Laos heeft een rijke cultuur die je overal tegenkomt, van eeuwenoude tempels tot gastvrije lokale families. De keuken is eenvoudig maar heerlijk, met gerechten als laap en sticky rice. Of je nu van avontuurlijk eten houdt of iets vertrouwds zoekt, er is voor iedereen iets lekkers te vinden.

Je gaat op een avontuurlijke reis door onontdekt Laos, een land vol natuur, cultuur en vriendelijke locals. De route begint in de hoofdstad Vientiane, waar je meteen een stadsverkenning maakt. Hier proef je de rustige charme van deze stad aan de Mekong. Vanuit Vientiane reis je naar het noorden naar Luang Namtha, waar een trekking door de prachtige groene heuvels op je wacht. In Nong Khiaw geniet je van een unieke combinatie van wandelen en een boottocht op de rivier, omringd door adembenemende kalkstenen bergen. Daarna ga je naar Luang Prabang, een stad vol geschiedenis en spiritualiteit, waar je onder andere de beroemde Pak Ou-grotten bezoekt.

De reis brengt je verder naar Phonsavan, beroemd om de mysterieuze vlaktes vol oude kruiken, de Plane of Jars. Na een verkenningstocht door de regio, trek je richting Nam Hinboun, waar je op een dagtrip lokale families bezoekt en de verborgen grotten verkent.

Het zuidelijke deel van Laos heeft minstens zoveel te bieden. Je bezoekt het Bolaven-plateau, bekend om zijn koffieplantages en watervallen, en de historische Wat Phou-tempels in Champasak. Als kers op de taart verken je het eiland Don Khone per tuk-tuk, waarbij je het relaxte eilandleven ervaart. De manier van reizen is afwisselend en flexibel, ideaal voor gezinnen die houden van een beetje avontuur.

Note: Houd er rekening mee dat je bij intercontinentale vluchten vaak een extra nacht nodig hebt aan het begin en einde van de reis.

Reis highlights

Noorden van Laos met Luang Nam Tha en Nong Khiaw

Ga terug in de tijd in het dropje Nam Ninboun

Mysterie van de eeuwenoude kruiken in Phonsavan

Bezoek de 4000 eilanden in de Mekong

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 3.614,- (maart - oktober)

Hoogseizoen: 3.689,- (november - februari)

Inclusief

  • Goede hotels in een tweepersoonskamer met ontbijt
  • Maaltijden zoals aangegeven in het programma
  • Privévervoer
  • Boottocht volgens het programma
  • Engelssprekende gids
  • Alle bezoeken inclusief toegangskosten
  • Treinticket tweede klasse VTE – Luang Namtha volgens het programma
  • Verfrissingen
  • Alle belastingen
  • Excursies
    • Stadstour Vientiane
    • Trekking Luang Namtha
    • Trekking en boattrip Nong Khaiw
    • Pak Ou caves Luang Prabang
    • Plane of Jars – Xieng Khoung
    • Dagexcursie Sala Hin Boun naar lokale familie en grotten
    • Bezoek aan Bolavan Plateu
    • Bezoek aan Wat Phou oude tempels en ruïnes
    • Tuk Tuk tour op Khone eiland

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum Laos(Visa on arrival tussen de 30 en 50 USD)
  • Visumstempelkosten bij de ambassade
  • Binnenlandse vluchten
  • Reisverzekering van alle soorten
  • Gids in een andere vreemde taal
  • Fooi, drankjes en andere persoonlijke uitgaven

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt op het vliegveld van Vientiane opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 1 - 2: Vientiane; hoofdstad van Laos

Dag 1: Na je aankomst in Vientiane, de ontspannen hoofdstad van Laos, check je in bij je accommodatie. De rest van de dag kun je op je gemak de omgeving verkennen. Maak een wandeling langs de Mekong-rivier, geniet van de rustige sfeer van de stad, en proef de lokale keuken in een van de vele gezellige restaurants. Sluit de dag af met een bezoek aan de avondmarkt langs de rivier, waar je kunt snuffelen tussen lokale ambachten en souvenirs.

Dag 2: Vandaag staat een stadstour op het programma, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden van Vientiane ontdekt. Na het ontbijt bezoek je Wat Sisaket, de oudste tempel van Vientiane met duizenden miniatuur Boeddhabeelden, en Wat Prakeo, de voormalige koninklijke tempel waar ooit de Smaragdgroene Boeddha stond. Onderweg naar de heilige That Luang Stupa kun je foto’s maken van het Patuxay Monument, de Arc de Triomphe van de stad. Daarna ontdek je het Boeddhapark, een bijzondere verzameling boeddhistische en hindoeïstische beelden aan de Mekong, vlak bij de Vriendschapsbrug. Hier bewonder je 200 religieuze beelden die meer dan 500 jaar oud zijn. Je sluit de dag af met een prachtige zonsondergang boven de Mekong.

 

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 30 minuten

Dagtrein

Duur: 05 uur

Je wordt bij de accommodatie opgehaald en naar het treinstation van Vientiane gebracht.

De trein tussen Vientiane en Luang Namtha biedt een snelle en comfortabele reis door het prachtige landschap van Laos. Ideaal voor gezinnen, deze moderne hogesnelheidstrein doorkruist bergen en rijstvelden, en verkort de reistijd aanzienlijk. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten in een ontspannen setting.

Dag 3 - 4: Onverstoord Luang Namtha

Dag 3: kom je aan in Luang Namtha, een bijzonder dorpje omgeven door bergen en groene rijstvelden. De frisse berglucht verwelkomt je, terwijl je door de rustige straten wandelt. Je voelt de charme van de plaatselijke cultuur, met kleurrijke markten vol lokale producten en ambachten. Na een lange reis geniet je van een traditionele Laotiaanse maaltijd in een lokaal restaurant, terwijl je uitkijkt op de adembenemende natuur rondom. Dit is pas het begin van je ontdekking van dit verborgen paradijs.

Dag 4: Vandaag maak je een avontuurlijke trekking vanuit Luang Namtha. Na een korte rit naar een Khmu-dorp ontmoet je je gids en wandel je omhoog het nationale park in. Terwijl je door het bos loopt, steek je kleine stroompjes over en geniet je van de koele schaduw van het bladerdak. Onderweg wijst je gids op bijzondere planten en vertelt over hun gebruik door de lokale bevolking. Tijdens een rustieke picknick met traditionele Lao-gerechten hoor je het vogelgezang om je heen. Daarna wandel je verder door rijstvelden en stop je in dorpen, bekend om hun ambachtelijke werk zoals weven en bamboepapier maken

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 07 uur

Privé auto met chauffeur tussen Luang Namtha en Nong Khiaw biedt een comfortabele en flexibele manier om door het prachtige Laotiaanse landschap te reizen. Onderweg kun je stoppen voor foto’s of om lokale dorpjes te verkennen. Deze rit door bergen en rijstvelden geeft je de kans om het land op je eigen tempo te ontdekken.

Dag 5 - 6: Avontuur en ontspanning in Nong Khiaw

Dag 5: Na een prachtige reis door het Laotiaanse landschap kom je aan in Nong Khiaw, een rustig dorpje aan de oevers van de Nam Ou-rivier. Bij aankomst check je in bij je hotel. Vervolgens bezoek je met onze gids het Pha Som Nang-uitkijkpunt, een adembenemende plek die je niet mag missen. Samen trek je naar de top van de berg, waar je een schitterend uitzicht hebt over Nong Khiaw en de kronkelende Nam Ou-rivier. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur. Daarna kun je ontspannen, een wandeling maken langs de rivier, of genieten van de omgeving vanuit een hangmat.

Dag 6: Vandaag staat een spannende excursie op de planning. Je begint de dag met een boottocht over de Nam Ou-rivier naar Muang Ngoi, een pittoresk vissersdorpje dat omgeven is door bergen en rijstvelden. Onderweg geniet je van het lokale leven langs de oevers van de rivier. In Muang Ngoi maak je een ontspannen wandeling door het dorp en heb je de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in de rivier. Na de lunch vaar je terug naar Nong Khiaw, waar je de mysterieuze Pha Tok-grotten bezoekt, die ooit dienst deden als schuilplaats tijdens de oorlog. Een dag vol natuur en cultuur!

Meer informatie

bus + auto

Openbare bus

Duur: 04 uur

Privé transport

Duur: 30 minuten

De openbare bus tussen Nong Khiaw en Luang Prabang biedt een betaalbare en authentieke reiservaring door het prachtie Laotiaanse landschap. Onderweg kom je langs bergen, rijstvelden en kleine dorpen. Hoewel de rit eenvoudig is en soms hobbelig, geeft het je een echte indruk van het lokale leven in Laos.

Je wordt  vanaf het busstation van Luang Prabang naar je accommodatie gebracht.

Dag 7 - 9: Laat je verbazen door Luang Prabang

Dag 7: Na je aankomst in de betoverende stad Luang Prabang, check je in bij je accommodatie. De rest van de dag heb je vrij om de stad op je eigen tempo te verkennen. Maak een ontspannen wandeling door de straten, bewonder de Franse koloniale architectuur, en geniet van de rustige sfeer. Sluit de avond af met een diner in een lokaal restaurant en een bezoek aan de levendige Night Market, waar je unieke souvenirs en handgemaakte ambachten kunt vinden.

Dag 8: Vandaag staat een spannende excursie op het programma. Je begint de dag met een bezoek aan de indrukwekkende Kuang Si Watervallen, waar je kunt zwemmen in de turquoise poelen en genieten van de natuurlijke schoonheid. Daarna reis je naar de Pak Ou Caves, heilige grotten aan de Mekong-rivier, gevuld met duizenden Boeddhabeelden. Deze excursie biedt een perfecte combinatie van natuur en cultuur, en geeft je een diepere waardering voor de spirituele kant van Laos.

Dag 9: Vandaag kun je Luang Prabang verder verkennen op je eigen tempo. Bezoek historische tempels zoals Wat Xieng Thong en Wat Mai, of wandel naar de top van Mount Phousi voor een panoramisch uitzicht over de stad. Je kunt ook een ontspannen boottocht maken over de Mekong-rivier, of genieten van een traditionele Laotiaanse massage. Sluit de dag af met een bezoek aan het Royal Palace Museum om meer te leren over de koninklijke geschiedenis van Laos, gevolgd door een diner in een van de charmante restaurants langs de rivier.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 07 uur

Privétransport tussen Luang Prabang en Phonsavanh biedt comfort en flexibiliteit terwijl je door het prachtige bergachtige landschap van Laos reist. De rit duurt ongeveer 6 tot 8 uur, afhankelijk van de verkeers- en wegomstandigheden. Onderweg kun je stoppen bij lokale dorpjes en uitkijkpunten voor een meer persoonlijke ervaring.

Dag 10 - 11: Mysterieus Phonsavan

Dag 10: Je arriveert in Phonsavan, een stad in het noordoosten van Laos, bekend om de historische plekken en unieke landschap. Omgeven door glooiende heuvels en uitgestrekte graslanden, straalt Phonsavan historie uit. De stad is het culturele centrum van de Xieng Khouang provincie, waar diverse etnische groepen samenleven. Terwijl je rondkijkt, zie je sporen van zowel het oude erfgoed als de moderne wederopbouw, wat Phonsavan een bijzondere charme geeft.

Dag 11: In de vroege ochtend begint jouw avontuur op de Centrale Markt van Phonsavanh. Hier zie je bergstammen in kleurrijke kleding druk onderhandelen en goederen uitwisselen, terwijl je het bruisende lokale leven ervaart. Na een bezoek aan de MAG-tentoonstelling, die inzicht geeft in de ontmijning van oorlogsresten, reis je naar de mysterieuze Vlakte der Kruiken. Op site 1 wandel je tussen honderden eeuwenoude stenen kruiken, verspreid over een uitgestrekt plateau. De oorsprong van deze massieve kruiken blijft een raadsel, wat de plek nog fascinerender maakt. De surrealistische omgeving en het weidse uitzicht maken dit een onvergetelijke ervaring in Laos.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 07 uur en 30 minuten

De rit van Phonsavan naar Nam Hinboun is een avontuurlijke reis van ongeveer 7 tot 8 uur door het prachtige Laotiaanse landschap. Onderweg passeer je uitgestrekte valleien, bergen en kleine dorpjes, waar je een glimp opvangt van het traditionele leven. Het kronkelende pad biedt adembenemende uitzichten, terwijl je door afgelegen gebieden reist. Deze route, hoewel lang, geeft je een gevoel van het Laotiaanse platteland met genoeg fotomomenten onderweg.

Dag 12 - 13: Ontdek de warmte van Nam Hinboun

Dag 12: Je komt aan in Nam Hinboun, een klein dorpje verscholen tussen groene bergen en rijstvelden in Centraal-Laos. De rust van het platteland verwelkomt je meteen. Terwijl je door de smalle, rustige straten loopt, word je begroet door vriendelijke dorpelingen die hun dagelijkse bezigheden uitvoeren. Je voelt de warmte van het eenvoudige dorpsleven, ver weg van de drukte van de stad. Omringd door de prachtige natuur, is Nam Hinboun een perfecte plek om tot rust te komen.

Dag 13: Na een vroeg ontbijt om 08:30 uur bij Sala Hin Boun vaar je stroomopwaarts naar het dorp Kong Lor. Je verkent het dorp en ervaart de lokale sfeer, waarna je overstapt op een kleinere boot om de indrukwekkende Kong Lor-grot te ontdekken. Deze grot, meer dan 7 kilometer lang en 100 meter hoog, biedt een unieke ondergrondse ervaring. Na een lunch in een afgelegen dorp aan de andere kant van de grot, keer je rond 15:00 uur terug naar Hinboun, net voor zonsondergang.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 04 uur en 30 minuten

De reis van Nam Hinboun naar Savannakhet voert je door het hart van Laos, langs kronkelende wegen en prachtige landschappen vol bergen en rijstvelden. Deze schilderachtige tocht duurt ongeveer 4 tot 5 uur, afhankelijk van de wegcondities, en biedt een authentieke ervaring van het rustige, landelijke Laos.

Dag 14 - 15: Franse Koloniale architectuur in Savannakhet

Dag 14: Je komt aan in Savannakhet, een fijne stad aan de oevers van de Mekong-rivier in het zuiden van Laos. Terwijl je door de straten wandelt, word je omringd door een unieke mix van Franse koloniale gebouwen en traditionele Lao-woningen. De stad ademt een ontspannen sfeer uit, met vriendelijke locals die je begroeten met een glimlach. Je voelt meteen de rustige charme van Savannakhet, een plek waar cultuur, geschiedenis en het alledaagse leven op een bijzondere manier samenkomen.

Dag 15: Vandaag heb je een vrije dag in Savannakhet, perfect om de stad in je eigen tempo te verkennen. Begin de ochtend met een ontspannen wandeling langs de Mekong, waar je de rust van de rivier en de lokale markten kunt ervaren. Bezoek het historische Wat Sainyaphum, een prachtige tempel vol energie. Daarna kun je genieten van een lunch in een lokaal restaurant met Laotiaanse specialiteiten. De middag is ideaal om een fiets te huren en door de rustige straten te dwalen of simpelweg te ontspannen in een café terwijl je geniet van het relaxte tempo van het dagelijks leven.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 05 uur en 30 minuten

De reis van Savannakhet naar het Bolaven Plateau is een avontuurlijke tocht van ongeveer 5 tot 6 uur. Je rijdt door uitgestrekte rijstvelden, kleine dorpen en dichte jungle. Onderweg zie je het landschap geleidelijk veranderen, met hoger gelegen gebieden vol koffieplantages en spectaculaire watervallen die het Bolaven Plateau kenmerken

Dag 16 - 17: Adembenemende watervallen heerlijke koffie in Paksong - Bolaven Plateau

Dag 16: Je arriveert in Paksong, gelegen op het prachtige Bolaven Plateau in Zuid-Laos. Je wordt begroet door het koelere klimaat en de geur van verse koffiebonen die in de lucht hangt. Omringd door  koffieplantages en dichte bossen, voelt deze plek aan als een groene oase. De adembenemende uitzichten over het plateau en de nabijgelegen watervallen nodigen uit tot ontdekking. Paksong is een rustgevende plek, perfect voor ontspanning en avontuur.

Dag 17: Je begint je dag op het Bolaven Plateau, bekend om het koele klimaat en watervallen. De eerste stop is Ban Lak Sipkao, een dorp gespecialiseerd in messen maken. Daarna bezoek je een theeplantage en de indrukwekkende Tad Fan-waterval. Vervolgens stop je bij een koffieplantage en verken je de kleurrijke Tha Teng-markt. Je ontdekt dorpen zoals Ban Pong Neua, met een offeraltaar, en Ban Kokphung, waar doodskisten onder de huizen liggen. De dag eindigt bij de serene Tadlo-waterval, een perfecte afsluiting van een avontuurlijke dag.

Meer informatie

Dag 18 - 19: Toegangspoort tot 4000 eilanden: Champasak

Dag 18: Je komt aan in Champasak, een schilderachtig stadje aan de Mekong-rivier in Zuid-Laos. Bij aankomst voel je meteen de rustige sfeer van deze historische plek, omringd door prachtige natuur en traditionele houten huizen. Je ziet koloniale gebouwen die herinneren aan een rijk verleden en wordt verwelkomd door de vriendelijke lokale bevolking. Terwijl je door de smalle straten wandelt, geniet je van de serene charme van Champasak en het uitzicht op de uitgestrekte Mekong-rivier.

Dag 19: Vandaag bezoek je de fascinerende pre-Angkor tempelruïnes van Wat Phu, een van de meest indrukwekkend gelegen tempels in Zuidoost-Azië. De oude tempel ligt majestueus tegen de heuvels van het Bolaven Plateau en biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap. Terwijl je door de ruïnes loopt, ontdek je de rijke geschiedenis en de spirituele betekenis van deze plek, die ooit een belangrijk religieus centrum was. Je bewondert de complexe stenen gravures en de prachtige architectuur, die het vroegere Khmer-rijk weerspiegelen. Dit bijzondere culturele erfgoed dompelt je onder in het mysterie en de magie van het oude Laos. Deze uitstap is inclusief.

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 02 uur

Boot/Ferry

Duur: 45 minuten

De reis van Champasak naar Don Khone is een avontuurlijke tocht door het hart van Zuid-Laos, waarbij je het rustige platteland doorkruist en uiteindelijk de machtige Mekong-rivier volgt. Na een rit van ongeveer 1,5 tot 2 uur kom je aan bij de pier.

Vanaf de pier neem je een  traditionele longtailboot. Vaar door het uitgestrekte Si Phan Don, de regio van de “4000 eilanden,” terwijl je kleine eilandjes, vissersdorpen en waterbuffels langs de oevers passeert. De wind in je gezicht en de uitgestrekte horizon geven een gevoel van vrijheid voordat je aankomt op het paradijselijke Don Khone.

Dag 20 - 22: Ontspanning in het hart van de Mekong; Don Khone

Dag 20: Je komt aan op Don Khone, een rustig eiland in de Mekong-rivier, deel van de Si Phan Don of Vierduizend Eilanden. Bij aankomst voel je meteen de ontspannen sfeer die het eiland kenmerkt. Je ziet eenvoudige houten bungalows langs de rivier en ontmoet vriendelijke lokale bewoners. Don Khone kent een rustige omgeving, perfect om te ontspannen en de natuurlijke schoonheid van de omgeving te verkennen, ver weg van de drukte.

Dag 21: Je avontuur begint met een spannende tuk tuk-tour door het landelijke landschap van Don Khone, waar je nog steeds de overblijfselen van de Franse koloniale tijd kunt zien. De eerste stop is bij de indrukwekkende Liphi-waterval, ook wel bekend als de “Corridor of the Devil,” waar je het water woest door smalle kloven ziet stromen, omringd door ruige natuur. Na deze spectaculaire ervaring rijd je terug naar het vasteland en bezoek je het charmante vissersdorp Ban Nakasang. Vervolgens gaat de tuk tuk-tour verder naar het zuiden, naar Khone Phapheng, de grootste waterval van Zuidoost-Azië.

Dag 22: Wederom een gehele dag de vrijheid om Don Khone verder te verkennen. Misschien maak je een lange wandeling langs de oude Franse spoorlijn, die het eiland met Don Det verbond. Bezoek de kleine lokale cafés voor een eenvoudige maar heerlijke maaltijd met uitzicht op de rivier. Geniet van de rustige omgeving, neem de tijd om te ontspannen en absorbeer de unieke sfeer van dit afgelegen eiland.

Meer informatie

boot + auto + vlucht

Boot/Ferry

Duur: 45 uur

Privé transport

Duur: 03 uur en 30 minuten

Binnenlandse vlucht

Duur: 01 uur en 15 minuten

Privé transport

Duur: 30 minuten

Je neemt de longtailboot vanuit Don Khone naar de pier op het vast land

Bij de pier staat de chauffeur je al met een brede lach op te wachten en brengt je naar het vliegveld van Pakse.

Je neemt een binnenlandse vlucht vanuit Pakse naar Vientiane (deze is exclusief in de prijs)

Je wordt bij het vliegveld van Vientiane opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 23: Terug in Vientiane

Dag 23: Vandaag kom je weer aan in Vientiane, de hoofdstad van Laos, voor je laatste momenten in dit prachtige land. Je hebt de dag om de stad op je eigen tempo te verkennen. Misschien wil je nog een laatste keer langs de Mekong wandelen, genieten van de Laotiaanse keuken, of een bezoek brengen aan de Patuxai, het iconische monument van de stad. Dit is ook een goed moment om wat souvenirs te kopen voor thuis of gewoon te ontspannen en na te genieten van je reis door Laos.

Dag 24: Vandaag is de dag dat je Laos verlaat en je reis naar huis begint. Na een laatste ontbijt in Vientiane, maak je je klaar voor de vlucht. Terwijl je afscheid neemt van de stad, denk je terug aan de vele avonturen die je hebt beleefd. Van de watervallen op het Bolaven Plateau tot de fijne sfeer van Champasak en Don Khone, Laos heeft je verrast met prachtige en indrukwekkende natuur, cultuur en gastvrijheid. Met een koffer vol herinneringen reis je terug naar huis, verrijkt door de ervaringen van een onvergetelijke reis.

 

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 30 minuten

Je wordt opgehaald bij je mooie onderkomen en naar het internationale vliegveld van Vientiane gebracht.

Geïntereseerd in deze rondreis?