Deze duurzame reis door Thailand is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een combinatie van cultuur, natuur en ontspanning, en wordt grotendeels per dag- en nachttrein afgelegd. Je start in Bangkok, waar je de stad op een milieuvriendelijke manier verkent met de Co van Kessel fietstocht. Deze tour biedt een unieke kans om de verborgen wijken van de stad te ontdekken zonder het gebruik van vervuilend vervoer.

Na enkele dagen in de hoofdstad reis je per trein naar het Khao Yai National Park, een prachtig natuurgebied waar je de lokale flora en fauna kunt bewonderen tijdens wandelingen en safari’s. Deze activiteiten zijn ontworpen met respect voor het milieu, ideaal voor natuurliefhebbers die duurzaam willen reizen.

De volgende stop is de historische stad Ayutthaya, bekend om zijn oude tempels en ruïnes. Hier ervaar je de rijke geschiedenis van Thailand op een manier die de impact op het milieu minimaliseert. Daarna reis je verder naar Sukhothai, waar je het Sukhothai Historical Park kunt verkennen, bij voorkeur per fiets, om de voetafdruk van je bezoek klein te houden.

In Chiang Mai geniet je van levendige markten, tempels en omliggende bergen, waarna je met de nachttrein naar Hua Hin reist. Deze kustplaats biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen aan het strand voordat je per trein terugkeert naar Bangkok voor je laatste nacht in Thailand.

Note: Houd rekening met een extra nacht aan het begin en einde van je reis vanwege intercontinentale vluchten.

Reis highlights

Met de trein reizen

Oude steden Ayutthaya en Sukothai

Jungle en wildlife in Khao Yai Nationaal Park

Stranden en wijngaard in Hua Hin

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 1708,- ( - )

Hoogseizoen: Prijs op aanvraag,- ( - )

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Genoemde transfers en boten/ferry’s
  • Genoemde (nacht) treinen
  • Genoemde excursies:
    • Co van Kessel fietstour in Bangkok
    • Meerdere excursies in Khao Yai Nationaal Park

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum (stempel bij aankomst)
  • Entreegelden (tenzij specifiek genoemd)
  • Overig

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt opgehaald op het vliegveld en naar je accommodatie gebracht in Bangkok. Exclusief tussenstops.

Dag 1 - 2: Bangkok Baby!

Dag 1: Je komt aan in Bangkok. Bangkok is een bruisende metropool en de hoofdstad van Thailand, bekend om de contrasten tussen moderniteit en traditie. In tegenstelling tot Nederland, waar steden vaak gestructureerd en georganiseerd zijn, is Bangkok een dynamische mix van wolkenkrabbers, markten, historische tempels en  straatverkopers. Het weer is tropisch en warm, wat verschilt met het gematigde klimaat in Nederland. Bovendien heeft Bangkok een rijk cultureel erfgoed en een nachtleven dat nooit stilvalt. Na aankomst is je dag vrij in te vullen.

Dag 2: Vandaag ga je de stad in de ochtend verkennen per fiets. Dit is een unieke manier om de stad te leren kennen en je komt op plekken die je anders nooit zelf had gevonden. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de excursie: Fietstocht: Co van Kessel

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 50 minuten

Dagtrein

Duur: 04 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 45 minuten

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar het treinstation van Bangkok gebracht.

Je neemt de dagtrein vanuit Bangkok naar Pak Chong treinstation.

Je wordt bij het treinstation Pak Chong opgehaald en naar Khao Yai Nationaal Park gebracht.

Dag 3 - 4: Ontdek de Natuurpracht van Thailand

Dag 3: Na het inchecken bij Khao Yai Nature Life Resort begint een halve dag tour. Je bezoekt een boeddhistische grot tempel die door monniken wordt gebruikt voor meditatie. Vervolgens ga je naar een prachtige plek met een magnifiek uitzicht over het gebied. Daarna bezoek je de vleermuizengrot waar miljoenen vleermuizen met gerimpelde lippen uitvliegen en een slangenachtige stroom in de lucht vormen. Rond 19.00 uur keren we terug naar het resort voor overnachting.

Dag 4: Om 7.00 uur word je wakker en om 8.00 uur vertrekken we naar het Nationale Park. Eerst bezoeken we het hoofdkwartier van het park en vervolgens brengt de chauffeur ons naar het begin van het pad. Hier wandel je door het droge groenblijvende bos, waar je vaak gibbons, apen en neushoornvogels kunt zien. Daarna rijden we naar de Haew Suwat-waterval, bekend uit de film “The Beach”, en lunch je in de buurt. In de middag rijden we naar de op één na hoogste berg van het park voor een prachtig uitzichtpunt. In de avond bekijken we wilde olifanten bij de zoutlikken. Rond 19.30 uur keren we terug naar het resort.

 

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 40 minuten

Dagtrein

Duur: 02 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 15 minuten

Je wordt vanuit je accommodatie naar Pak Chong treinstation gebracht.

Je neemt de dagtrein vanaf Pak Chong treinsstation naar Ayutthaya treinstation.

Je wordt opgehaald vanaf Ayutthaya treinstation en naar je accommodatie gebracht.

Dag 5 - 6: Een reis door Thailand's verleden

Dag 5: Na het ontbijt om 9.00 uur, bezoek je de lokale markt (Pak Chong) om het dagelijks leven van de lokale bevolking te ervaren. Verken een zandstenen labyrint met 2000 jaar oude rotsschilderingen. Op de unieke rotsen groeien vijgenbomen met wortels die de rotsen omklemmen en lianen die van de top naar beneden hangen. Dit is een rustige plek waar je alleen de natuur hoort. Bezoek een groot boeddhistisch tempel en bedevaartsoord met een 28 meter hoge Boeddha figuur, Chinese beelden en zeldzame planten. Daarna reis je verder. Na aankomst in Ayutthaya heb je de rest van de dag vrij om de stad te verkennen. Maak een wandeling door de historische stad en ontdek de lokale markten, musea en het rijke culturele erfgoed. Bezoek de Ayutthaya Historical Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, waar je een eerste glimp kunt opvangen van de indrukwekkende tempelruïnes en oude paleizen

Dag 6: Vandaag staat in het teken van het verkennen van de mooiste bezienswaardigheden die Ayutthaya te bieden heeft. Bezoek de indrukwekkende tempelruïnes, zoals Wat Mahathat, bekend om het Boeddhahoofd verstrengeld in boomwortels, en Wat Phra Si Sanphet, de voormalige koninklijke tempel.

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 15 minuten

Dagtrein

Duur: 04 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 45 minuten

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar Ayutthaya treinstation gebracht.

Je neemt de dagtrein van Ayutthaya treinstation naar Phitsanoluk treinstation.

Je wordt bij Phitsanoluk treinstation opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 7 - 8: Eerste hoofdstad van het Siamese koninkrijk: Sukothai

Dag 7: Na je aankomst in Sukhothai check je in bij je accommodatie en heb je de rest van de dag vrij om te ontspannen. Je kunt een korte wandeling maken door de stad om de lokale sfeer op te snuiven en misschien al een kijkje nemen bij een van de nabijgelegen tempels. Geniet van een rustig diner in een lokaal restaurant, waar je kunt proeven van authentieke Thaise gerechten die typisch zijn voor deze regio.

Dag 8: Begin de dag met het huren van een fiets, de ideale manier om het uitgestrekte Sukhothai Historical Park te verkennen. Fiets langs de eeuwenoude tempels en stoepa’s, en ontdek bezienswaardigheden zoals Wat Mahathat en Wat Si Chum. Neem de tijd om te stoppen bij verschillende ruïnes en geniet van de bijzondere omgeving, omgeven door vijvers vol met waterlelies. Sluit de dag af met een ontspannen rit terug naar je accommodatie om nabij te genieten van een groene Thaise curry of spicy salade.

Meer informatie

bus

Join in Bus (in Intercontinentaal gezelschap)

Duur: 03 uur

Je wordt bij je accommodatie in Sukothai opgehaald en naar je accommodatie in Chiang Mai gebracht.

Dag 9 - 11: Ervaar de Schoonheid van Chiang Mai

Dag 9: Je komt aan in Chiang Mai. Na het inchecken in je hotel heb je de rest van de dag vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Geniet van de ontspannen sfeer, verken de lokale markten, en proef de heerlijke Thaise keuken in een van de vele restaurants. Wandel door de oude stadsmuren en geniet van de prachtige architectuur en de gastvrije ambiance van Chiang Mai.

Dag 10: Deze dag kun je volledig naar eigen wens invullen. Verken de historische tempels zoals Wat Phra Singh en Wat Chedi Luang, en bewonder de prachtige architectuur. Geniet van de lokale markten zoals de beroemde Night Bazaar, waar je unieke souvenirs kunt vinden. Ontspan in een van de vele spa’s die de stad te bieden heeft, of maak een kookworkshop om de geheimen van de Thaise keuken te leren.

Dag 11: Gebruik deze dag om het omliggende landschap van Chiang Mai te verkennen. Maak een uitstapje naar de verschillende rijstvelden of naar het Doi Suthep Nationaal Park, waar je de beroemde Wat Phra That Doi Suthep-tempel kunt bezoeken. Deze tempel biedt een prachtig uitzicht over de stad en is een belangrijk bedevaartsoord. Daarna kun je een bezoek brengen aan een nabijgelegen Hmong-dorp om meer te leren over de cultuur van de bergstammen. Sluit de dag af met een ontspannen diner in de oude stad.

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 30 minuten

Nachttrein (tweede klasse)

Duur: 16 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 20 minuten

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar het treinstation Hua Lamphong in Chiang Mai gebracht.

Je begint je reis in de avond door aan boord te gaan van de nachttrein bij het Hua Lamphong treinstation in Bangkok. Deze comfortabele treinrit brengt je in een ontspannen tempo naar Hua Hin, een populaire kustplaats. Terwijl de trein rustig door het Thaise landschap rijdt, kun je genieten van de rust en  een tot rust komen in je slaapcoupé. Vroeg in de ochtend kom je aan op het Hua Hin treinstation, klaar voor een nieuwe dag vol avontuur.

Je wordt opgehaald vanaf het treinstation van Bangkok en verder met een Transfer van Hua Hin en naar je accommodatie gebracht.

Dag 13 - 15: Wijngaard en strand in Hua Hin

Dag 13: Je arriveert in Hua Hin, een fijne kustplaats aan de Golf van Thailand. Nadat je hebt ingecheckt in je accommodatie, kun je de rest van de dag rustig doorbrengen. Maak een ontspannen wandeling langs het uitgestrekte Hua Hin Beach, waar je kunt genieten van het zachte zand. Sluit de avond af met een diner in een van de vele zeevruchtenrestaurants langs de kust, terwijl je luistert naar het geluid van de golven.

Dag 14: Vandaag kun je Hua Hin in je eigen tempo verkennen. Begin je dag met een bezoek aan het historische Hua Hin Railway Station, gevolgd door een wandeling door de levendige Cicada Market, waar je kunst, ambachten en lokale lekkernijen kunt ontdekken. In de middag kun je ontspannen op het strand of een bezoek brengen aan Khao Takiab, de tempel op de heuvel met een prachtig uitzicht over de stad. Sluit de dag af met een avondbezoek aan de Hua Hin Night Market.

Dag 15: Gebruik deze dag om verder te genieten van alles wat Hua Hin te bieden heeft. Bezoek het prachtige Maruekhathaiyawan Palace om de elegante houten architectuur te bewonderen, of maak een uitstapje naar het nabijgelegen Khao Sam Roi Yot National Park voor een dag vol natuur en avontuur. Geniet in de namiddag van een verfrissende duik in het waterpark van Vana Nava, of ontspan in de wijngaard van Hua Hin Hills met een wijnproeverij terwijl je uitkijkt over de groene heuvels. Sluit de dag af met een ontspannen diner aan het strand.

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 02 uur en 30 minuten

Dagtrein

Duur: 04 uur

Privé transport

Duur: 50 minuten

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar Hua Hin treinstation gebracht.

Je neemt de dagtrein vanaf Hua Hin treinstation naar Bangkok treinstation.

Je wordt opgehaald van het treinstation van Bangkok en naar je accommodatie gebracht.

Dag 16 - 15: Terug in Bangkok

Dag 16: Bij aankomst in Bangkok check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag vrij om de stad te verkennen of te ontspannen. Dit betreft puur een overnachting in Bangkok.

Dag 17: Begin de dag met een ontbijt in het hotel. Daarna heb je vrije tijd om nog wat last-minute inkopen te doen of de stad verder te verkennen. Op de afgesproken tijd word je opgehaald voor de transfer naar Bangkok Airport voor je vertrek

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar het vliegveld van Bangkok gebracht.

Geïntereseerd in deze rondreis?