Je gaat een avontuurlijke rondreis maken door het noorden van Thailand langs de beroemde Mae Hong Son Loop. Deze slingerachtige en sprookjesachtige route voert je door bergachtige landschappen, langs grotten, watervallen en traditionele dorpen. Je begint in het bruisende Bangkok, waar je de stad op een unieke manier verkent met een fietstour van Co van Kessel. Vervolgens reis je per nachttrein naar Chiang Mai, waar je gelijk doorreist naar Mae Rim.

Na aankomst in Mae Rim maak je een uitstapje naar een orchideeënboerderij en de indrukwekkende Mae Sa-waterval. Daarna ga je naar Chiang Dao om de beroemde grotten te ontdekken. Elk nieuw gebied biedt iets bijzonders: in Pai proef je de relaxte sfeer, en in Pang Mapha verken je de mysterieuze Tham Lod-grot per bamboevlot.

Een van de hoogtepunten van de reis is Mae Hong Son, een afgelegen stadje omgeven door bergen en mistige valleien. Hier ervaar je de authentieke cultuur van het noorden, met traditionele tempels en bergstamdorpen die de rijke geschiedenis van de regio weerspiegelen. Het stadje biedt ook spectaculaire uitzichten en rust, perfect om even op adem te komen tijdens je reis.

De route brengt je vervolgens naar het rustige Mae Sariang, waar de tijd lijkt stil te staan. Hier geniet je van de serene sfeer en ontdek je de traditionele dorpen in de omgeving. Na Mae Sariang klim je naar de top van Doi Inthanon, het hoogste punt van Thailand, waar je beloond wordt met een adembenemend uitzicht over de omgeving. Na het beklimmen van “The Roof of Thailand” sluit je af in Chiang Mai, waarna je met de nachttrein terugkeert naar Bangkok.

Let op: Houd rekening met een extra nacht bij de heen- en terugvluchten vanwege de intercontinentale reistijd.

Reis highlights

Grotten van Chiang Dao

Prachtig Mae Hong Son

Bezoek het "dak" van Thailand

Slinger over prachtige wegen door Noord-Thailand

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 2.061,- (april - oktober)

Hoogseizoen: 2.109,- (december - maart)

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Genoemde transfers
  • Genoemde (nacht) treinen
  • Genoemde excursies inclusief entree:
    • Co van Kessel fietstour in Bangkok
    • Orchideeënboerderij en Mae Sa-waterval
    • Grotten van Chiang Dao
    • Bezoek Tham Lod-grot in Pang Mapha
    • Excursie naar hoogste punt van Thailand: Doi Inthanon

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum (stempel bij aankomst)
  • Overig

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Na je aankomst op het vliegveld van Bangkok word je opgehaald en naar je accommodatie gebracht. De transfer verloopt vlot en comfortabel, waardoor je meteen kunt ontspannen. Je hoeft je geen zorgen te maken over vervoer en kunt direct genieten van alles wat Bangkok te bieden heeft.

Dag 1 - 2: Bangkok Baby!

Dag 1: Je komt aan in Bangkok. Bangkok is een bruisende metropool en de hoofdstad van Thailand, bekend om de contrasten tussen moderniteit en traditie. In tegenstelling tot Nederland, waar steden vaak gestructureerd en georganiseerd zijn, is Bangkok een dynamische mix van wolkenkrabbers, markten, historische tempels en  straatverkopers. Het weer is tropisch en warm, wat verschilt met het gematigde klimaat in Nederland. Bovendien heeft Bangkok een rijk cultureel erfgoed en een nachtleven dat nooit stilvalt. Na aankomst is je dag vrij in te vullen.

Dag 2: Vandaag ga je de stad in de ochtend verkennen per fiets. Dit is een unieke manier om de stad te leren kennen en je komt op plekken die je anders nooit zelf had gevonden. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de excursie: Fietstocht: Co van Kessel

 

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 50 minuten

Nachttrein (tweede klasse)

Duur: 13 uur

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt bij je accommodatie in Bangkok opgehaald en comfortabel naar het treinstation van Bangkok gebracht. Tijdens de korte rit door de levendige stad kun je alvast uitkijken naar je aankomende treinreis. Je chauffeur zorgt ervoor dat je op tijd aankomt bij het station, zodat je zonder stress kunt instappen en je reis naar je volgende bestemming kunt beginnen. Een zorgeloze start van je avontuur!

De nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai is een populaire manier om comfortabel door Thailand te reizen. De reis duurt 12 tot 15 uur en biedt zowel eerste als tweede klas slaapplaatsen. Onderweg geniet je van het Thaise landschap en de mogelijkheid om te slapen, wat tijd bespaart voor overdag. Er zijn eenvoudige voorzieningen zoals een restaurantwagon en basisfaciliteiten. Het is een betaalbare en unieke ervaring die vaak vooraf geboekt moet worden, vooral tijdens drukke periodes.

Bij aankomst op het treinstation van Chiang Mai word je opgehaald en comfortabel naar je accommodatie in Mae Rim gebracht. De rit voert je door het prachtige, groene landschap van Noord-Thailand, een voorproefje van de rust die je te wachten staat. Binnen korte tijd arriveer je bij je verblijf, waar je kunt ontspannen en genieten van de serene omgeving van Mae Rim

Dag 4 - 5: Mae Rim: Een paradijs voor natuurliefhebbers en durfals

Dag 4: Na een rit door het adembenemende berglandschap van Noord-Thailand, arriveer je in Mae Rim. Zodra je aankomt, word je begroet door frisse berglucht en een prachtig uitzicht op de groene heuvels. Na het inchecken in je accommodatie heb je tijd om de omgeving te verkennen. Maak een rustige wandeling door de nabijgelegen dorpen of geniet van de serene natuur om je heen. Sluit de dag af met een lokaal diner, terwijl je de plannen voor de komende dagen bespreekt.

Dag 5: Vandaag staat er een avontuurlijke excursie op het programma. Je begint bij de beroemde Orchid Farm, waar je een indrukwekkende verzameling orchideeën en vlinders ontdekt. De geuren en kleuren maken dit een betoverende ervaring. Daarna vervolg je je weg naar de Mae Sa Waterfall, een waterval met tien niveaus, omgeven door dichte jungle. Hier kun je ontspannen bij het kletterende water of de wandelpaden verkennen die door het regenwoud slingeren. Na een actieve dag keer je voldaan terug naar je accommodatie.

 

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt bij je accommodatie in Mae Rim opgehaald en comfortabel naar Chiang Dao gebracht. Tijdens de rit geniet je van het prachtige, bergachtige landschap van Noord-Thailand. De chauffeur zorgt voor een ontspannen reis, zodat je zonder zorgen aankomt in Chiang Dao, klaar om de natuurlijke schoonheid van deze regio te verkennen.

Dag 6 - 7: Tussen mistige bergen en heilige grotten

Dag 6: Vandaag arriveer je in het schilderachtige Chiang Dao, een regio omringd door indrukwekkende bergen en  jungle. Nadat je hebt ingecheckt in je accommodatie, heb je de tijd om rustig rond te wandelen en de lokale omgeving te verkennen. Verken het rustige dorpje, waar de natuur overheerst en het dagelijks leven in een rustig tempo verloopt. Sluit de dag af met een diner in een lokaal restaurant, terwijl je plannen smeedt voor de avonturen die je morgen te wachten staan.

Dag 7: Vandaag begint je avontuur diep onder de grond, met een excursie naar de beroemde Chiang Dao-grotten. Dit uitgestrekte grottenstelsel voert je door smalle doorgangen en ondergrondse kamers, versierd met kalksteenformaties en oude Boeddhistische beelden. Terwijl je met een lantaarn in de hand het mystieke doolhof verkent, ontdek je eeuwenoude legenden en verborgen heiligdommen. De koele, mysterieuze sfeer van de grotten maakt het een onvergetelijke ervaring. Na de verkenning keer je terug naar het daglicht met een gevoel dat ontdekkingsreizigers moeten hebben gehad na nieuwe vondsten.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 03 uur

Vandaag reis je van Chiang Dao naar Pai. Onderweg bezoek je de bergstamdorpen en de Mok Fah-waterval, een juweel in het Doi Suthep-Pui National Park. Deze indrukwekkende waterval, omgeven door vele groene bomen, stroomt het hele jaar door met helder water dat van een hoge klif in een bassin stort en zich vervolgens een weg baant door de beek. Niet ver van het centrum van Chiang Mai, biedt dit gebied levendige natuur en volop avontuur. Naast de waterval vind je Tham Mok Fa, een grot vol vleermuizen. Voor natuurliefhebbers is er een spannende natuurroute met activiteiten als zwemmen, kamperen, natuuronderzoek en vogelspotten. Een perfecte tussenstop voor avonturiers!

Dag 8 - 9: Avontuurlijk Pai in Mae Hong Son

Dag 8: Je komt aan in het “hippie” stadje Pai in Mae Hong Son. Na het inchecken in je accommodatie heb je de rest van de dag vrij om te ontspannen en de omgeving te verkennen. Wandel door de pittoreske straatjes, bezoek de lokale markten en geniet van de Thaise keuken in een van de gezellige cafés of restaurants.

Dag 9: Vandaag heb je de hele dag om Pai op eigen gelegenheid te ontdekken. Maak een avontuurlijke raftingtocht op een van de rivieren, verken de omliggende natuur met wandel- of fietstochten, of bezoek de prachtige watervallen en warmwaterbronnen. Sluit de dag af met een ontspannen avond in een van de sfeervolle bars of geniet van “streetfood” voordat je weer verder reist.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 02 uur

Onderweg van Pai naar Pang Mapha wacht een onvergetelijk avontuur: de Tham Lod-grot. Dit 1.666 meter lange grottenstelsel is beroemd om zijn indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, die gigantische kalkstenen zuilen vormen. Door de grot stroomt een zoetwaterstroom van 200-300 meter, die je te voet of per bamboevlot kunt verkennen. De immense wanden en kolommen, tot 20 meter hoog, creëren een spectaculaire sfeer. De grotten herbergen duizenden vleermuizen en zwaluwen, wat een extra mysterie toevoegt. Tham Lod is de perfecte tussenstop tijdens je reis naar Pangmapha. Deze excursie is inclusief.

Dag 10 - 11: Valei van eeuwige grotten: Pang Mapha

Dag 10: Je komt aan in Pang Mapha en de rest van de dag is ter vrije besteding. Na de reis kun je ontspannen in je accommodatie of een korte wandeling maken door het rustige dorp. Geniet van de  omgeving en het geluid van de natuur, of bezoek een lokaal café om tot rust te komen. Voor wie meer wil zien, zijn er kleine dorpjes in de buurt die uitnodigen tot verkenning. De avond is vrij voor een rustig diner.

Dag 11: Vandaag is een vrije dag om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving van Pang Mapha. Begin met een ontspannen ontbijt in een lokaal café en geniet van het uitzicht op de bergen. Verken op je gemak de omgeving met een korte wandeling naar een nabijgelegen dorp of geniet van de lokale cultuur. Voor de avontuurlijken is er een eenvoudige trekking mogelijk. Sluit de dag af met een diner in een van de sfeervolle restaurants.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 02 uur

Onderweg vanuit Pang Mapha naar Mae Hong Son bezoek je bergstamdorpen en de Tham Pha-grot. Tham Pla, een populaire attractie in Mae Hong Son, ligt in een gebied met heldere beekjes en koele, beboste heuvels die ideaal zijn voor ontspanning. De bijzondere grot is gevuld met talloze zoetwatervissen, bekend als Pla Mung of Pla Khang, familie van de karper. Deze heilige vissen worden beschermd door een legende: ze zouden toebehoren aan de goden, wat hen veilig stelt tegen vangst, en geeft de plek een mystieke sfeer. De rest van de dag is ter eigen invulling

Dag 12 - 14: Het ongetemde noorden van Thailan; Mae Hong Son

Dag 12: Je arriveert in Mae Hong Son en hebt de rest van de dag voor jezelf. Verken de stad in je eigen tempo, misschien wandel je door de sfeervolle straten of bezoek je de prachtige Wat Phra That Doi Kong Mu-tempel met een schitterend uitzicht over de vallei. Voor de avonturiers is er tijd om alvast een korte trek te maken naar nabijgelegen dorpen, verborgen tussen de bergen. De dag eindigt met een ontspannend diner in een lokaal restaurant

Dag 13: Vandaag heb je de vrijheid om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Stap op een mountainbike en baan je een weg door de kronkelige heuvels, langs verlaten paden en dichtbegroeide jungle. Of kies voor een uitdagende hike naar een afgelegen waterval, waar je jezelf kunt opfrissen in het koele water. Misschien besluit je de dag door te brengen met een kajaktocht op het meer, glijdend langs prachtige bossen. Waar je ook voor kiest, het avontuur wacht op jou.

Dag 14: Vandaag een nieuwe dag ter verkenning op eigen gelegenheid. Wij raden om d schoonheid van Pang Oung te aanschouwen, een idyllisch meer omringd door dennenbossen en mistige heuvels. Maak een vroege wandeling rond het meer terwijl de zon opkomt en de nevel optrekt, een bijna magisch schouwspel. Huur een roeiboot en glijd over het stille water, genietend van de rust en het spectaculaire uitzicht. Sluit de dag af met een heerlijke lokaal diner.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 02 uur

Je wordt opgehaald bij je accommodatie. De reis van Mae Hong Son naar Mae Sariang voert door prachtige berglandschappen en traditionele dorpen. Onderweg geniet je van de natuur, kronkelende wegen en groene rijstvelden.

Dag 15: Luister naar het gekabbel van de Salween-rivier in Mae Sariang

Dag 15: Vandaag heb je de vrijheid om Mae Sariang op eigen gelegenheid te ontdekken. Begin de dag met een wandeling door de rustige straten van dit charmante bergstadje, langs traditionele houten huizen en lokale markten. Bezoek een van de nabijgelegen tempels voor een moment van rust, of maak een fietstocht langs de rivier om de serene omgeving in je op te nemen. Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om een trekking te maken naar afgelegen bergdorpen.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 04 uur

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en reist via prachtige wegen naar Doi Inthanon.

Dag 16 - 17: Het dak van Thailand: Doi Inthanon

Dag 16: Na een prachtige rit arriveer je in het adembenemende Doi Inthanon National Park, het hoogste punt van Thailand. Bij aankomst voel je direct de frisse berglucht en geniet je van de prachtige natuur om je heen. De rest van de dag kun je ontspannen, de omgeving verkennen en acclimatiseren. Misschien maak je alvast een korte wandeling door het bos of langs de rustige paden om de rust van het berglandschap in je op te nemen.

Dag 17: Vandaag staat een excursie naar de top van Doi Inthanon, “The Roof of Thailand,” op het programma. Je begint met een bezoek aan de tweelingpagodes, waar je kunt genieten van het spectaculaire uitzicht over de bergen. Daarna ga je verder naar de indrukwekkende Sirithan- en Wachirathan-watervallen. Hier zie je het water met donderend geweld naar beneden storten, terwijl de frisse nevel je gezicht raakt. Tussen de stops door krijg je de kans om de lokale flora en fauna te bewonderen en de unieke nevelbossen te verkennen.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 02 uur

De reis van Doi Inthanon naar Chiang Mai voert je langs bossen, bergachtige wegen en indrukwekkende watervallen. Terwijl je afdaalt, zie je langzaam het landschap veranderen van prachtige natuur naar het bruisende stadsleven van Chiang Mai. Een ontspannen rit die het avontuur in de bergen verbindt met de charme van de stad.

Dag 18 - 19: Ervaar de Schoonheid van Chiang Mai

Dag 18: Je komt aan in Chiang Mai. Na het inchecken in je hotel heb je de rest van de dag vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Geniet van de ontspannen sfeer, verken de lokale markten, en proef de heerlijke Thaise keuken in een van de vele restaurants. Wandel door de oude stadsmuren en geniet van de prachtige architectuur en de gastvrije ambiance van Chiang Mai.

Dag 19: Deze dag kun je volledig naar eigen wens invullen. Verken de historische tempels zoals Wat Phra Singh en Wat Chedi Luang, en bewonder de prachtige architectuur. Geniet van de lokale markten zoals de beroemde Night Bazaar, waar je unieke souvenirs kunt vinden. Ontspan in een van de vele spa’s die de stad te bieden heeft, of maak een kookworkshop om de geheimen van de Thaise keuken te leren.

 

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 40 minuten

Nachttrein (tweede klasse)

Duur: 13 uur

Privé transport

Duur: 45 minuten

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Chiang Mai en naar het Chiang Mai Railway Station gebracht. De rit verloopt soepel en je komt op tijd aan bij het station, klaar om aan je treinreis te beginnen. Het station is een belangrijke hub voor reizen naar andere delen van Thailand.

De nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok biedt een ontspannen en comfortabele manier om door Thailand te reizen. De reis duurt ongeveer 12 tot 14 uur en biedt slaapplaatsen in zowel eerste als tweede klas. In de eerste klas zijn privécoupés beschikbaar, terwijl de tweede klas comfortabele ligbedden biedt. Onderweg geniet je van het uitzicht op het Thaise platteland, terwijl je rustig de nacht doorbrengt. De trein is een voordelige en tijdsefficiënte optie, omdat je ’s nachts reist en overdag aankomt.

Je wordt opgehaald bij het Bangkok Krung Thep Aphiwat treinstation, waar de nachttrein uit Chiang Mai aankomt. Na je reis word je comfortabel naar je accommodatie in de stad gebracht. De chauffeur zorgt ervoor dat je ontspannen aankomt, klaar om van je verblijf in Bangkok te genieten, zonder zorgen over vervoer.

Dag 21: Terug in Bangkok

Dag 21: Begin je dag met een heerlijk ontbijt in het hotel. Na het ontbijt staat de transfer naar Bangkok gepland. Bij aankomst in Bangkok check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag vrij om de stad te verkennen of te ontspannen. Dit betreft puur een overnachting in Bangkok.

Dag 22: Begin de dag met een ontbijt in het hotel. Daarna heb je vrije tijd om nog wat last-minute inkopen te doen of de stad verder te verkennen. Op de afgesproken tijd word je opgehaald voor de transfer naar Bangkok Airport voor je vertrek

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Bangkok en comfortabel naar Suvarnabhumi International Airport gebracht.

Geïntereseerd in deze rondreis?