Ontdek de prachtige regio Yucatán in Mexico met deze onvergetelijke reisroute: Playa del Carmen, Mérida, Campeche, Palenque, Xpujil, Bacalar en Tulum. Je begint je avontuur in Playa del Carmen, bekend om de prachtige witte zandstranden en uitdagend Quinta Avenida. Hier kun je heerlijk ontspannen en genieten van lokale gerechten in gezinsvriendelijke restaurants.

Vervolgens rijd je met je huurauto naar Mérida, de culturele hoofdstad van Yucatán. Deze stad biedt een mix van koloniale architectuur, lokale markten en heerlijke eetgelegenheden. Mérida is een geweldige plek voor gezinnen, met veel bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen. Je reis gaat verder naar Campeche, een historische havenstad met kleurrijke gebouwen en goed bewaarde vestingwerken. De rustige sfeer en de gezellige restaurants maken het een perfecte plek om te verkennen.

Daarna reis je naar Palenque, waar je de indrukwekkende Maya-ruïnes kunt verkennen, omringd door dichtbegroeide jungle. Dit is een geweldige bestemming voor eenieder die van avontuur en geschiedenis houden. Vanuit Palenque rijd je naar Xpujil, gelegen in de buurt van enkele van de minder bekende, maar even indrukwekkende Maya-ruïnes zoals Calakmul en Becan. De rustige omgeving is ideaal voor stellen of gezinnen die even willen ontsnappen aan de drukte.

Je volgende stop is Bacalar met het prachtige Laguna Bacalar, ook wel het ‘Meer van de Zeven Kleuren’ genoemd. Hier kun je genieten van watersporten zoals kajakken en zwemmen in de heldere lagune. Het ontspannen tempo en de gezinsvriendelijke sfeer maken Bacalar een hoogtepunt van je reis. Je eindigt je reis in Tulum, beroemd om zijn strand en Maya-ruïnes op een klif. De relaxte sfeer en prachtige stranden bieden de perfecte afsluiting van je avontuur.

Note: Houd er rekening mee dat je meestal een extra nacht moet inplannen op de terugweg vanwege intercontinentale vluchten.

Reis highlights

Reizen met een huurauto

Het centrum van Maya geschiedenis: Palenque

Onbekende Mayasites: Calakmul, Becan, Chicanná en Hormiguero

Hagelwitte stranden in Tulum

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 1.605,- (april - november)

Hoogseizoen: 1.705,- (december - maart)

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt (behalve in Campeche en Xpujil )
  • Huurauto

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum
  • Entreegelden (tenzij specifiek genoemd)

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Vw Vento /Ac/4dr of gelijkwaardig

Duur: 01 uur

Je haalt de huurauto op het vliegveld op. De rit van Cancun vliegveld naar Playa del Carmen duurt ongeveer een uur (55 km). Onderweg kun je stoppen bij Puerto Morelos, een  vissersdorpje met mooie stranden, of bij de Cenote Route voor een verfrissende duik in natuurlijke zwembaden. Bezoek de botanische tuin Jardin Botanico Dr. Alfredo Barrera Marin voor een wandeling door lokale flora, of de interactieve Crococun Zoo voor een unieke ervaring met dieren. Deze stops maken de rit leuker en avontuurlijker.

Dag 1 - 2: Playa del Carmen Plezier

Dag 1: Je komt aan in Cancun en haalt daar de huurauto op. Vervolgens rijd je naar Playa del Carmen, een rit van ongeveer een uur. Na het inchecken in je hotel heb je de rest van de dag vrij om te ontspannen, te genieten van het prachtige strand of de omgeving te verkennen. Misschien een verfrissende duik in het zwembad of een wandeling langs de kustlijn.

Dag 2: Vandaag heb je de dag vrij om op eigen gelegenheid Playa del Carmen te verkennen. Bezoek de levendige Quinta Avenida, geniet van de lokale keuken in een van de vele restaurants, of ontspan op het strand. Je kunt ook kiezen voor een snorkel- of duikexcursie, een bezoek aan nabijgelegen cenotes, of een dagtrip naar de Maya-ruïnes van Tulum of Coba.

Meer informatie

auto

Vw Vento /Ac/4dr of gelijkwaardig

Duur: 04 uur

De rit van Playa del Carmen naar Mérida duurt ongeveer 4 uur (300 km). Onderweg kun je stoppen bij Valladolid, een koloniale stad met kleurrijke straten en cenotes zoals Cenote Zací. Bezoek ook Chichén Itzá, een van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen, voor een fascinerende duik in de Maya-geschiedenis. Een andere stop is de cenote Ik Kil, een prachtige plek voor een verfrissende duik. Deze tussenstops maken de rit zowel interessant als ontspannend.

Dag 3 - 4: Mérida: stad van koloniale schatten

Dag 3: Je komt aan in Merida, Mexico, een stad die bekend staat om de koloniale architectuur en rijke culturele erfgoed. Na het inchecken in je hotel heb je de rest van de dag om de omgeving te verkennen. Wandel door de kleurrijke straten van het historische centrum, bezoek de prachtige kathedraal en geniet van de lokale keuken in een van de vele gezellige restaurants. Ontspan en acclimatiseer in deze charmante stad.

Dag 4: Vandaag heb je de dag vrij om Merida op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek het indrukwekkende Museo Casa Montejo, wandel door de botanische tuinen, of ontdek de lokale markten vol ambachten en traditionele producten. Misschien neem je een dagtrip naar de nabijgelegen Maya-ruïnes van Uxmal of de cenotes van Cuzamá voor een avontuurlijke ervaring. De dag is volledig aan jou om in te vullen zoals je wilt.

Meer informatie

auto

Vw Vento /Ac/4dr of gelijkwaardig

Duur: 02 uur

De rit van Mérida naar Campeche duurt ongeveer 2 uur (170 km). Onderweg kun je stoppen bij Uxmal, een indrukwekkende Maya-stad met goed bewaarde piramides. Bezoek ook het dorpje Santa Elena om de koloniale kerk en lokale ambachten te zien. Stop bij het Cenote X’Batun voor een verfrissende duik in een prachtige natuurlijke omgeving.

Dag 5: Piraten in Campeche

Dag 5: Je komt aan in Campeche, een stad rijk aan geschiedenis en cultuur. Na het inchecken in je hotel heb je de rest van de dag vrij om te ontspannen en de omgeving te verkennen. Misschien maak je een wandeling door het historische centrum, bewonder je de kleurrijke koloniale gebouwen, of geniet je van een rustige middag op de Malecón met uitzicht op de Golf van Mexico.

Meer informatie

auto

Vw Vento /Ac/4dr of gelijkwaardig

Duur: 05 uur

De rit van Campeche naar Palenque duurt ongeveer 5 uur (360 km). Onderweg kun je stoppen bij Edzná, een minder bekende maar indrukwekkende Maya-stad. Bezoek ook de  stad Escárcega voor een pauze en wat lokale gerechten. Stop bij de Balamkú-ruïnes om unieke stucco-maskers te bewonderen.

Dag 6 - 7: Het centrum van Maya geschiedenis: Palenque

Dag 6: Je komt aan in Palenque, een relaxte stad in Chiapas, Mexico. Na het inchecken in je hotel heb je de rest van de dag vrij om te ontspannen en de omgeving te verkennen. Maak een korte wandeling door het gezellige stadje, geniet van de lokale keuken in een van de taco tentjes of restaurants, en bereid je voor op een dag vol avontuur en verkenning.

Dag 7: Vandaag heb je de dag vrij om Palenque op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek de indrukwekkende Maya-ruïnes, waaronder de Tempel van de Inscripties en het Paleis van Palenque. Verken het omliggende regenwoud in Palenque National Park en bewonder de spectaculaire watervallen zoals Misol-Ha en Agua Azul. Je zult versteld staan van de diversiteit aan wildleven. Sluit de dag af met een ontspannen diner in een van de gezellige lokale restaurants.

Meer informatie

auto

Vw Vento /Ac/4dr of gelijkwaardig

Duur: 04 uur

De rit van Palenque naar Xpujil duurt ongeveer 4 uur (350 km). Onderweg kun je stoppen bij de indrukwekkende Maya-ruïnes van Bonampak, beroemd om de muurschilderingen. Bezoek ook de stad Frontera Corozal voor een boottocht over de Usumacinta-rivier.

Dag 8 - 9: Onbekende Mayasites: Calakmul, Becan, Chicanná en Hormiguero

Dag 8: Je komt aan in Xpujil, een stad in de Mexicaanse staat Campeche, midden in de jungle. Na het inchecken in je hotel heb je de rest van de dag vrij om te ontspannen en de omgeving te verkennen. Maak een korte wandeling door het stadje, geniet van de lokale keuken in een van de kleine restaurants, en bereid je voor op de komende dagen vol avontuur en verkenning van Maya-ruïnes.

Dag 9: Vandaag heb je de dag vrij om Xpujil en de omliggende gebieden op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek het indrukwekkende Calakmul, een van de grootste Maya-ruïnes, diep in de jungle. Ontdek ook de minder bekende sites zoals Becan, Chicanná en Hormiguero, die bekend staan om hun unieke Rio Bec-architectuur. Geniet van de rustige, toeristenvrije omgeving en aanschouw de oude ruïnes te midden van de jungle.

Meer informatie

auto

Vw Vento /Ac/4dr of gelijkwaardig

Duur: 02 uur

De rit van Xpujil naar Bacalar duurt ongeveer 2 uur (170 km). Onderweg kun je stoppen bij de archeologische site van Chicanná, bekend om de prachtige “huis van de mond van de slang”-structuren. Bezoek ook Becan, een oude Maya-stad met indrukwekkende grachtstructuren. Een andere interessante stop is bij de cenote Azul (mocht je deze al niet bezocht hebben), een prachtige natuurlijke waterbron voor een verfrissende duik.

Dag 10 - 11: Het meer van zeven kleuren: Laguna Bacalar

Dag 10: Je komt aan in Laguna Bacalar, een prachtig meer dat bekend staat als ‘La Laguna de los Siete Colores’ vanwege de verschillende tinten blauw in het water. Na het inchecken in je accommodatie heb je de rest van de dag vrij om te ontspannen en te genieten van het adembenemende uitzicht. Misschien maak je een korte wandeling langs het meer of geniet je van een verfrissende duik.

Dag 11: Vandaag heb je de dag vrij om Laguna Bacalar op eigen gelegenheid te verkennen. Geniet van activiteiten zoals kajakken, paddleboarden of een ontspannen boottocht over het meer. Bezoek de Cenote Azul voor een unieke snorkelervaring in het heldere water. Sluit de dag af met een heerlijk diner in een van de lokale restaurants, terwijl je geniet van de serene omgeving en de prachtige zonsondergang over de lagune.

Meer informatie

auto

Vw Vento /Ac/4dr of gelijkwaardig

Duur: 02 uur en 30 minuten

De rit van Bacalar naar Tulum duurt ongeveer 2.5 uur (215 km). Onderweg kun je stoppen bij de ruïnes van Kohunlich, beroemd om de maskers van de zonnegod. Bezoek ook het stadje Felipe Carrillo Puerto voor een authentieke Maya-ervaring en lokale markten. Een andere interessante stop is bij de Laguna de Kaan Luum, een prachtige lagune net buiten Tulum, ideaal voor een verfrissende duik.

Dag 12 - 13: Tulum: Maya's aan zee

Dag 12: Je komt aan in Tulum, een  dorpje aan de kust van de Rivièra Maya. Na het inchecken in je accommodatie heb je de rest van de dag vrij om te ontspannen. Verken het gezellige centrum met een scala aan leuke winkeltjes en restaurants, of maak een ontspannen wandeling langs een van de prachtige stranden. Geniet van de relaxte sfeer en bereid je voor op de avonturen van morgen.

Dag 13: Vandaag heb je de dag vrij om Tulum op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek de indrukwekkende Maya-ruïnes die op een klif boven de azuurblauwe zee liggen, en geniet van het fenomenale uitzicht. Ontspan op Playa Paraíso of een van de andere idyllische stranden. Voor een avontuurlijke ervaring kun je een fiets huren en de nabijgelegen cenotes zoals Gran Cenote of Dos Ojos verkennen en genieten van een verfrissende duik.

Dag 14: Op je laatste dag in Mexico vertrek je vanuit Tulum terug naar Cancún voor je vlucht naar huis. Maak nog een laatste wandeling langs het strand of geniet van een ontbijt in een van de lokale cafés. Zorg ervoor dat je op tijd vertrekt om je vlucht niet te missen. Veilig reizen en neem de prachtige herinneringen aan Mexico mee naar huis!

Meer informatie

auto

Vw Vento /Ac/4dr of gelijkwaardig

Duur: 01 uur en 30 minuten

De rit van Tulum naar Cancun vliegveld duurt ongeveer 1,5 uur (120 km). Onderweg kun je stoppen bij Akumal, bekend om de zeeschildpadden en prachtige snorkelplekken. Bezoek ook de cenote Dos Ojos voor een unieke duikervaring in een indrukwekkend grottenstelsel. Een andere interessante stop is bij het themapark Xcaret, waar je de Mexicaanse cultuur en natuur kunt ontdekken.

Geïntereseerd in deze rondreis?