Een rondreis door Ecuador biedt een prachtige mix van natuur, cultuur en avontuur. Je begint je reis in Quito, de hoofdstad van Ecuador, waar je kunt genieten van het historische centrum en de levendige sfeer. Een bezoek aan La Mitad del Mundo, het monument dat de evenaar markeert, mag zeker niet ontbreken. Daarna reis je naar Otavalo, bekend om zijn kleurrijke markt en het prachtige Cuicocha-meer.

In de Amazone ervaar je de jungle en het rijke ecosysteem, met verblijven in lodges zoals La Casa del Suizo waar je deelneemt aan boeiende excursies. Vervolgens ga je naar Baños, een charmant stadje omgeven door watervallen en thermale baden, perfect voor avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, raften en canyoning.

Je reis gaat verder naar Cuenca, een stad vol koloniale charme en een rijke geschiedenis, waarna je de natuurlijke pracht van het Cajas National Park ontdekt. Tot slot eindig je je avontuur in Guayaquil, de bruisende havenstad van Ecuador, waar je kunt genieten van het stadsleven en de mooie boulevard Malecón 2000. Deze rondreis door Ecuador belooft een onvergetelijke ervaring vol ontdekkingen en unieke momenten.

Reis highlights

Verblijf in een junglelodge in de Amazone

Bezoek de lokale markt van Otavalo en Guamote

Prachtig uitzicht vanaf de Chimborazo vulkaan

Bezoek leuke steden, zoals Quito en Cuenca

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 1.995,- (maart - november)

Hoogseizoen: 2.295,- (december - februari)

Inclusief

  • Comfortabele hotels, inclusief ontbijt
  • Verblijf in de Amazone, inclusief volpension en activiteiten
  • Privé transfers tussen alle plaatsen
  • Openbare bus van Tena naar Banos
  • Stadstour Quito en excursie Mitad del Mundo (de evenaar)
  • Excursie Cuicocha Lake, met Engelstalige gids
  • Warmwaterbronnen, Papallacta
  • Excursie naar Chimborazo vulkaan
  • Bezoek aan lokale bevolking in de buurt van Guamote
  • Excursie Cajas National Park

Exclusief

  • Internationale vlucht
  • Taxi Busstation Banos – hotel Banos
  • Overige excursies en maaltijden
  • Fooi

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt opgehaald op de luchthaven van Quito en naar je hotel gebracht.

Dag 1 - 2: Het koloniale hart van Ecuador

Dag 1: Na aankomst op de luchthaven van Quito word je opgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Dag 2: Je wordt ’s ochtends opgehaald bij je hotel voor een uitgebreide citytour door Quito. Tijdens de tour verken je het historische centrum van de stad, bewonder je de prachtige koloniale architectuur en bezoek je belangrijke bezienswaardigheden zoals de Plaza de la Independencia en de indrukwekkende Basilica del Voto Nacional. Vervolgens ga je genieten van een heerlijke chocoladeproeverij, waarbij je de beste Ecuadoraanse chocolade kunt proeven en meer leert over het productieproces. Daarna brengt de excursie je naar de beroemde Ecuator, het midden van de wereld, waar je op de evenaar kunt staan en interessante interactieve musea kunt bezoeken. Aan het einde van de dag word je weer teruggebracht naar je hotel.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 02 uur

Je wordt opgehaald bij je hotel in Quito en naar je hotel in Otavalo gebracht.

Dag 3 - 4: Kleurrijke markten van Otavalo

Dag 3: Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Quito door een chauffeur die je naar Otavalo brengt, een rit van ongeveer twee uur door de prachtige Andes. Na aankomst in Otavalo kun je op eigen gelegenheid de beroemde markten verkennen, waar je kunt genieten van de kleurrijke kraampjes vol handgemaakte textiel, sieraden en andere ambachten.

Je kunt ook een uitstapje maken naar Peguche, een nabijgelegen dorp dat bekend staat om zijn prachtige waterval en traditionele ambachten. Peguche Waterfall is een heilige plaats voor de inheemse bevolking en biedt een serene omgeving voor een wandeling of picknick. Het dorp zelf is beroemd om zijn weverijen, waar je kunt zien hoe de prachtige textielproducten van Otavalo worden gemaakt. Na een dag vol ontdekkingen keer je terug naar je accommodatie in Otavalo voor een ontspannen avond.

Dag 4: Je wordt opgehaald bij je hotel in Otavalo voor een mooie excursie naar het Cuicocha-meer. Dit indrukwekkende kratermeer, gevormd in de caldera van een oude vulkaan, is omringd door adembenemende landschappen en weelderige vegetatie. Tijdens de excursie maak je een wandeling langs de rand van het meer, waarbij je kunt genieten van de prachtige uitzichten. Je gids vertelt je meer over de geologie, de geschiedenis en de culturele betekenis van het meer. Voor de avontuurlijken is er de mogelijkheid om een boottocht te maken over het meer, waarbij je de twee eilandjes in het midden van dichtbij kunt bekijken. Na een ochtend vol natuurlijke schoonheid keer je terug naar Otavalo, waar je de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt doorbrengen.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 07 uur

Je wordt opgehaald bij je hotel in Otavalo en naar de lodge in de Amazone gebracht. Onderweg maak je een stop bij de warmwaterbronnen van Papallacta.

Dag 5 - 6: Jungle en wildlife in de Amzone

Dag 5: Je wordt opgehaald bij je hotel door een chauffeur die je naar de lodge aan de rand van de Amazone zal brengen. Onderweg maak je een stop in Papallacta, bekend om zijn natuurlijke warmwaterbronnen. Hier kun je even ontspannen en genieten van een verfrissend bad in het thermale water. Na deze ontspannende pauze vervolg je je reis naar La Casa del Suizo, waar je in de namiddag aankomt.

Dag 6: Vandaag staat een volle dag vol avontuurlijke activiteiten op het programma in La Casa del Suizo, begeleid door een Engelssprekende gids. Na een stevig ontbijt in de lodge, begin je de dag met een spannende kanotocht over de Napo-rivier, waar je de kans krijgt om kaaimannen, exotische vogels en andere wilde dieren te spotten. Vervolgens ga je te voet verder en maak je een wandeling door het weelderige regenwoud. Je gids zal je wijzen op de unieke flora en fauna van de Amazone en je alles vertellen over de geneeskrachtige planten die hier groeien.Na de lunch in de lodge bezoek je in de middag een lokale gemeenschap. Hier krijg je inzicht in de traditionele levenswijze van de inheemse bevolking en kun je deelnemen aan culturele activiteiten zoals het maken van ambachten en het proeven van lokale gerechten. Daarna keer je terug naar de lodge en heb je even tijd om te ontspannen. In de namiddag staat er een bezoek aan een vlindertuin op het programma. Hier kun je verschillende kleurrijke vlindersoorten van dichtbij bewonderen en meer leren over hun levenscyclus. De dag wordt afgesloten met een diner in de lodge, waar je de ervaringen van de dag kunt delen met je medereizigers en genieten van de geluiden van de Amazone in de schemering.

Meer informatie

auto + bus

Privé transport

Duur: 45 minuten

Openbare bus

Duur: 03 uur en 30 minuten

Je wordt naar het busstation gebracht van Tena.

Je reist per openbare bus van Tena naar Banos

Dag 7 - 8: Banos

Dag 7: Je wordt naar het busstation van Tena gebracht. Daar koop je een busticket voor de reis naar Baños. De busrit biedt prachtige uitzichten op het Ecuadoriaanse landschap en duurt enkele uren. Eenmaal aangekomen in Baños, neem je een taxi naar je hotel. Na het inchecken kun je de rest van de dag op eigen gelegenheid genieten van alles wat Baños te bieden heeft.

Dag 8: Vandaag heb je een vrije dag in Baños om de stad en omgeving te verkennen. Je kunt een bezoek brengen aan de spectaculaire Pailon del Diablo-waterval, waar je een avontuurlijke wandeling maakt en het water met kracht naar beneden ziet storten. Voor de adrenalinejunkies is er de mogelijkheid om te gaan raften op de Pastaza-rivier of te ziplinen over de weelderige valleien. Je kunt ook een ontspannend bad nemen in een van de thermale bronnen, zoals de beroemde Termas de la Virgen. Tot slot kun je de dag afsluiten met een bezoek aan de schommel bij het “Casa del Árbol,” waar je een adembenemend uitzicht hebt op de omliggende vulkanen en bergen.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 06 uur

Je wordt opgehaald bij je hotel in Banos en naar Guamote gebracht. Onderweg bezoek je de Chimborazo vulkaan.

Dag 9: Traditonele markt van Guamote

Dag 9: Je wordt opgehaald bij je hotel in Baños en begint aan een prachtige rit door de Andes. Onderweg bezoek je de Chimborazo vulkaan, de hoogste berg van Ecuador. Hier kun je de adembenemende uitzichten bewonderen en, als je wilt, een korte wandeling maken om dichter bij de gletsjer te komen. Na dit indrukwekkende bezoek zet je de reis voort naar Guamote. In de namiddag kom je aan in Guamote, waar je wordt afgezet bij je homestay. Je hebt de rest van de dag om op eigen gelegenheid Guamote te verkennen.

 

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 06 uur

Je wordt opgehaald bij je hotel in Guamote en naar Cuenca gebracht. Onderweg bezoek je een lokaal dorpje.

Dag 10 - 11: Cuenca

Dag 10: Vandaag word je opgehaald bij je homestay in Guamote. Onderweg bezoek je lokale gemeenschappen, waar je de kans krijgt om de traditionele levenswijze en cultuur van de inheemse bevolking van dichtbij te ervaren. Daarna reis je verder naar Cuenca, waar je bij aankomst wordt afgezet bij je hotel. Hier kun je de rest van de dag op je eigen tempo de stad verkennen en genieten van de charmante sfeer.

Dag 11: Je hebt een vrije dag in Cuenca, de perfecte gelegenheid om deze prachtige stad op je eigen tempo te verkennen. Bezoek het historisch centrum, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, en wandel door de straatjes langs koloniale gebouwen en prachtige kerken zoals de Nieuwe en Oude Kathedraal. Breng een bezoek aan het Museo del Banco Central, waar je meer te weten komt over de rijke geschiedenis en cultuur van Ecuador. Maak een ontspannen wandeling langs de oevers van de Tomebamba-rivier en geniet van de sfeervolle terrasjes. Vergeet niet een traditionele Panamahoed te kopen bij een van de lokale ambachtslieden, een iconisch souvenir uit deze regio.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 07 uur

Je wordt opgehaald bij je hotel in Cuenca en naar je hotel in Guayaquil gebracht. Onderweg bezoek je Cajas National Park.

Dag 12: Guayaquil; aan de oevers van de Guayas rivier

Dag 12: Je wordt opgehaald bij je hotel en begint de reis met een bezoek aan het prachtige Cajas National Park, begeleid door een Engelstalige gids. Het park staat bekend om zijn meren, bossen en unieke flora en fauna. Na het verkennen van de natuurlijke schoonheid van Cajas, vervolg je de reis naar Guayaquil. Bij aankomst word je afgezet bij je hotel, klaar om te genieten van de levendige stad.

Dag 13: Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de luchthaven van Guayaquil gebracht, waar je op het vliegtuig stapt naar huis.

Meer informatie

auto

Shuttle transfer (gedeeld)

Duur: 01 uur

Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de luchthaven van Guayaquil gebracht.

Geïntereseerd in deze rondreis?