt de ferry van Pangkor haven naar Lumut.

Je wordt opgewacht door de chauffeur in de haven van Lumut en wordt naar je accommodatie in Penang gebracht.

Dag 5 - 6: De culinaire hoofdstad van Maleisië: Penang

Dag 5: Als je aan Azië denkt, komt streetfood snel naar voren als iconisch voor dit continent. Vandaag arriveer je in Penang, het Walhalla voor foodies. Deze culinaire hoofdstad van Maleisië is beïnvloed door vele culturen, wat resulteert in een zeer diverse keuken. Ga vanavond lekker lokaal uit eten en bereid je voor op een feestje in je mond met de heerlijke gerechten die Penang te bieden heeft.

Dag 6: Vandaag is geheel op eigen gelegenheid in te vullen. Verken de kleurrijke straten van Georgetown, bezoek de vele historische en culturele bezienswaardigheden, of geniet van het strand (Batu Ferringhi). Probeer meer van de lokale specialiteiten, ontdek verborgen straatkunst, of maak een tocht door de natuur. De keuze is aan jou.

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 40 minuten

Boot/Ferry

Duur: 01 uur en 45 minuten

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt opgehaald in Penang en naar de Kuala Kedah Jetty gebracht. Let op: dit is alleen een transfer en tussenstops onderweg zijn niet inbegrepen.

Er is een dagelijkse veerdienst die vertrekt vanaf Kuala Kedah Jetty naar Langkawi. De veerboottocht duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur (de tijd is sterk afhankelijk van de zee- en weersomstandigheden). Zorg ervoor dat je minstens 30-45 minuten voor vertrektijd bij Kuala Kedah Jetty bent, omdat je je voucher moet omwisselen voor een veerboot instapkaart bij de Ferry Line Venture-balie.

Je wordt opgehaald bij Langkawi Jetty en naar Pantai Cenang gebracht. Let op; dit is een transfer zonder tussenstops onderweg.

Dag 7 - 9: Relaxen op Langkawi

Dag 7: Na een relatief korte reis vanuit Penang kom je aan in Kuah op Langkawi. Vanuit Kuah trek je verder naar Pantai Cenang, het bruisende hart van het eiland. Dit eiland staat geheel in het teken van relaxen, lekkere drankjes, strandhangen, adembenemende uitzichten en mangrovebossen. Ga op eigen gelegenheid op onderzoek uit en geniet van de ontspannen sfeer van het eiland. Verken de lokale winkels, restaurants en het nachtleven in Pantai Cenang.

Dag 8: Vandaag heb je de hele dag vrij om Pantai Cenang en de omgeving te verkennen. Ontspan op het strand, probeer watersporten zoals jetskiën of parasailen, of geniet van een verfrissend drankje in een van de strandbars.

Dag 9: Nog een dag om volledig te ontspannen en te genieten van het eiland. Bezoek de nabijgelegen bezienswaardigheden of boek een tour om de mangroves te verkennen. Geniet van de zon, zee en het strand en sluit je dag af met een prachtige zonsondergang.

Dag 10: Na een rustige ochtend op Langkawi reis je naar het vliegveld voor je vlucht naar Lombok, Indonesië. Na aankomst op Lombok word je naar het pittoreske Tetebatu gebracht, een dorp gelegen aan de voet van de indrukwekkende Rinjani-vulkaan. Tetebatu staat bekend om de groene rijstvelden, watervallen en vredige sfeer, een perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte. Hier kun je genieten van de prachtige omgeving tijdens een wandeling door de rijstterrassen of een bezoek aan de nabijgelegen watervallen. Tetebatu biedt een authentieke blik op het lokale leven van Lombok, weg van de toeristische gebieden. Een heerlijke plek om te ontspannen en de dag rustig af te sluiten te midden van de natuur.

Meer informatie

auto + vlucht

Privé transport

Duur: 30 minuten

Internationale vlucht

Duur: 06 uur

Privé transport

Duur: 02 uur

Je wordt  bij je accommdatie opgehaald en naar het vliegveld van Langkawi gebracht.

Je neemt een binnenlandse vlucht met Airasia naar Kuala Lumpur en reist vanuit Kuala Lumpur direct door naar de vluchthaven op Lombok.

Je wordt opgehaald op het vliegveld van Lombok en naar Tetebatu gebracht.

Dag 10 - 11: Sasak dorpen, de Rinjani vulkaan en rijstvelden rondom Tetebatu

Dag 11: Na aankomst in Tetebatu heb je de middag vrij om dit rustige dorp te verkennen. Een bezoek aan het nabijgelegen Apenbos is een geweldige optie, waar je apen in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Terwijl je door het bos wandelt, kun je genieten van de  natuur en de prachtige uitzichten op de omringende rijstvelden en vulkanische landschappen. Maak een lokale trekking door de rijstterrassen en langs watervallen, of bezoek een traditioneel Sasak-dorp om meer te leren over de cultuur en gewoonten van de lokale bevolking. Een perfecte dag voor culturele en natuurlijke verkenningen

 

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 02 uur en 15 minuten

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar Kuta Lombok gebracht.

Dag 12 - 14: Laid back Kuta Lombok

Dag 12: Je bent aangekomen op Lombok, in het rustige Kuta. De rest van de dag heb je de tijd om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen. Maak een wandeling langs de rustige stranden, bezoek lokale markten, en proef traditionele gerechten in de heerlijke lokale warungs. Ontdek de prachtige kustlijnen en geniet van de ontspannen sfeer van Kuta.

Dag 13: Je hebt de hele dag vrij om Kuta Lombok te ontdekken. Huur een auto of scooter en bezoek de vele prachtige stranden die het eiland te bieden heeft, zoals Tanjung Aan en Mawun Beach. Vergeet niet een stop te maken bij de Bukit Merese-heuvels voor een adembenemend uitzicht over de kust. Geniet van een picknick aan het strand en ontspan.

Dag 14: Nog een dag om Kuta Lombok te verkennen. Geniet van de omgeving en ontdek meer van de lokale cultuur en natuur. Bezoek traditionele Sasak-dorpen, waar je kunt leren over de inheemse cultuur en ambachten. Maak een wandeling door de prachtige rijstvelden en geniet van de rust en schoonheid van het landschap. Sluit de dag af met een ontspannen diner aan het strand.

Meer informatie

auto + bus

Privé transport

Duur: 01 uur en 15 minuten

Traditionele houten longtail boot

Duur: 01 uur

Vanuit Kuta Lombok wordt je naar Tembowong haven gebracht.

De reis per houten boot van Tembowong naar Gili Gede is een authentieke ervaring. Terwijl de boot door het heldere water van de Indonesische archipel vaart, geniet je van het uitzicht op kleine eilandjes en groene heuvels. De kalme zee en de traditionele boot maken de overtocht bijzonder.

Dag 15 - 16: De onbekende Gili's: Gili Gede

Dag 15: Na een avontuurlijke boottocht over het heldere water van Lombok kom je aan op Gili Gede, een verborgen eiland. Dit is het moment om je tempo aan te passen aan het ontspannen eilandleven. Wandel langs de verlaten kust, duik in het azuurblauwe water of verken de ongerepte natuur. Geniet van de rust terwijl je het lokale leven in de kleine vissersdorpjes ontdekt. De avond sluit je af met een onvergetelijke zonsondergang boven de zee, terwijl de golven zacht tegen de kust klotsen.

Dag 16: Vandaag staat volledig in het teken van jouw eigen avontuur. Huur een kajak en peddel langs de kustlijn, ontdek afgelegen baaien, of snorkel in de heldere wateren en verken het kleurrijke onderwaterleven. Voor wie liever op het land blijft, biedt een ontspannen wandeling door de mangrovebossen een prachtig uitzicht op het ecosysteem van het eiland. Of neem de tijd om simpelweg te genieten van de rust op een verlaten strand.

Meer informatie

boot + auto

Boot/Ferry

Duur: 01 uur en 15 minuten

Privé transport

Duur: 45 minuten

Je neemt de fast ferry van Gili Gede naar de haven van Nusa Penida.

Je wordt bij de haven van Nusa Penida opgehaald en naar je accommodatie op Nusa Penida gebracht.

Dag 17 - 18: Hoge kliffen en snorkelen met Manta's

Dag 17: Na aankomst op Nusa Penida heb je de rest van de dag vrij om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen. Ontdek de prachtige stranden, zoals Crystal Bay of Atuh Beach, en geniet van de adembenemende uitzichten vanaf de kliffen. Verken de lokale dorpjes en ervaar de unieke cultuur van het eiland.

Dag 18: Vandaag start je de dag onder water met een spannende snorkeltour naar Manta Bay (zie voor meer informatie de excursie: “Snorkelen bij Manta Bay (Mangrove Point)”). Hier krijg je de kans om te snorkelen met majestueuze manta’s en de onderwaterwereld te verkennen. Na de snorkeltour kun je ontspannen op een van de prachtige stranden of de rest van het eiland verder verkennen.

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 45 minuten

Boot/Ferry

Duur: 20 minuten

Privé transport

Duur: 30 minuten

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar de haven van Nusa Penida gebracht.

Je neemt de boot van Nusa Penida naar Nusa Lembognan.

Je wordt bij de haven van Nusa Lembognan opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 19 - 21: Eilandleven op Nusa Lembognan

Dag 19: Je dacht alles al gezien te hebben en dan kom je aan op het idyllische Nusa Lembongan, een klein eiland ten zuidoosten van Bali. Na het inchecken in je accommodatie, heb je de rest van de dag om te ontspannen en het eiland te verkennen. Geniet van de prachtige witte zandstranden, het kristalheldere water en de rustige sfeer. Neem een duik in de zee, verken de omgeving of geniet van een verse kokosnoot terwijl je tot rust komt.

Dag 20: Vandaag heb je de hele dag om Nusa Lembongan op eigen gelegenheid te verkennen. Ga snorkelen of duiken bij een van de vele koraalriffen, huur een scooter om het eiland rond te rijden, of bezoek de beroemde Devil’s Tear voor spectaculaire uitzichten. Je kunt ook een kajak huren, ontspannen op het strand of een yoga-les volgen. De dag is helemaal van jou om te genieten zoals jij wilt.

Dag 21: Vandaag heb je de vrijheid om Nusa Lembongan op je eigen manier te ervaren. Misschien wil je terug naar die verborgen strandjes die je eerder hebt ontdekt, of verken een deel van het eiland waar je nog niet bent geweest. Een rustige dag in het vooruitzicht, waarin je kunt zwemmen, zonnebaden of gewoon genieten van het uitzicht over de oceaan met een goed boek in de hand. Bezoek lokale cafés voor verse vis en kokosnoten of plan een ontspannen massage om je reis compleet te maken. Dit is jouw dag om helemaal te ontspannen en te genieten van het eiland.

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 30 minuten

Boot/Ferry

Duur: 45 minuten

Privé transport

Duur: 01 uur en 30 minuten

Je wordt naar de haven van Nusa Lembognan gebracht.

Je neemt de snelle ferry van Nusa Lembognan naar Sanur.

Vanuit de haven van Sanur vervolgt je reis naar Sidemen.

Dag 22 - 23: Sidemen: het onontdekte Ubud van Bali

Dag 22: Vandaag kom je aan in het idyllische Sidemen, een vallei in Oost-Bali. Na aankomst ben je vrij om te verkennen. Wandel door de weelderige rijstvelden, geniet van het uitzicht op de Agung-vulkaan, of ontspan langs de kronkelende rivieren. Bezoek lokale dorpjes, ontmoet vriendelijke bewoners en ontdek traditionele ambachten. Sidemen is een rustige ontsnapping en een authentieke Balinese ervaring.

Dag 23 : Vandaag heb je de gehele dag de tijd om de prachtige omgeving van Sidemen te ontdekken. Wij raden aan om een trekking door de rijstvelden lokaal te boeken. Begin je dag met een heerlijk ontbijt in je accommodatie, en maak je daarna klaar voor een avontuurlijke wandeling. De trekking leidt je door groene rijstterrassen, langs dorpjes en tempels. Onderweg krijg je de kans om de lokale landbouwpraktijken te zien en te genieten van het adembenemende landschap. Neem de tijd om te stoppen en foto’s te maken van de indrukwekkende uitzichten. Na de trekking kun je ontspannen in een van de charmante cafés of restaurants in Sidemen en genieten van de rustige sfeer (boek deze trekking lokaal bij het hotel of in het dorp zelf).

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 02 uur en 15 minuten

Vanuit Sidemen wordt je naar Uluwatu gebracht.

Dag 24 - 25: De tempel van Uluwatu

Dag 24: Na een lange reis plof je neer op een comfortabel ligbed bij het zwembad, omgeven door tropische planten en met het geluid van kabbelend water op de achtergrond. De warme Indonesische zon strijkt over je heen terwijl je geniet van de rust en stilte. Dit is het perfecte moment om te ontspannen en je energie weer op te laden. Neem een duik in het zwembad of bestel een verfrissende tropische cocktail. Terwijl de zon ondergaat, kun je al beginnen te dromen over de avonturen die nog komen in de magische omgeving van Uluwatu.

Dag 25: Vandaag staat in het teken van het verkennen van Uluwatu en de omgeving (per scooter). Bezoek de prachtige stranden en, als je de tijd hebt, rijd naar de stranden van Nusa Dua, waar volgens ons de mooiste “witte” stranden van Zuid-Bali te vinden zijn.

Dag 26: Je neemt afscheid van het prachtige Bali en maak je je klaar voor de terugreis. Geniet nog even van de laatste uren in het tropische paradijs voordat je richting Denpasar reist voor je vlucht naar huis. Misschien neem je nog een duik in het zwembad, een laatste strandwandeling of een snel bezoek aan een lokaal café om de laatste smaken van Indonesië te proeven. Terwijl je de schoonheid van Bali in je opneemt, keer je terug met herinneringen vol avontuur, ontspanning en cultuur. De vlucht brengt je terug naar huis, maar de ervaring blijft in je gedachten.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Vanuit Uluwatu is het nog maar een klein stukje naar het vliegveld.

Geïntereseerd in deze rondreis?