Je begint je reis in Kuala Lumpur, de bruisende hoofdstad van Maleisiƫ. Hier kun je genieten van een fietstocht door de levendige straten, waar moderne wolkenkrabbers en historische tempels samenkomen. Daarna reis je door naar Pulau Pangkor, een rustiger eiland waar je kunt ontspannen en de Toekan kan spotten vanaf het witte strand.

Vervolgens neem je de boot naar Penang, bekend om de rijke geschiedenis en het heerlijke straatvoedsel. Hier kun je wandelen door het koloniale Georgetown en de kleurrijke straatkunst bewonderen. De reis gaat verder naar Langkawi, een eiland vol met prachtige stranden en regenwouden, perfect voor een familie-uitje met activiteiten zoals kabelbanen en eilandhoppen.

Van Langkawi reis je naar Koh Lipe, een Thais paradijs met kristalhelder water, waar je kunt snorkelen en genieten van het ontspannen eilandleven. Daarna volgt Koh Bulon, een ongerept eiland dat bekend staat om de rustige “niet toeristische” stranden en de rijke biodiversiteit. Vervolgens breng je tijd door op Koh Mook, beroemd om de Smaragdgroene Grot en prachtige uitzichten. Je sluit je reis af in Phuket, een levendige mix van stranden, nachtleven en cultuur, voordat je terugkeert naar huis.

Note: Houd er rekening mee dat je in de regel een extra nacht moet inplannen aan het begin en einde van je reis vanwege intercontinentale vluchten

Reis highlights

Fietsen door Kuala Lumpur

Toekans op Pulau Pangkor

Waanzinnig Koh Lipe

Niet toeristische stranden op Ko Bulon Le

Snel overzicht

ī¼

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 1.679,- (oktober - mei)

Hoogseizoen: 1.880,- (juni - september)

ī

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Excursie:
    • Fietstour Kuala Lumpur
  • Genoemde transfers en boten/ferry’s
ļ—

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum MaleisiĆ« en Thailand (ter plaatse te regelen)
  • Entreegelden (tenzij specifiek benoemd)

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

PrivƩ transport

Duur: 01 uur

Je wordt op het vliegveld van Kuala Lumpur opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 1 - 2: Going Dutch in Kuala Lumpur; verken de stad per fiets

Dag 1: Je komt aan in Kuala Lumpur. Na een lange reis check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek de iconische Petronas Twin Towers, wandel door de straten van Bukit Bintang of geniet van de lokale keuken in Jalan Alor.

Dag 2:Ā De wind speelt met je haar en je neus pakt de geuren op van het eten dat wordt bereid in de lokale restaurantjes. Vandaag verken je Kuala Lumpur per fiets. Deze excursie, ā€œGoing Dutch: fietsen in Kuala Lumpur,ā€ biedt een unieke manier om de stad te ontdekken. Fiets langs de belangrijkste bezienswaardigheden, door smalle straatjes en langs verborgen pareltjes die je anders misschien zou missen. Voor meer informatie, kijk bij de excursie ā€œGoing Dutch: fietsen in Kuala Lumpur.ā€

Meer informatie

auto + boot

PrivƩ transport

Duur: 03 uur en 30 minuten

Boot/Ferry

Duur: 45 minuten

Op eigen gelegenheid (transfer)

Duur: 30 minuten

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Kuala Lumpur en naar Lumut haven gebracht.

Je neemt de Ferry van Lumut haven naar Pulau Pangkor haven.

Wij raden om een taxi te nemen vanaf Pangkor haven naar je accommodatie.

Dag 3 - 5: Pangkor: het eiland van Toekans en tropische Stranden

Dag 3: Na een korte boottocht vanuit het vasteland arriveer je op Pulau Pangkor. Bij aankomst word je begroet door het eiland van met witte zandstranden en dichte jungle. Nadat je hebt ingecheckt in je accommodatie, kun je de middag doorbrengen met een ontspannen wandeling langs Pasir Bogak Beach of een duik nemen in het heldere water. Sluit de dag af met een diner van verse zeevruchten in een lokaal restaurant terwijl je geniet van de zonsondergang.

Dag 4: Begin de dag met een bezoek aan het historische Dutch Fort, een overblijfsel uit de Nederlandse koloniale tijd. Daarna kun je de Fu Lin Kong-tempel verkennen, een kleurrijke taoĆÆstische tempel met prachtige tuinen en een miniatuurversie van de Chinese Muur. In de middag kun je genieten van snorkelen bij Teluk Nipah Beach of een wandeling maken door de jungle om het lokale dierenleven, zoals de Maleise toekan, te spotten.

Dag 5: Deze dag staat in het teken van ontspanning en avontuur. Huur een kajak en verken het nabijgelegen Pulau Giam, een klein eilandje met geweldige snorkelmogelijkheden. Na een ochtend vol activiteiten, kun je terugkeren naar het strand voor een luie middag in de zon. Sluit de dag af met een wandeling naar Pangkor Hill voor een panoramisch uitzicht over het eiland en de omliggende wateren.

Meer informatie

auto + boot

Op eigen gelegenheid (transfer)

Duur: 30 minuten

Boot/Ferry

Duur: 45 minuten

PrivƩ transport

Duur: 02 uur en 45 minuten

Wij raden aan om een taxi te nemen van je accommodatie op Pulau Pangkor naar de haven.

Je neemt de ferry van Pulau Pangkor haven naar Lumut haven.

Je wordt bij de haven van Lumut opgehaald en naar je accommodatie in Georgetown te Penang gebracht.

Dag 6 - 7: De culinaire hoofdstad van Maleisiƫ: Penang

Dag 6: Als je aan AziĆ« denkt, komt streetfood snel naar voren als iconisch voor dit continent. Vandaag arriveer je in Penang, het Walhalla voor foodies. Deze culinaire hoofdstad van MaleisiĆ« is beĆÆnvloed door vele culturen, wat resulteert in een zeer diverse keuken. Ga vanavond lekker lokaal uit eten en bereid je voor op een feestje in je mond met de heerlijke gerechten die Penang te bieden heeft.

Dag 7: Vandaag is geheel op eigen gelegenheid in te vullen. Verken de kleurrijke straten van Georgetown, bezoek de vele historische en culturele bezienswaardigheden, of geniet van het strand (Batu Ferringhi). Probeer meer van de lokale specialiteiten, ontdek verborgen straatkunst, of maak een tocht door de natuur. De keuze is aan jou.

Meer informatie

auto + boot

PrivƩ transport

Duur: 40 minuten

Boot/Ferry

Duur: 01 uur en 45 minuten

PrivƩ transport

Duur: 01 uur

Je wordt opgehaald in Penang en naar Kuala Kedah Jetty gebracht. Let op, dit is een transfer zonder tussenstops onderweg.

Er is een dagelijkse veerdienst die vertrekt vanaf Kuala Kedah Jetty naar Langkawi. De veerboottocht duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur (de tijd is sterk afhankelijk van de zee- en weersomstandigheden). Zorg ervoor dat je minstens 30-45 minuten voor vertrektijd bij Kuala Kedah Jetty bent, omdat je je voucher moet omwisselen voor een veerboot instapkaart bij de Ferry Line Venture-balie.

Je wordt opgehaald bij Langkawi Jetty en naar Pantai Cenang gebracht. Let op; dit is een transfer zonder tussenstops onderweg.

Dag 8 - 10: Relaxen op Langkawi

Dag 8: Na een relatief korte reis vanuit Penang kom je aan in Kuah op Langkawi. Vanuit Kuah trek je verder naar Pantai Cenang, het bruisende hart van het eiland. Dit eiland staat geheel in het teken van relaxen, lekkere drankjes, strandhangen, adembenemende uitzichten en mangrovebossen. Ga op eigen gelegenheid op onderzoek uit en geniet van de ontspannen sfeer van het eiland. Verken de lokale winkels, restaurants en het nachtleven in Pantai Cenang.

Dag 9: Vandaag heb je de hele dag vrij om Pantai Cenang en de omgeving te verkennen. Ontspan op het strand, probeer watersporten zoals jetskiƫn of parasailen, of geniet van een verfrissend drankje in een van de strandbars.

Dag10: Nog een dag om volledig te ontspannen en te genieten van het eiland. Bezoek de nabijgelegen bezienswaardigheden of boek een tour om de mangroves te verkennen. Geniet van de zon, zee en het strand en sluit je dag af met een prachtige zonsondergang.

Meer informatie

auto + boot

PrivƩ transport

Duur: 45 minuten

Boot/Ferry

Duur: 01 uur en 30 minuten

Je wordt opgehaald bij het resort en naar de Langkawi Jetty gebracht. Let op, dit is een directe transfer zonder tussenstops onderweg.

De dagelijkse veerdienst van Langkawi naar Koh Lipe vertrekt vanaf de Telaga Harbour Marina. Het inchecken begint 1,5 uur voor vertrek en sluit 30 minuten voor de geplande vertrektijd. Zorg ervoor dat je de door Telaga Terminal uitgegeven voucher bij het inchecken toont.

De veerboottocht duurt ongeveer 90 minuten, afhankelijk van de zee- en weersomstandigheden. Aangezien er op Koh Lipe geen aanlegsteiger is, word je mogelijk met een lokale longtailboot naar het strand gebracht.

Houd er rekening mee dat de veerdienst niet beschikbaar is tijdens het moessonseizoen, van mei tot oktober.

Dag 11 - 13: Witte stranden en zeeschildpadden bij Koh Lipe

Dag 11: Je komt aan op het idyllische eiland Koh Lipe na een korte boottocht vanuit Langkawi. Bij aankomst word je begroet door het kristalhelder water en de witte zandstranden. Nadat je hebt ingecheckt in je accommodatie, kun je de rest van de dag ontspannen op het strand, een verfrissende duik nemen of de lokale eettentjes verkennen. Sluit de dag af met een spectaculaire zonsondergang en geniet van een rustig diner aan het strand.

Dag 12: Vandaag heb je de vrijheid om het eiland in je eigen tempo te verkennen. Begin de dag met een snorkelavontuur bij een van de kleurrijke koraalriffen rondom het eiland. Na de lunch kun je een kajak huren om verborgen baaien te ontdekken of een wandeling maken naar het uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht. Sluit de dag af met een traditionele Thaise massage om helemaal tot rust te komen.

Dag 13: Gebruik deze dag om te ontspannen en jezelf onder te dompelen in de relaxte sfeer van Koh Lipe. Breng de ochtend door met een yogasessie op het strand, gevolgd door een uitgebreid ontbijt. Verken daarna “Walking Street”, waar je kunt shoppen voor souvenirs en lokale delicatessen kunt proeven. In de namiddag kun je een boottocht maken naar de nabijgelegen eilanden en de dag afsluiten met een cocktail bij een strandbar.

Meer informatie

boot

Boot/Ferry

Duur: 01 uur

Je neemt de ferry tussen Koh Lipe en Koh Bulon Le

Dag 14 - 16: Ontsnap aan de drukte: de betovering van Ko Bulon Le

Dag 14: Na een korte boottocht kom je aan op het serene eiland Ko Bulon Le. Bij aankomst word je omarmd door de rust van het eiland en de ongerepte natuur. Nadat je hebt ingecheckt in je eenvoudige bungalow, kun je de dag doorbrengen met het verkennen van de rustige stranden en genieten van de kristalheldere zee. Eindig de dag met een vers visdiner in een lokaal restaurant terwijl de zon ondergaat.

Dag 15: Begin de dag met een ochtendwandeling door de dichte jungle van Ko Bulon Le, waar je verschillende paden kunt volgen die leiden naar verborgen baaien en adembenemende uitkijkpunten. Na de lunch kun je ontspannen op een van de stille stranden of gaan snorkelen in de nabijgelegen koraalriffen, waar je kleurrijke vissen en ander zeeleven kunt ontdekken. Sluit de dag af met een ontspannen avond in je bungalow.

Dag 16: Gebruik deze dag om volledig tot rust te komen in de vredige omgeving van het eiland. Begin met een yoga- of meditatiesessie op het strand, gevolgd door een luie ochtend in een hangmat. In de middag kun je een kajak huren om de omliggende wateren te verkennen of een uitstapje maken naar een nabijgelegen eiland. Sluit de dag af met een wandeling langs het strand, terwijl de zon de horizon schildert met prachtige kleuren.

Meer informatie

boot + auto

Boot/Ferry

Duur: 01 uur

PrivƩ transport

Duur: 15 minuten

Je neemt de ferry tussen Ko Bulon Le en Koh Mook.

Je wordt bij de haven opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 17 - 19: De Emerald Cave en tot rust komen op Koh Mook

Dag 17: Dit is het Thailand wat iedereen in zijn of haar hoofd heeft: prachtige stranden, heerlijk eten, een helderblauwe zee en geen verharde wegen. Koh Mook biedt rust en comfort, ver weg van de massa. Na aankomst kun je ontspannen en genieten van het eiland en de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Dag 18: Vandaag heb je de vrijheid om Koh Mook in je eigen tempo te verkennen. Ontdek de smalle onverharde wegen die door het eiland kronkelen, bezoek de afgelegen stranden en geniet van de authentieke dorpen. De dag staat volledig in het teken van ontspanning en het ontdekken van de natuur van het eiland

Dag 19: Nog een dag om te genieten van de rust en de adembenemende landschappen van Koh Mook. Verken de beroemde Emerald Cave, snorkel in het kristalheldere water of ontspan gewoon op een van de idyllische stranden. Laat de charme van dit heerlijke eiland je betoveren terwijl je de dag doorbrengt terwijl je tot rust komt.

 

Meer informatie

auto + boot

PrivƩ transport

Duur: 15 minuten

Boot/Ferry

Duur: 03 uur

PrivƩ transport

Duur: 30 minuten

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar de pier van Koh Mook gebracht. Exclusief tussenstops.

Je neemt de ferry vanaf Koh Mook naar Phuket haven.

Je wordt bij de haven van Phuket opgehaald en naar je accommodatie gebracht. Exclusief tussenstops.

Dag 20: Phuket: de toegang tot de Trang eilanden

Dag 20: Je komt aan in Phuket en installeert in de accommodatie. Je verkent de kleurrijke Sino-Portugese architectuur van Phuket Stad, geniet van lokale delicatessen en ontdekt de levendige markten. Na een heerlijk diner in een lokaal restaurant wandel je door de stad en geniet van de warme avondlucht. Je overnacht in Phuket, klaar om de volgende dag verder te reizen.

Dag 21: De reis is ten einde gekomen. Je wordt naar de luchthaven van Phuket gebracht voor je terugvlucht. De mooie herinneringen neem je mee terug naar huis.

Meer informatie

auto

PrivƩ transport

Duur: 45 minuten

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar het vliegveld van Phuket gebracht. Exclusief tussenstops.

GeĆÆntereseerd in deze rondreis?