Je begint je reis in Kuala Lumpur, de bruisende hoofdstad van Maleisiƫ. Hier kun je genieten van een fietstocht door de levendige straten, waar moderne wolkenkrabbers en historische tempels samenkomen. Daarna reis je door naar Pulau Pangkor, een rustiger eiland waar je kunt ontspannen en de Toekan kunt spotten vanaf het witte strand.

Vervolgens neem je de boot naar Penang, bekend om de rijke geschiedenis en het heerlijke straatvoedsel. Hier kun je wandelen door het koloniale Georgetown en de kleurrijke straatkunst bewonderen. De reis gaat verder naar Langkawi, een eiland vol met prachtige stranden en regenwouden, perfect voor een familie-uitje met activiteiten zoals kabelbanen en eilandhoppen.

Van Langkawi reis je naar Koh Lipe, een Thais paradijs met kristalhelder water, waar je kunt snorkelen en genieten van het ontspannen eilandleven. Daarna volgt Koh Bulon, een ongerept eiland dat bekend staat om de rustige, “niet toeristische” stranden en de rijke biodiversiteit. Vervolgens breng je tijd door op Koh Mook, beroemd om de Smaragdgroene Grot en prachtige uitzichten. Je sluit je reis af in Phuket, een levendige mix van stranden, nachtleven en cultuur, voordat je terugkeert naar huis.

Let op: Deze reis is ideaal tussen november en april, buiten het moessonseizoen. Houd er ook rekening mee dat je in de regel een extra nacht moet inplannen aan het begin en einde van je reis vanwege intercontinentale vluchten.

Reis highlights

Historie in Melaka

Jungle in Endau Rompin

Onbekende eilanden Sibu en Rawa

Metropolen Kuala Lumpur en Singapore

Snel overzicht

ī¼

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 2.750,- (oktober - mei)

Hoogseizoen: 2.750,- (juni - september)

ī

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Genoemde transfers en boten/ferry’s
  • Genoemde excursies
    • Kuala Lumpur fietstour
    • Meerdere excursies Endau Rompin
ļ—

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum MaleisiĆ« (ter plaatse te regelen)
  • Entreegelden (tenzij specifiek benoemd)

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

PrivƩ transport

Duur: 01 uur

Je wordt op het vliegveld van Kuala Lumpur opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 1 - 2: Going Dutch in Kuala Lumpur; verken de stad per fiets

Dag 1: Je komt aan in Kuala Lumpur. Na een lange reis check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek de iconische Petronas Twin Towers, wandel door de straten van Bukit Bintang of geniet van de lokale keuken in Jalan Alor.

Dag 2: De wind speelt met je haar en je neus pakt de geuren op van het eten dat wordt bereid in de lokale restaurantjes. Vandaag verken je Kuala Lumpur per fiets. Deze excursie, “Going Dutch: fietsen in Kuala Lumpur,” biedt een unieke manier om de stad te ontdekken. Fiets langs de belangrijkste bezienswaardigheden, door smalle straatjes en langs verborgen pareltjes die je anders misschien zou missen. Voor meer informatie, kijk bij de excursie “Going Dutch: fietsen in Kuala Lumpur.”

 

Meer informatie

auto + bus

PrivƩ transport

Duur: 45 minuten

Openbare bus

Duur: 03 uur

Op eigen gelegenheid (transfer)

Duur: 30 minuten

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar Kuala Lumpur (TBS) busstation gebracht.

Je neemt de openbare bus vanuit Kuala Lumpur naar Melaka.

Wij raden aan om een taxi vanaf het busstation Melaka naar je accommodatie te nemen.

Dag 3 - 4: Historie in Melaka

Dag 3: Na een ontspannen reis kom je aan in de historische stad Melaka. Je hebt de middag vrij om de stad op eigen tempo te verkennen. Begin met een wandeling door Jonker Street, het hart van Chinatown, waar je kunt genieten van lokale gerechten en unieke souvenirs kunt kopen. Bezoek de A Famosa, het overblijfsel van een oud Portugees fort, en wandel naar St. Paul’s Hill voor een prachtig uitzicht over de stad bij zonsondergang.

Dag 4: Vandaag staat in het teken van het verkennen van Melaka’s rijke geschiedenis en cultuur. Begin de dag met een bezoek aan het Stadthuys, het voormalige Nederlandse stadhuis dat nu een museum is. Verken vervolgens de Christ Church en bewonder de koloniale architectuur. Ga naar het Melaka Sultanate Palace Museum voor inzicht in het sultanaat van Melaka. Sluit de dag af met een ontspannen Melaka River Cruise, waar je langs kleurrijke muurschilderingen en historische gebouwen vaart.

Meer informatie

auto

PrivƩ transport

Duur: 04 uur

Je wordt bij je accommodatie in Melaka opgehaald en naar je accommodatie in Endau Rompin Natioanaal Park gebracht.

Dag 5 - 6: Onontdekt Endau Rompin

Dag 5: Bij aankomst in het Endau Rompin Nationaal Park loopt het tegen het middaguur. Bij aankomst volgt een briefing door de parkmanager, gevolgd door het inchecken in de lodge. Rond 15.00-16.00 uur (tijd kan variƫren afhankelijk van het weer) begint de wandeling door het bos richting de Seri Mahkota-waterval.

Watervalliefhebbers, of je nu met familie, partner of solo reist, zullen gefascineerd zijn door de schoonheid van deze waterval en de uitnodiging van de natuurlijke poel om te zwemmen. Verken het regenwoud van Endau-Rompin, een kwetsbaar leefgebied dat tot de meest complexe en rijkste in biodiversiteit behoort.

Terwijl je van de natuur geniet, zoek je naar de hangende steen en gebruik je deze als achtergrond voor je foto van de dag! De trappen naar de waterval zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en ouder. Aan het einde van de tour keer je terug naar de lodge via de geasfalteerde weg, ongeveer 200 meter heuvelopwaarts van de waterval.

Het diner wordt geserveerd in de lodge-restaurants. Na het diner kun je deelnemen aan de nachtelijke wandeling, waarbij je de paden rond de lodge verkent op zoek naar insecten, kleine zoogdieren, vogels en slangen.

Dag 6: Je ontbijt in het restaurant van de lodge. Na het ontbijt ga je mee op jungle trekking naar Jeram Panjang.

Het Jeram Panjang-pad is een goede optie voor degenen die op een ontspannen manier van het regenwoud willen genieten. Dit eenvoudige tot gemiddelde pad van 3,6 kilometer heen en terug brengt je naar een ander wonder van Rompin State Park. Onderweg zal de natuurgids zijn kennis delen over de kruiden die in het regenwoud te vinden zijn, kruiden die vroeger door onze voorouders werden gebruikt, en je kennis laten maken met het wild dat langs het pad te zien is, zoals de crĆØmekleurige reuzeneekhoorns, een van de grootste eekhoorns in Zuidoost-AziĆ«! Dit pad staat bij de lokale bevolking bekend als de route voor een kudde Aziatische olifanten, als onderdeel van hun lange reis op zoek naar voedsel, en je kunt sporen van deze bosreuzen tegenkomen! Je stopt bij de prachtige snelstromende beek aan het einde van het pad. Mis niet de kans om foto’s te maken van deze gedenkwaardige ervaring voordat je terugkeert naar het basiskamp. Je keert terug naar de lodge voor de lunch.

’s Middags kun je kiezen voor een extra activiteit (rechtstreeks te betalen bij het resort) of ontspannen bij de rivier. ’s Avonds wordt het diner geserveerd in het restaurant.

Meer informatie

auto + boot

PrivƩ transport

Duur: 03 uur en 30 minuten

Boot/Ferry

Duur: 30 minuten

Je wordt bij je accommodatie in Endau Rompin Nationaal Park opgehaald en naar de haven van Mersing gebracht.

Je neemt de ferry van Mersing haven naar Rawa eiland.

Dag 7 - 9: Exclusief Pulau Rawa

Dag 7: Bij aankomst op Pulau Rawa word je meteen betoverd door de rustige sfeer en natuurlijke schoonheid van het eiland. Na het uitpakken kun je direct op verkenning gaan en je eerste stappen zetten op het zachte, witte zand. Verken de kustlijn of neem een verfrissende duik in het kristalheldere water. De middag biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen in een hangmat onder de schaduwrijke palmbomen, terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van de golven.

Dag 8: Vandaag heb je de hele dag om Pulau Rawa te verkennen op je eigen tempo. Begin met snorkelen rond de kleurrijke koraalriffen of maak een kajaktocht langs de kustlijn. Later kun je de heuvel op het eiland beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de omliggende zee en eilanden. Neem de rest van de dag de tijd om te ontspannen op het strand en geniet van de serene ambiance van dit tropische paradijs.

Dag 9: Je laatste dag op Pulau Rawa staat volledig in het teken van ontspanning. Begin de ochtend met een rustige strandwandeling, gevolgd door een ontspannende massage in je resort. Breng de dag door met lezen, zwemmen of gewoon genieten van de zon. Als afsluiting van je verblijf kun je deelnemen aan een traditionele BBQ aan het strand, waarbij je de dag afsluit met verse zeevruchten terwijl de zon langzaam ondergaat, en je terugkijkt op je heerlijke verblijf op dit paradijselijke eiland.

Meer informatie

boot

Boot/Ferry

Duur: 30 minuten

Boot/Ferry

Duur: 30 minuten

Je neemt de ferry vanaf Rawa eiland naar Mersing haven.

Je neemt de boot van Mersing haven naar Pulau Besar.

Dag 10 - 12: Zon, zee en zand: beleef Pulau Sibu

Dag 10: Na een korte boottocht vanuit het vasteland kom je aan op het idyllische Pulau Besar. Je wordt verwelkomd door rustige stranden en kristalhelder water. Nadat je bent ingecheckt in je accommodatie, heb je de rest van de dag om te ontspannen. Verken de omgeving, geniet van een verfrissende duik in de zee, of wandel langs het strand terwijl je geniet van de rustieke omgeving. Sluit de dag af met een diner aan het strand, met uitzicht op de ondergaande zon.

Dag 11: Vandaag kun je op je eigen tempo het eiland verkennen. Begin de dag met snorkelen bij een van de vele kleurrijke koraalriffen. Neem daarna een ontspannen wandeling door het tropische bos van het eiland, waar je exotische vogels en andere wilde dieren kunt spotten. De rest van de dag kun je ontspannen op het strand of deelnemen aan activiteiten zoals kajakken of vissen.

Dag 12: Deze dag staat volledig in het teken van ontspanning en genieten van de rust van Pulau Besar. Begin de ochtend met een rustige yoga-sessie aan het strand, gevolgd door een heerlijke ontbijt. Overdag kun je kiezen voor een massage in het resort, strandvolleybal spelen of gewoon luieren met een goed boek. In de avond kun je genieten van een BBQ-diner met verse zeevruchten, terwijl je de zon langzaam in de zee ziet zakken

Meer informatie

boot + auto

Boot/Ferry

Duur: 30 minuten

PrivƩ transport

Duur: 03 uur

Je neemt de ferry van Pulau Besar naar Mersing haven.

Je wordt bij de haven van Mersing opgehaald en naar je accommodatie in Singapore gebracht.

Dag 13 - 14: Singapore: een toekomstgericht Metropool

Dag 13: Je komt aan in Singapore. Het is maar een klein stukje naar het centrum waar je direct in je hotel incheckt. De rest van de dag staat in het teken van acclimatiseren; de drukke stad en het klimaat met een hoge luchtvochtigheid zijn even wennen na de lange vlucht. Neem de tijd om te ontspannen, misschien een korte wandeling in de buurt van je hotel, en geniet van een rustige avond.

Dag 14: Singapore leent zich uitstekend voor het verkennen op eigen gelegenheid. Maak gebruik van de “hop on hop off” bussen die af en aan rijden. Ondanks dat alle bezienswaardigheden relatief dicht bij elkaar liggen, maak je al snel veel kilometers te voet. De bussen bieden een gemakkelijke manier om snel en comfortabel door de stad te reizen en de belangrijkste attracties te bezoeken.

Dag 15: Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Singapore en je voorbereidingen te treffen voor de terugreis. Na het ontbijt (alleen bij middag of avond vlucht) in het hotel kun je nog even genieten van de laatste momenten in de stad, misschien door een ontspannen wandeling te maken of een laatste bezoek aan een nabijgelegen winkelcentrum voor wat souvenirs. Vervolgens reis je naar de luchthaven voor je intercontinentale vlucht terug naar huis. Neem de mooie herinneringen aan deze veelzijdige reis met je mee.

Meer informatie

auto

PrivƩ transport

Duur: 40 minuten

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar de luchthaven van Singapore gebracht.

GeĆÆntereseerd in deze rondreis?