Deze reis door Namibiƫ is een absolute must voor iedere avontuurlijke reiziger, met adembenemende landschappen en unieke wilde dieren. Bezoek historische bezienswaardigheden zoals de Christuskirche en geniet van de lokale keuken in een van de vele restaurants. Vanuit Windhoek rijd je naar de betoverende Kalahari-woestijn, beroemd om de rode zandduinen en unieke woestijnlandschap.

Vervolgens ga je naar Sossusvlei, waar je de indrukwekkende rode duinen en de surrealistische schoonheid van Deadvlei kunt bewonderen. Maak een vroege ochtendwandeling om de zonsopgang over de duinen te zien, een onvergetelijk schouwspel. Je reis gaat verder naar de kustplaats Swakopmund, waar je kunt genieten van zowel avontuur als ontspanning aan de Atlantische Oceaan. Probeer activiteiten zoals sandboarden, quadrijden of een dolfijnencruise in Walvisbaai.

Daarna rijd je naar Twyfelfontein, een UNESCO-werelderfgoedlocatie bekend om de eeuwenoude rotstekeningen. Verken de geologische wonderen zoals de Organ Pipes en Burnt Mountain. Vanuit hier verken je het uitgestrekte Etosha National Park, een van de beste wildreservaten van Afrika, waar je de Big Five kunt spotten tijdens spannende game drives en bij de waterplaatsen.

Je rondreis eindigt bij het indrukwekkende Waterberg Plateau National Park, waar je kunt genieten van wandeltochten en het bewonderen van de rijke biodiversiteit. Dit park biedt spectaculaire uitzichten en een scala aan dieren om te observeren. Deze route biedt een perfecte mix van avontuur, natuur en cultuur, en laat je de adembenemende schoonheid van Namibiƫ ontdekken, van de woestijnlandschappen tot de rijke dierenwereld.

 

 

Reis highlights

Indrukwekkende duinen Sossusvlei en Deadvlei

Spot de Big 5 in Etosha

Eeuwenoude rotstekeningen in Twyfeltontein

Sanboarden bij Swakopmund

Snel overzicht

ī¼

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 3.185,- (januari - maart)

Hoogseizoen: 3.550,- (april - december)

ī

Inclusief

  • Overnachtingen in comfortabele hotels, inclusief ontbijt
  • Overnachtingen In Twyfelfontein, Etosha en Waterberg, inclusief ontbijt en diner
  • Katu Tour in Windhoek
  • Desert Elephant Drive in Twyfelfontein
  • Bush Walk in Onguma
  • Huurauto, inclusief extra bestuurder en super cover verzekering
ļ—

Exclusief

  • Intercontinentale vlucht
  • Toegangskosten Nationale Parken
  • Overige excursies en maaltijden
  • Fooi

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Huurauto

Duur: 30 minuten

Dag 1 - 2: Windhoek, een smeltkroes van culturen

Dag 1:Na aankomst op de luchthaven van Windhoek word je begroet door een lokale gids voor een meet and greet. Hier ontvang je een warm welkom en praktische informatie over je reis. Na een korte introductie ga je naar de autoverhuur om je huurauto op te halen. Vervolgens rijd je naar je hotel in het hart van Windhoek. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je in de middag de stad verkennen, ontspannen bij het hotel, of alvast genieten van een diner in een van de sfeervolle restaurants.

Dag 2: Vandaag staat een bijzondere fietsexcursie op het programma naar Katutura, een wijk vol culturele en historische betekenis. De fietstocht van ongeveer 3,5 uur neemt je mee door het dagelijks leven van de lokale bevolking en laat je kennismaken met de rijke geschiedenis van de wijk. Met een totale afstand van 7,5 kilometer is de route geschikt voor alle niveaus. Je bezoekt markten, ontmoet lokale bewoners, en krijgt een authentiek kijkje in het leven in deze levendige gemeenschap. Na de tour kun je de rest van de dag zelf invullen, bijvoorbeeld door de stad verder te verkennen of te relaxen.

 

 

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 03 uur

Dag 3: Rode Zandduinen

Dag 3: Vanuit Windhoek rijd je richting de betoverende Kalahari-woestijn. De rit van ongeveer drie uur voert je door adembenemende landschappen, van valleien tot de iconische rode zandduinen van de Kalahari. Bij aankomst in de Africa Safari Lodge kun je genieten van het prachtige uitzicht, of je kunt deelnemen aan Ć©Ć©n van de activiteiten die vanuit de lodge worden georganiseerd.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 03 uur

Dag 4 - 5: De iconische Dune 45

Dag 4: Je rijdt van de Kalahari-woestijn naar Sesriem, een reis door adembenemende landschappen die je naar de toegangspoort van Sossusvlei brengt. In Sesriem overnacht je vlakbij de iconische rode zandduinen van de Namib-woestijn. Deze strategische locatie biedt je de perfecte gelegenheid om vroeg in de ochtend de spectaculaire zonsopgang over de duinen van Sossusvlei te ervaren.

Dag 5: Vandaag ga je op eigen gelegenheid de Sossusvlei verkennen. Je begint de dag vroeg om de prachtige zonsopgang over de indrukwekkende rode zandduinen te bewonderen. Rij vanuit je accommodatie in Sesriem naar de ingang van het Namib-Naukluft Park en volg de goed aangegeven wegen naar Sossusvlei. Onderweg kun je stoppen bij Dune 45 en de beroemde Big Daddy beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de woestijn.

Eenmaal bij Sossusvlei aangekomen, wandel je naar Deadvlei, een surrealistische kleivlakte bezaaid met eeuwenoude, versteende bomen. Vergeet niet voldoende water mee te nemen en je goed te beschermen tegen de zon. Na een ochtend vol avontuur en fotografie, keer je terug naar Sesriem voor een ontspannen middag. Breng de rest van de dag door bij het zwembad van je lodge of maak een korte wandeling naar de nabijgelegen Sesriem Canyon voordat je geniet van een diner onder de sterrenhemel.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 05 uur

Dag 6 - 7: Duitse invloeden in Swakopmund

Dag 6: Vandaag rijd je van Sesriem naar Swakopmund, een prachtige route van ongeveer vijf uur door de adembenemende landschappen van de Namib-woestijn. Onderweg kun je genieten van het wisselende landschap, van uitgestrekte zandduinen tot ruige rotsformaties, voordat je aankomt in de charmante kustplaats Swakopmund. Bij aankomst kun je de rest van de dag de stad verkennen en ontspannen aan de Atlantische kust.

Dag 7: Begin je dag met een ontspannen wandeling langs de pier en geniet van het uitzicht op de Atlantische Oceaan. Vervolgens kun je het Swakopmund Museum bezoeken om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de regio.

In de middag kun je kiezen voor een activiteit zoals sandboarden of quadrijden op de nabijgelegen zandduinen van de Namib-woestijn. Als je het rustiger aan wilt doen, maak dan een tocht naar de nabijgelegen Walvisbaai voor een dolfijnen- en zeehondentour.

Voor de lunch kun naar ƩƩn van de gezellige cafƩs of restaurants in het centrum van Swakopmund, waar je lokale specialiteiten en Duitse lekkernijen kunt proeven. Sluit de dag af met een bezoek aan een van de vele kunstgalerijen of boetiekwinkels in de stad voordat je terugkeert naar je hotel.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 05 uur

Dag 8 - 9: Cultureel Damaraland

Dag 8: Je rijdt verder van Swakopmund naar de Twyfelfontein Lodge, een rit van ongeveer vier tot vijf uur door het prachtige landschap van Damaraland. Onderweg zie je uitgestrekte woestijnvlaktes, rotsformaties en misschien kun je zelfs wilde dieren spotten. Bij aankomst in Twyfelfontein Lodge kun je ontspannen en je voorbereiden op het verkennen van de beroemde rotstekeningen en de prachtige omgeving de volgende dag.

Dag 9: Vandaag staat de excursie Ephemeral River Drive op het programma. Deze excursie biedt de unieke kans om de droge rivierbeddingen van Damaraland te verkennen, die ondanks hun droge karakter een verrassend rijke flora en fauna herbergen. Je vertrekt ’s ochtends vroeg met een ervaren gids die je alles zal vertellen over de bijzondere ecosystemen en de dieren die zich hebben aangepast aan deze extreme omstandigheden. Tijdens de rit heb je de mogelijkheid om woestijnolifanten, giraffen, antilopen en diverse vogelsoorten te spotten. De gids deelt interessante feiten en verhalen over de geologie, plantengroei en dieren van het gebied. Na een avontuurlijke ochtend keer je terug naar de lodge voor een welverdiende lunch en kun je de rest van de dag ontspannen of deelnemen aan andere activiteiten.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 uur

Dag 10 - 11: De big 5 in Etosha

Dag 10: Vandaag rijd je van Twyfelfontein Country Lodge naar Etosha, een reis van ongeveer vijf tot zes uur door Damaraland en het Kaokoveld. Bij aankomst in Zuid-Etosha maak je je klaar voor je eerste safari-avontuur in een van de meest indrukwekkende natuurreservaten van Namibiƫ, bekend om zijn rijke wildleven en prachtige waterplaatsen.

Dag 11: Na een goede nachtrust begin je vroeg aan je safari door Etosha National Park. Je rijdt door het park en stopt bij verschillende waterplaatsen zoals Okaukuejo, Nebrownii en Olifantsbad, waar je grote kuddes olifanten, giraffen, zebra’s en misschien zelfs leeuwen kunt spotten. Neem de tijd om de indrukwekkende zoutpan te verkennen en geniet van de adembenemende uitzichten.

Voor de lunch keer je terug naar een van de rest camps in het park, waar je kunt ontspannen en genieten van een maaltijd. In de namiddag ga je weer op pad om meer van het park te verkennen en dieren te spotten.

Aan het einde van de dag keer je terug naar de lodge om te ontspannen, te genieten van een diner onder de sterrenhemel en terug te kijken op een dag vol avonturen en onvergetelijke wildlife van Etosha.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 uur

Dag 12 - 13: Avontuur in Onguma Game Reserve

Dag 12: Na een heerlijk ontbijt begint je avontuur met een rit dwars door het wereldberoemde Etosha National Park. Terwijl je over de uitgestrekte savannes en langs de iconische zoutvlakte rijdt, heb je volop de kans om wild te spotten bij de waterplaatsen. Houd je camera paraat voor olifanten, giraffen, en misschien zelfs een glimp van een jachtluipaard. Na een adembenemende rit door Etosha kom je aan bij Onguma Game Reserve, gelegen aan de oostelijke grens van het park. Hier wacht een nieuw avontuur, omringd door de serene schoonheid van dit exclusieve reservaat.

Dag 13: Vandaag heb je de vrijheid om op eigen gelegenheid Onguma Game Reserve te verkennen. Begin de dag rustig met een kop koffie terwijl je geniet van het uitzicht op de omringende wildernis. Je kunt ervoor kiezen om zelf een game drive te maken in het reservaat, op zoek naar wilde dieren. Voor een unieke ervaring kun je ook een ontspannen wandeltocht maken door het reservaat, onder begeleiding van een gids die je meer vertelt over de flora en fauna. Eindig de dag met een prachtige zonsondergang.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 05 uur

Dag 14 - 16: Paradijs voor natuurliefhebbers

Dag 14: Je rijdt verder naar Waterberg Plateau National Park, een prachtige rit door het wisselende landschap van Noord-Namibiƫ.

Dag 15: Vandaag verken je het Waterberg Plateau National Park, een dag vol avontuur en natuur. Begin je ochtend met een wandeltocht naar de top van het plateau, waar je wordt beloond met adembenemende uitzichten over de omliggende savanne.Ā Na de ochtendwandeling keer je terug naar de lodge voor een ontspannen lunch. In de middag kun je deelnemen aan een safari per voertuig, waarbij je de kans krijgt om bedreigde diersoorten zoals de zwarte en witte neushoorn, buffels en antilopen te spotten. De gids deelt interessante feiten over de dieren en de geschiedenis van het park. Sluit de dag af met een rustige wandeling door de lager gelegen delen van het park of bezoek de historische sporen van de oude San-bevolking.

Dag 16:Vandaag is het moment aangebroken om afscheid te nemen van NamibiĆ«ā€™s indrukwekkende landschappen. Na het ontbijt laad je je spullen in en begin je aan de rit terug naar de luchthaven. Terwijl je door het diverse Namibische landschap rijdt, kun je nog eenmaal genieten van de wijdse uitzichten en de onvergetelijke ervaringen die je de afgelopen dagen hebt beleefd. Aangekomen op de luchthaven is het tijd om in te checken voor je terugvlucht. Met een hoofd vol herinneringen en avonturen neem je afscheid van NamibiĆ« en begin je aan je reis terug naar huis.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 dag(en)

GeĆÆntereseerd in deze rondreis?