Deze reis door Thailand en Laos combineert naadloos avontuur met ontspanning en biedt een gevarieerde ervaring voor zowel gezinnen als stellen die de highlights van Zuidoost-Azië willen ontdekken. De reis begint in Bangkok, waar je de stad op een leuke manier kunt verkennen tijdens de Co van Kessel fietstocht. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin en biedt een geweldige introductie tot de levendige hoofdstad.

Na twee dagen in Bangkok reis je per nachttrein naar Chiang Mai, een stad bekend om de rijke geschiedenis en prachtige tempels. Hier heb je drie dagen om de omgeving te verkennen, voordat je naar Chiangkhong reist, een rustige grensplaats aan de Mekong-rivier. Vanuit Chiangkhong steek je de grens over per slowboat naar Laos en bereik je Pakbeng, waar je kunt genieten van de Aziatische rivierlandschappen.

Je volgende bestemming is Luang Prabang die je eveneens per slowboat bereikt, een stad vol culturele en natuurlijke wonderen, zoals de Kuang Si-watervallen en de Pak Ou-grotten. Hier breng je ook tijd door in het traditionele Khmu-dorp, waar je het lokale leven van dichtbij kunt ervaren. In de omgeving maak je een aantal prachtige trekkingen. Na deze authentieke ervaring reis je naar Vang Vieng, beroemd om de adembenemende karstlandschappen en mogelijkheden voor buitenactiviteiten.

De reis eindigt in Vientiane, de hoofdstad van Laos, waar je een stadsrondleiding krijgt langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Na een laatste nacht in de trein keer je terug naar Bangkok, waar je nog één dag hebt om van de stad te genieten voordat je naar huis vertrekt.

Let op: Houd er rekening mee dat je doorgaans een extra nacht moet inplannen aan het begin en einde van je reis vanwege intercontinentale vluchten.

Reis highlights

Prachtig Chiangkhong

Met de slowboat de grens over bij Laos

Khmu Village

Kuang Si watervallen en Pak Ou-grotten bij Luang Prabang

Google Maps - Rondreis kaartBekijk de kaart

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 2.805,- (mei - november)

Hoogseizoen: 2.855,- (december - maart)

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Genoemde transfers en slowboat
  • Genoemde (nacht) treinen
  • Genoemde excursies:
    • Co van Kessel fietstour in Bangkok
    • Kuang Si Watervallen en Pak Ou-grotten vanuit Luang Prabang
    • Meerder trekking rondom Khmu Village
    • Stadstour Vientiane

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum Bangkok: formaliteit bij aankomst
  • Visum Laos(Visa on arrival tussen de 30 en 50 USD)
  • Entreegelden (tenzij specifiek genoemd)
  • Overig

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt opgehaald op het vliegveld en naar je accommodatie gebracht in Bangkok. Exclusief tussenstops.

Dag 1 - 2: Bangkok Baby!

Dag 1: Je komt aan in Bangkok. Bangkok is een bruisende metropool en de hoofdstad van Thailand, bekend om de contrasten tussen moderniteit en traditie. In tegenstelling tot Nederland, waar steden vaak gestructureerd en georganiseerd zijn, is Bangkok een dynamische mix van wolkenkrabbers, markten, historische tempels en  straatverkopers. Het weer is tropisch en warm, wat verschilt met het gematigde klimaat in Nederland. Bovendien heeft Bangkok een rijk cultureel erfgoed en een nachtleven dat nooit stilvalt. Na aankomst is je dag vrij in te vullen.

Dag 2: Vandaag ga je de stad in de ochtend verkennen per fiets. Dit is een unieke manier om de stad te leren kennen en je komt op plekken die je anders nooit zelf had gevonden. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de excursie: Fietstocht: Co van Kessel

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 50 minuten

Nachttrein (tweede klasse)

Duur: 13 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 30 minuten

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar het treinstation van Bangkok gebracht.

De nachttrein tussen Bangkok en Chiang Mai biedt een comfortabele en ontspannen manier om door Thailand te reizen. Terwijl je slaapt, leg je een lange afstand af, waardoor je de volgende ochtend fris aankomt in het culturele hart van het noorden. De trein beschikt over slaapcoupés, zodat je in alle rust kunt genieten van de reis. Dit maakt het niet alleen efficiënt, maar ook een milieuvriendelijke keuze voor reizigers.

Je wordt opgehaald op het treinstation Hua Lamphong (Chiang Mai) en naar je Accommodatie gebracht.

Dag 4 - 6: Ervaar de Schoonheid van Chiang Mai

Dag 4: Je komt aan in Chiang Mai. Na het inchecken in je hotel heb je de rest van de dag vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Geniet van de ontspannen sfeer, verken de lokale markten, en proef de heerlijke Thaise keuken in een van de vele restaurants. Wandel door de oude stadsmuren en geniet van de prachtige architectuur en de gastvrije ambiance van Chiang Mai.

Dag 5: Deze dag kun je volledig naar eigen wens invullen. Verken de historische tempels zoals Wat Phra Singh en Wat Chedi Luang, en bewonder de prachtige architectuur. Geniet van de lokale markten zoals de beroemde Night Bazaar, waar je unieke souvenirs kunt vinden. Ontspan in een van de vele spa’s die de stad te bieden heeft, of maak een kookworkshop om de geheimen van de Thaise keuken te leren.

Dag 6: Gebruik deze dag om het omliggende landschap van Chiang Mai te verkennen. Maak een uitstapje naar de verschillende rijstvelden of naar het Doi Suthep Nationaal Park, waar je de beroemde Wat Phra That Doi Suthep-tempel kunt bezoeken. Deze tempel biedt een prachtig uitzicht over de stad en is een belangrijk bedevaartsoord. Daarna kun je een bezoek brengen aan een nabijgelegen Hmong-dorp om meer te leren over de cultuur van de bergstammen. Sluit de dag af met een ontspannen diner in de oude stad.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 06 uur

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Chiang Mai en bij je accommodatie in Chiang Khong afgezet.

Dag 7 - 8: Authentiek Chiang Khong

Dag 7: Na je aankomst in Chiang Khong, een rustig grensstadje aan de oever van de Mekong-rivier, check je in bij je accommodatie. Je hebt de rest van de dag om te ontspannen en desfeer van het stadje in je op te nemen. Maak een wandeling langs de Mekong rivier, geniet van het uitzicht op Laos aan de overkant, en bezoek de lokale markt om een eerste indruk te krijgen van het dagelijkse leven in deze regio.

Dag 8: Vandaag kun je Chiang Khong in je eigen tempo verkennen. Begin de dag met een bezoek aan de Wat Phra Kaew-tempel, waar je een replica van de smaragdgroene Boeddha kunt bewonderen. Daarna kun je een fietstocht maken langs de Mekong, waarbij je traditionele dorpen en prachtige landschappen passeert. In de middag kun je een boottocht maken op de Mekong of een bezoek brengen aan een van de nabijgelegen Hmong- of Lahu-dorpen om meer te leren over de lokale culturen.

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 01 uur

Slow Boat

Duur: 06 uur en 30 minuten

Je wordt vanuit Chiang Khong naar de grens met Laos gebracht.

Je wordt verwelkomd door onze lokale gids in je hotel in Houay Xay of aan de grens van Laos. Vanaf de pier in Houay Xay begint je avontuur om 10:00 uur met de LE GRAND Leisure cruise op de Mekong-rivier. Deze unieke cruise van 6-7 uur brengt je naar het charmante stadje Pakbeng. Geniet van het prachtige landschap met lokale boeren, vissers, houten huizen en dieren zoals buffels en geiten. Aan boord kun je genieten van vers fruit, thee, koffie en een inbegrepen lunchbuffet met lokale gerechten. Onderweg bezoek je een traditioneel bergdorpje, waar je het dagelijkse leven van de inwoners ziet, zoals kleding wassen, dieren verzorgen en rijst bereiden. Dit zelfvoorzienende dorp ruilt producten voor werk en onderhoud.

Dag 9: Overnachten langs de Mekong rivier in Pak Beng

Dag 9: Na een ontspannen boottocht over de Mekong-rivier kom je aan in Pak Beng, een klein, rustig dorp dat dient als tussenstop op weg naar Luang Prabang. Na het inchecken in je guesthouse kun je de rest van de dag genieten van de geweldige rustige omgeving. Maak een wandeling door het dorp, bezoek de lokale markt, of bewonder het uitzicht op de Mekong. Sluit de dag af met een traditioneel Laotiaans diner in een restaurant met uitzicht op de rivier.

Meer informatie

boot

Slow Boat

Duur: 10 uur

Je gaat aan boord om 07:30 uur. Deze ochtend vervolgen we de tweede etappe stroomafwaarts langs ongerepte bossen en kleine dorpjes aan de rivieroever, met misschien hier en daar een olifant met zijn mahout. Je bezoekt een Hmong-dorp en krijgt de kans om de lokale dorpen en oude tempels te verkennen. De lunch wordt aan boord geserveerd terwijl we genieten van de rustige cruise. We stoppen voor een bezoek aan de Pak-Ou-grotten, een oude pelgrimsplaats met duizenden goudgelakte Boeddha-beelden die daar in de loop van honderden jaren zijn achtergelaten.

Bij aankomst in Luang Prabang stap je rond zonsondergang uit bij de Le Calao-pier, waar je lokale gids klaarstaat om je naar je hotel te brengen.

Dag 10 - 12: Laat je verbazen door Luang Prabang

Dag 10: Na je aankomst in de betoverende stad Luang Prabang, check je in bij je accommodatie. De rest van de dag heb je vrij om de stad op je eigen tempo te verkennen. Maak een ontspannen wandeling door de straten, bewonder de Franse koloniale architectuur, en geniet van de rustige sfeer. Sluit de avond af met een diner in een lokaal restaurant en een bezoek aan de levendige Night Market, waar je unieke souvenirs en handgemaakte ambachten kunt vinden.

Dag 11: Vandaag staat een spannende excursie op het programma. Je begint de dag met een bezoek aan de indrukwekkende Kuang Si Watervallen, waar je kunt zwemmen in de turquoise poelen en genieten van de natuurlijke schoonheid. Daarna reis je naar de Pak Ou Caves, heilige grotten aan de Mekong-rivier, gevuld met duizenden Boeddhabeelden. Deze excursie biedt een perfecte combinatie van natuur en cultuur, en geeft je een diepere waardering voor de spirituele kant van Laos.

Dag 12: Vandaag kun je Luang Prabang verder verkennen op je eigen tempo. Bezoek historische tempels zoals Wat Xieng Thong en Wat Mai, of wandel naar de top van Mount Phousi voor een panoramisch uitzicht over de stad. Je kunt ook een ontspannen boottocht maken over de Mekong-rivier, of genieten van een traditionele Laotiaanse massage. Sluit de dag af met een bezoek aan het Royal Palace Museum om meer te leren over de koninklijke geschiedenis van Laos, gevolgd door een diner in een van de charmante restaurants langs de rivier.

Meer informatie

auto + lopend

Privé transport

Duur: 01 uur

Te voet

Duur: 04 uur

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar Ban Phonexay gebracht.

Trekking naar Khmu Village

Dag 13 - 14: Khmu Village

Dag 13: Ontmoet je gids en geniet van een rit van 35 minuten door het platteland naar het startpunt van je trektocht. Bij aankomst in Ban Phonexay begin je aan een 4-uur durende wandeling naar het Khmu en Hmong-dorp Nong Khuay. De trektocht voert je diep de jungle in, langs beekjes, onder bamboebossen door en over steile heuvels die je prachtige uitzichten over Laos bieden. Onderweg geniet je van een picknicklunch. Aangekomen in Nong Khuay stelt je gids je voor aan je gastgezin voor de nacht. Als er tijd is, kun je een extra tocht van 30 minuten maken naar de Tom Douk-grot. Je gids vertelt je meer over deze verborgen grot terwijl je het donkere landschap verkent.

Terug in het dorp maak je je thuis in je gastverblijf en verken je het dorp om je gastgezin beter te leren kennen. Leer enkele woorden van hun taal, probeer traditionele gerechten te koken of deel foto’s van je reis door Laos op je digitale camera.

Dag 14: Begin je ochtend met een ontbijt bij je gastgezin. Het dorp Nong Khuay, wat “Buffelmeer” betekent, biedt je de kans om na het ontbijt naar dit beroemde meer te wandelen. (Let op: het meer is alleen toegankelijk tijdens het regenseizoen van juli tot december). Daarna ga je weer op pad en wandel je verder naar het Hmong-dorp Long Lao Mai. Deze tocht duurt ongeveer 4 uur, maar je kunt onderweg stoppen voor de lunch en genieten van de prachtige natuur om je heen. In Long Lao Mai laat je gids je zien waar je die nacht verblijft. Vervolgens maak je een rondleiding door de gemeenschap en ontmoet je enkele van je buren. Een paar dorpelingen verkopen mooie handgemaakte armbanden en andere ambachten als aanvulling op hun inkomen, dat voornamelijk komt uit kleinschalige landbouw. Deze ambachten zijn unieke en betekenisvolle souvenirs!

Sluit de dag af met een maaltijd bij de dorpelingen thuis en rust daarna uit van de afgelopen dagen van trekking.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 02 uur

Je wordt bij je homestay opgehaald en naar Luang Prabang gebracht.

Dag 15: Laat je verbazen door Luang Prabang

Dag 15: Op deze dag keer je terug naar Luang Prabang na je verblijf in het Khmu-dorp. Na aankomst heb je de ochtend vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen of te ontspannen. Bezoek bijvoorbeeld de levendige ochtendmarkt of ontspan in een van de sfeervolle cafés. In de middag kun je deelnemen aan een culturele activiteit, zoals een kookles of een traditionele boeddhistische ceremonie. Sluit de dag af met een diner aan de Mekong-rivier, genietend van het prachtige uitzicht.

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 45 minuten

Dagtrein

Duur: 01 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 30 minuten

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar het treinstation gebracht.

Je neemt de trein vanuit Luang Prabang naar Vang Vieng.

Je wordt bij het treinstation van Vang Vieng opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 16 - 18: Waanzinnig Vang Vieng

Dag 16: Na een prachtige reis arriveer je in Vang Vieng, een stad die bekend staat om adembenemende karstlandschappen en zeer relaxte sfeer. Na het inchecken in je accommodatie heb je de rest van de dag vrij om te ontspannen. Maak een wandeling langs de Nam Song-rivier of geniet van het uitzicht op de indrukwekkende kalkstenen bergen. Eindig de dag met een diner in een van de vele restaurants langs de rivier, terwijl je de zon ziet ondergaan.

Dag 17: Vandaag kun je Vang Vieng in je eigen tempo verkennen. Begin met een avontuurlijke kajaktocht op de Nam Song-rivier, of verken de vele grotten en lagunes in de omgeving, zoals de Tham Chang-grot en de Blue Lagoon. Voor een rustige middag kun je fietsen door het platteland, langs rijstvelden en traditionele dorpjes. Sluit de dag af met een bezoek aan een van de gezellige cafés in het centrum van Vang Vieng.

Dag 18: Deze dag biedt opnieuw de mogelijkheid om Vang Vieng te verkennen. Begin wellicht met een ballonvaart bij zonsopgang voor een spectaculair uitzicht over het landschap. Daarna kun je deelnemen aan een wandeling door de bergen, of gewoon ontspannen aan de rivier en genieten van de prachtige natuur. In de middag kun je de stad zelf verkennen, misschien een markt bezoeken of genieten van lokale gerechten in een restaurant. Sluit de dag af met een rustige avond in een van de populaire bars langs de rivier.

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 30 minuten

Dagtrein

Duur: 01 uur en 15 minuten

Privé transport

Duur: 45 minuten

De chauffeur haalt je op bij je accommodatie en brengt je naar het treinstation van Vang Vieng

Je neemt de trein van Vang Vieng naar Vientiane

Je wordt bij het treinstation van Vientiane opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 19 - 20: Vientiane; hoofdstad van Laos

Dag 19: Na je aankomst in Vientiane, de ontspannen hoofdstad van Laos, check je in bij je accommodatie. De rest van de dag kun je op je gemak de omgeving verkennen. Maak een wandeling langs de Mekong-rivier, geniet van de rustige sfeer van de stad, en proef de lokale keuken in een van de vele gezellige restaurants. Sluit de dag af met een bezoek aan de avondmarkt langs de rivier, waar je kunt snuffelen tussen lokale ambachten en souvenirs.

Dag 20: Vandaag staat een stadstour op het programma, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden van Vientiane ontdekt. Na het ontbijt bezoek je Wat Sisaket, de oudste tempel van Vientiane met duizenden miniatuur Boeddhabeelden, en Wat Prakeo, de voormalige koninklijke tempel waar ooit de Smaragdgroene Boeddha stond. Onderweg naar de heilige That Luang Stupa kun je foto’s maken van het Patuxay Monument, de Arc de Triomphe van de stad. Daarna ontdek je het Boeddhapark, een bijzondere verzameling boeddhistische en hindoeïstische beelden aan de Mekong, vlak bij de Vriendschapsbrug. Hier bewonder je 200 religieuze beelden die meer dan 500 jaar oud zijn. Je sluit de dag af met een prachtige zonsondergang boven de Mekong.

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 45 minuten

Nachttrein (tweede klasse)

Duur: 12 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 50 minuten

De chauffeur staat al met een grote lach op zijn gezicht je op te wachten om je naar het treinstation van Vientiane te brengen.

De nachttrein van Vientiane naar Bangkok biedt een comfortabele en efficiënte manier om terug te reizen naar Thailand. Deze rit duurt ongeveer 12 tot 13 uur en beschikt over slaapcoupés die zorgen voor een ontspannen nachtrust. Terwijl je slaapt, wordt de grensformaliteit tussen Laos en Thailand afgehandeld, waardoor je de volgende ochtend fris aankomt in Bangkok. Deze reisoptie is niet alleen handig, maar ook een milieuvriendelijk alternatief voor vliegen, waardoor je duurzaam reist.

Je wordt opgehaald bij het treinstation van Bangkok en naar je accommodatie gebracht.

Dag 22: Bangkok Baby!

Dag 22: Bij aankomst in Bangkok check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag vrij om de stad te verkennen of te ontspannen. Dit betreft puur een overnachting in Bangkok.

Dag 23: Begin de dag met een ontbijt in het hotel. Daarna heb je vrije tijd om nog wat last-minute inkopen te doen of de stad verder te verkennen. Op de afgesproken tijd word je opgehaald voor de transfer naar Bangkok Airport voor je vertrek

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar het vliegveld van Bangkok gebracht.

Geïntereseerd in deze rondreis?