Deze off the beaten track rondreis door Costa Rica neemt je mee naar enkele van de meest ongerepte en minder bekende plekken van het land. Na aankomst in San José begint je avontuur met een rit naar het spectaculaire Tenorio National Park, waar je de magische Río Celeste kunt ontdekken. Vervolgens reis je naar het serene Caño Negro, een paradijs voor vogelliefhebbers en natuurliefhebbers, voordat je verder gaat naar het groene Sarapiquí, bekend om zijn rijke biodiversiteit en avontuurlijke activiteiten.

Je vervolgt je reis naar de afgelegen Selva Bananito Lodge, waar je volledig opgaat in de ongerepte natuur en duurzame avonturen. In Turrialba wacht je een mix van cultuur en avontuur, met mogelijkheden om te raften op de beroemde Río Pacuare. Daarna reis je naar het koele bergdorp San Gerardo de Dota, een idyllische plek beroemd om zijn quetzals en serene nevelwouden. Vervolgens verken je het wilde Drake Bay en Corcovado National Park, waar je de ruige natuur van de Osa Peninsula ontdekt, vol met unieke flora en fauna. Je sluit de reis af in het rustige Uvita, waar je kunt ontspannen op de stranden en walvissen kunt spotten in het Marino Ballena National Park. Deze rondreis biedt een authentieke en onvergetelijke ervaring, ver weg van de gebaande paden.

Reis highlights

Ongerept Corcovado

Verblijf in de bijzondere Selva Bananito Lodge

Rafting bij Turrialba

Wandelen en de Quetzal spotten bij San Gerardo de Dota

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 3.395,- (september - oktober)

Hoogseizoen: 3.726,- (november - april)

Inclusief

  • Overnachtingen in comfortabele hotels, inclusief ontbijt
  • In Drake Bay en Selva Bananito, inclusief ontbijt, lunch en diner
  • Transfer luchthaven San José – hotel San José
  • Transfer hotel San José – luchthaven San José
  • Autohuur, 4 x 2, Toyota Cross, of gelijkwaardig, inclusief basisverzekering
  • Excursie San Padrillo Station vanuit Drake Bay
  • Excursie Cano Island, vanuit Drake Bay

Exclusief

  • Internationale vlucht
  • Overige maaltijden en excursies
  • Vertrekbelasting op de luchthaven (29USD pp)
  • Fooi

Zakgeld advies voor deze reis: circa 1600 euro per persoon (voor maaltijden, excursies, benzine, etc).

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 45 minuten

Je wordt opgewacht op de luchthaven door een chauffeur, die je naar je hotel zal brengen.

Dag 1: Gallo Pinto in San Jose

Dag 1: Vandaag arriveer je in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Na het inchecken heb je de rest van de dag vrij om te ontspannen en te acclimatiseren. Verken de omgeving van je hotel, geniet van een heerlijk diner in een lokaal restaurant, en maak je klaar voor de Costa Ricaanse avonturen die voor je liggen.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 uur en 30 minuten

Dag 2 - 3: De turquoise rivier Rio Celeste

Dag 2: Na het afleveren van je huurauto bij je hotel begin je je reis naar Tenorio National Park. De rit voert je door adembenemende landschappen, van groene heuvels tot weelderige regenwouden, en brengt je uiteindelijk naar je accommodatie in de buurt van Tenorio. Aangekomen heb je in de middag de keuze om direct de betoverende Río Celeste te bezoeken, met zijn unieke turquoise wateren, of om te ontspannen in de serene omgeving van je lodge. Als je besluit te relaxen, kun je de volgende dag uitgerust de wonderen van de Río Celeste ontdekken.

Dag 3:  Als je de vorige dag nog niet de kans hebt gehad om Río Celeste te bezoeken, kun je de dag beginnen met een wandeling naar deze magische rivier. Volg het pad door het regenwoud naar de indrukwekkende waterval en bewonder de intens turquoise kleur van het water bij de beroemde “Los Teñideros,” waar de rivier haar bijzondere kleur krijgt. Voor een avontuurlijke optie kun je deelnemen aan een kano- of kajaktocht op een van de nabijgelegen meren of rivieren, of je kunt een ontspannen ochtend doorbrengen in de warmwaterbronnen die in het park te vinden zijn. Sluit de dag af met een rustige avond in je lodge, genietend van de geluiden van het regenwoud terwijl de zon ondergaat.

 

 

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 02 uur

Dag 4 - 5: Wildlife vanuit de boot

Dag 4: Na het ontbijt vertrek je naar Caño Negro, een rit van ongeveer 2 uur door uitgestrekte landbouwgebieden en groene heuvels. Na aankomst in Caño Negro heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een begeleide boottocht door het Caño Negro Wildlife Refuge. Tijdens deze tocht vaar je door de rustige wateren van het reservaat en krijg je de kans om een ongelooflijke verscheidenheid aan wilde dieren te zien, waaronder kleurrijke vogels, kaaimannen, apen, en andere exotische dieren. De gids zal je alles vertellen over de unieke ecosystemen en dieren die hier leven. Na de boottocht keer je terug naar de lodge om te genieten van een diner en de dag af te sluiten met een ontspannen avond, omringd door de geluiden van de natuur.

Dag 5: Vandaag kun je genieten van een rustige ochtend door bij het zwembad van je lodge te ontspannen met een goed boek, omgeven door de serene natuur. Voor een actievere optie kun je een wandeling maken rond het Caño Negro Wildlife Refuge, waar je de kans hebt om vogels te spotten en de lokale flora en fauna te verkennen. Je kunt ook gaan vissen in de nabijgelegen wateren, een populaire activiteit in de regio.

 

 

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 03 uur en 30 minuten

Dag 6 - 7: Onbekend natuurreservaat Sarapiquí

Dag 6: Je komt aan in Sarapiquí, een bestemming rijk aan biodiversiteit en natuurlijke schoonheid. Na het inchecken heb je de rest van de dag vrij om te verkennen. Maak een wandeling door de tropische tuinen van je accommodatie of ontspan bij het zwembad. Verken het nabijgelegen Tirimbina Biological Reserve, ga vogels spotten bij Selva Verde Lodge, of neem een ontspannende boottocht op de Sarapiquí-rivier. Geniet van de rustige omgeving en bereid je voor op de avonturen die je te wachten staan.

Dag 7: Maak een boottocht over de Sarapiquí-rivier, waar je exotische dieren zoals vogels, apen en luiaards kunt spotten. Of bezoek een cacaoplantage, waar je het proces van cacao tot chocolade leert kennen en zelfgemaakte chocolade kunt proeven.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 uur en 30 minuten

Dag 8 - 9: Overnachten in de sfeervolle Selva Bananito Lodge

Dag 8: Vandaag ga je écht van de gebaande paden! Je rijdt naar Bananito. Na aankomst parkeer je je auto veilig en word je opgehaald door iemand van de Selva Bananito Lodge, die je naar de afgelegen en ongerepte lodge brengt. Na het inchecken kun je genieten van een heerlijke lunch met lokale ingrediënten. In de middag heb je de keuze uit verschillende avontuurlijke activiteiten: maak een paardrijtocht door het regenwoud, verken de omgeving te voet tijdens een begeleide wandeling, of ervaar de opwinding van een canopy tour hoog in de bomen.

Dag 9: Op je tweede volle dag in Selva Bananito Lodge kun je de ochtend beginnen met een vogelspotwandeling, waar je kans hebt om exotische vogels zoals toekans te zien. Daarna kun je deelnemen aan een educatieve tour over duurzaam bosbeheer, waarbij je leert hoe de lodge het regenwoud beschermt. Voor avontuur kun je een rivierexcursie maken of een uitdagende hike naar verborgen watervallen ondernemen, waar je kunt zwemmen in natuurlijke poelen. Sluit de dag af met een ontspannen avond, genietend van de geluiden van het regenwoud.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 uur

Dag 10 - 11: Raften bij Turrialba

Dag 10: Na een vroeg ontbijt in Selva Bananito Lodge rijd je naar Turrialba. Bij aankomst in de middag kun je inchecken en ontspannen. Daarna kun je een lokale koffieplantage bezoeken voor een rondleiding en proeverij van verse koffie, of een rustige wandeling maken om te genieten van het uitzicht op de Turrialba-vulkaan en het omliggende landschap.

Dag 11: Je kunt er voor kiezen om vandaag een raftingexcursie op de beroemde Río Pacuare te maken. Deze optionele activiteit biedt een perfecte mix van opwindende stroomversnellingen en rustige stukken, waarbij je kunt genieten van het prachtige regenwoud en indrukwekkende kloven. Tijdens de tocht kun je stoppen bij watervallen en natuurlijke zwembaden voor een verfrissende pauze.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 03 uur en 30 minuten

Dag 12 - 13: Vogelsspotten in San Gerardo de Dota

Dag 12: Je rijdt verder naar San Gerardo de Dota. Na aankomst en inchecken kun je een rustige wandeling maken langs de Río Savegre, genietend van de rustige omgeving en frisse berglucht. Vogelliefhebbers kunnen alvast proberen de zeldzame quetzal te spotten in de omliggende bossen, een perfecte introductie tot de natuurlijke schoonheid van deze regio.

Dag 13: In San Gerardo de Dota kun je genieten van de serene natuur en frisse berglucht. Begin de dag met een optionele vroege ochtendexcursie om de zeldzame quetzal en andere vogels te spotten in het nevelwoud. Daarna kun je wandelingen maken door het prachtige bos, langs watervallen en heldere rivieren. Voor een ontspannende middag kun je een forellenvijver bezoeken, waar je zelf je lunch kunt vangen. San Gerardo de Dota biedt daarnaast mogelijkheden om te vissen, te paardrijden, of gewoon te ontspannen in de rustgevende omgeving.

Meer informatie

auto + boot

Huurauto

Duur: 04 uur

Boot/Ferry

Duur: 01 uur en 30 minuten

Je rijdt van San Gerardo de Dota naar Sierpe, waar je op de boot stapt naar Drake Bay.

Dag 14 - 16: Het ongerepte Corcovado Nationaal Park

Dag 14: Je rijdt in ongeveer 4 uur naar Sierpe, waar je je auto veilig op een bewaakte parkeerplaats achterlaat. Vanuit Sierpe stap je op de boot naar Drake Bay, een prachtige tocht van ongeveer een uur door mangroves en langs de kust. Bij aankomst in Drake Bay check je in bij je accommodatie voor een verblijf van drie nachten. De middag kun je rustig doorbrengen en genieten van de prachtige omgeving, ter voorbereiding op de avonturen in Corcovado National Park.

Dag 15: Je vertrekt in de ochtend met een boottocht van ongeveer een uur naar het Cano Island, dat bekend staat om zijn kristalheldere wateren en rijke onderwaterleven. Tijdens de excursie kun je snorkelen of duiken op de prachtige koraalriffen, waar je kleurrijke vissen, zeeschildpadden, en misschien zelfs rifhaaien kunt spotten. Na het snorkelen kun je ontspannen op het strand van het eiland voordat je terugkeert naar Drake Bay. Deze excursie biedt een unieke kans om de onderwaterwereld van Costa Rica te verkennen in een van de meest ongerepte mariene omgevingen van het land.

Dag 16: Vandaag bezoek je San Pedrillo Station in Corcovado National Park. Na een korte boottocht van ongeveer 20 minuten arriveer je bij het park, waar je met een gids door de weelderige jungle wandelt. Tijdens de tocht heb je de kans om exotische dieren zoals apen, toekans, en misschien zelfs tapirs of luiaards te spotten. De wandeling voert je ook langs prachtige watervallen en rivieren, waar je kunt zwemmen en afkoelen.

Meer informatie

boot + auto

Boot/Ferry

Duur: 01 uur en 30 minuten

Huurauto

Duur: 01 uur en 30 minuten

Je vaart terug naar Sierpe, waar je je auto weer ophaalt en naar Uvita rijdt.

Dag 17 - 19: Walvissen spotten bij Uvita

Dag 17: Vertrek op tijd vanuit Monteverde en geniet van een prachtige rit naar Uvita, waarbij je door de bergen en langs de kust reist. Na aankomst in Uvita in de namiddag kun je ontspannen op het strand, of een verfrissende duik nemen bij de nabijgelegen Cascada Verde waterval.

Dag 18: Vandaag kun je het prachtige Marino Ballena National Park bezoeken, waar je kunt wandelen langs de iconische walvisstaartzandbank en genieten van de verlaten stranden. Voor een avontuurlijke optie kun je een kajaktocht maken door de mangroves of een waterval tour doen, waarbij je de indrukwekkende Catarata Pavon bezoekt en een verfrissende duik neemt in het kristalheldere water.

Dag 19: Bezoek één van de ongerepte stranden, zoals Playa Hermosa, waar je op het strand kunt liggen, of kunt genieten van een rustige strandwandeling. Het is ook mogelijk om een paardrijtocht te maken door de omliggende jungle en langs de kust, waarbij je de lokale flora en fauna van dichtbij kunt ervaren, gevolgd door een lunch in een lokaal restaurant met uitzicht op de oceaan.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 uur en 30 minuten

Dag 20: Gallo Pinto in San Jose

Dag 20: Je arriveert in San José, de  hoofdstad van Costa Rica. Na het inchecken in je hotel heb je de rest van de dag om te ontspannen of de stad te verkennen. Bezoek het prachtige Nationaal Theater, slenter door de Mercado Central voor lokale producten en souvenirs, of geniet van een diner in een van de vele uitstekende restaurants. Maak van de gelegenheid gebruik om nog even de sfeer van de stad op te snuiven en je laatste avond in Costa Rica te vieren.

Dag 21: Vandaag zit je reis erop. Geniet van een rustig ontbijt en maak je klaar voor je terugvlucht. Afhankelijk van je vluchttijd kun je misschien nog een laatste wandeling door de stad maken of een bezoek brengen aan een nabijgelegen park. Vervolgens reis je naar de luchthaven voor je vlucht naar huis. Denk terug aan de prachtige avonturen en herinneringen die je hebt gemaakt tijdens je reis door Costa Rica. Veilige reis!

Meer informatie

Geïntereseerd in deze rondreis?