Mijn Avontuur naar Ciudad Perdida

Door Danilo Milic
2 aug 2024

Tijdens mijn reis door Colombia stond één bestemming bovenaan mijn lijst: Ciudad Perdida. Dit oude wonder, diep verborgen in het Sierra Nevada-gebergte, beloofde een onvergetelijk avontuur te worden. Hoewel ik wist dat de tocht intensief zou zijn, was ik vastbesloten om deze verloren stad met eigen ogen te zien.

De Reis naar een Verborgen Wereld

Ciudad Perdida, ofwel de Verloren Stad, werd pas in de jaren ’70 herontdekt. Deze oude stad, gebouwd rond 800 na Christus door de Tayrona-beschaving, is ouder dan Machu Picchu en zit vol mysterie en geschiedenis. Toen ik over de achtergrond van deze plek hoorde, werd mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter.

Het Begin van de Trektocht

De reis naar Ciudad Perdida begon met een stevige vierdaagse trektocht door de Colombiaanse jungle. De tocht voerde ons over ongeveer 44 kilometer van dichte bossen, rotsachtige rivieren en steile hellingen. Elke stap bracht me dichter bij de geschiedenis van de Tayrona, maar ook bij mijn fysieke grenzen.

Hoewel het uitdagend was, met zware beklimmingen en het vochtige jungleklimaat, had ik onderweg het geluk te worden vergezeld door kleurrijke vogels en exotische planten. Het moment dat ik de eerste terrassen van de Verloren Stad zag opdoemen door de bomen, maakte alle inspanningen meer dan de moeite waard.

De Betovering van de Verloren Stad

Aangekomen in Ciudad Perdida, was ik meteen onder de indruk van de omvang en schoonheid van de site. Onze gids, een lid van de inheemse gemeenschap, deelde verhalen over de geschiedenis en cultuur van de Tayrona. Ik werd meegenomen naar een wereld vol legendes en oude tradities. De perfect uitgehouwen terrassen, omringd door het weelderige groen van de jungle, maakten het gevoel van ontdekking compleet.

Praktische Tips uit Eigen Ervaring

  1. Voorbereiding is alles: Goede fysieke voorbereiding is essentieel. De trektocht is intensief, en stevige wandelschoenen zijn een must.
  2. Reis met een gids: Onze gids zorgde ervoor dat we veilig en verantwoord reisden en dat we de culturele en natuurlijke omgeving respecteerden.
  3. Hydrateer en eet goed: Ik nam voldoende water en snacks mee, wat echt hielp om mijn energie op peil te houden tijdens de uitdagende trektocht.

Een Hoogtepunt van Mijn Reis

De reis naar Ciudad Perdida was zonder twijfel het hoogtepunt van mijn reis door Colombia. Het was een unieke kans om diep in de geschiedenis van de Tayrona te duiken en te genieten van het ongerepte landschap van de Colombiaanse jungle. Terwijl ik over de oude stenen paden van de Verloren Stad liep, voelde ik de echo’s van een beschaving die eeuwen geleden bloeide.

De schoonheid van Ciudad Perdida en de uitdaging van de trektocht maakten het tot een onvergetelijke ervaring die ik iedereen zou aanraden. Het is niet zomaar een reis; het is een ontdekkingsreis naar het verleden van Colombia en een diepere verbinding met de geschiedenis en cultuur van Zuid-Amerika.

Meer inspiratie

Onontdekt Noordelijk Vietnam

Onontdekt Noordelijk Vietnam

Mjjn reis van vijf nachten en zes dagen vond zijn oorsprong ver van de drukte van Hanoi en is alleen af te leggen middels huurauto met chauffeur en gids. Een route met meer dan 1000 bochten langs de grens met China,...

Lees meer