Ontdek de natuurlijke schoonheid en diversiteit van Costa Rica tijdens deze onvergetelijke reis. Je avontuur begint in San José, de hoofdstad van Costa Rica, waar je de eerste indrukken van dit prachtige land opdoet. Vervolgens reis je naar Tortuguero, bekend om de ongerepte stranden en de beroemde nestelende zeeschildpadden. Hier ervaar je de wonderen van de natuur tijdens een unieke boottocht door de kanalen van het nationale park.

Met je 4×4 huurauto reis je verder naar La Fortuna, de thuisbasis van de imposante Arenal-vulkaan. Dit gebied biedt talloze avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, ziplinen en het verkennen van warmwaterbronnen. Vervolgens ontdek je de vulkanische landschappen en geothermische wonderen van Rincón de la Vieja, een perfecte plek voor een actieve dag met wandelingen en paardrijden.

Je avontuur gaat verder naar Tamarindo, een paradijs voor surfers en strandliefhebbers. Hier kun je genieten van de zon, de zee en het bruisende nachtleven. Daarna reis je naar Monteverde, waar de nevelwouden je zullen betoveren met hun mysterieuze schoonheid en rijke biodiversiteit. Deze bestemming is ideaal voor wandelingen over hangbruggen en het observeren van unieke dieren.

Costa Rica staat bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en natuurbehoud. Tijdens deze reis zul je merken dat veel activiteiten milieuvriendelijk zijn, wat bijdraagt aan het behoud van dit prachtige land voor toekomstige generaties. De familievriendelijkheid van Costa Rica maakt het een ideale bestemming voor reizigers van alle leeftijden, met activiteiten die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

Je sluit je reis af met een laatste dag in San José, waar je de kans hebt om de stad verder te verkennen en de laatste souvenirs te kopen voordat je terugkeert naar huis.

Let op: Houd er rekening mee dat je doorgaans een extra nacht moet inplannen aan het einde van de reis vanwege de intercontinentale vluchten.

Reis highlights

Reizen met een huurauto

Boottocht over de rivier in Tortuguero

Nationaal Park Manuel Antonio

Relaxen op het strand in Tamarindo

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 1.995,- (mei - november)

Hoogseizoen: 2.350,- (december - april)

Inclusief

Accommodaties
Ontbijt
Genoemde transfers en boten/ferry’s
Huurauto, Compact 4 x 2 (Toyota Cross, of gelijkwaardig), inclusief basisverzekering.
Genoemde excursies

Exclusief

Intercontinentale vluchten
Visum
Entreegelden (tenzij specifiek genoemd)

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 45 minuten

Welkom in Costa Rica! Voor jouw extra comfort zal, zodra je de immigratie en douane bent gepasseerd en de deuren van de luchthaven bent uitgestapt, één van onze chauffeurs buiten op je wachten met een bord met jouw naam erop. Hij of zij zal je naar je hotel in San José brengen.

Dag 1: Gallo Pinto in San Jose

Dag 1: Vandaag arriveer je in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Na het inchecken heb je de rest van de dag vrij om te ontspannen en te acclimatiseren. Verken de omgeving van je hotel, geniet van een heerlijk diner in een lokaal restaurant, en maak je klaar voor de Costa Ricaanse avonturen die voor je liggen.

Meer informatie

bus + boot

Join in Bus (in Intercontinentaal gezelschap)

Duur: 03 uur

Boot/Ferry

Duur: 01 uur

Je wordt voor de deur bij je accommodatie opgehaald en naar Guápiles gebracht. Deze rit bevat geen tussenstop mogelijkheden.

Vanuit Guápiles neem je de boot naar Tortuguero.

Dag 2 - 3: Biodiversiteit in Tortuguero

Dag 2: Je komt aan in Tortuguero en hebt de rest van de dag vrij om op eigen gelegenheid te verkennen. Geniet van de prachtige omgeving, maak een wandeling door de natuur van Tortuguero of ontspan in je accommodatie. Verken de lokale flora en fauna, bezoek het strand of neem deel aan optionele activiteiten zoals een kanotocht door de kanalen. De keuze is aan jou om deze dag naar wens in te vullen.

Dag 3: Sta vroeg op en geniet van een beroemde Costa Ricaanse koffie of thee in het restaurant voordat je op avontuur gaat. Verken zelfstandig de hotelpaden of boek een optionele excursie (niet inbegrepen). In de middag kun je deelnemen aan een begeleide kanotocht door de jungle en de nabijgelegen kanalen. Door het netwerk van rivierkanalen en mangroven krijg je een unieke natuurervaring. De gids zal uitleggen wat hij heeft geleerd over de flora en fauna van de jungle. Zijn ervaring in het veld heeft hem veel kennis opgeleverd over de vele diersoorten die in deze jungle leven.

Inclusief: 3 Tours Inbegrepen Grond- en boottransport van San José naar Guápiles, een tour door de Tortuguero-kanalen per boot door het Nationale Park en een bezoek aan het dorp Tortuguero.

Exclusief: Overig

Meer informatie

boot + auto

Boot/Ferry

Duur: 01 uur

Compact 4 x 2 (Toyota Cross, of gelijkwaardig)

Duur: 02 uur en 30 minuten

Je vaart vanuit Tortuguero naar Guápiles.

In Guápiles haal je de huurauto op waarmee je de reis verder zal volbrengen. Onderweg naar La Fortuna kun je genieten van het prachtige landschap van de Costa Ricaanse binnenlanden. Bezoek de indrukwekkende La Paz Watervallen, waar je prachtige watervallen en een vlindertuin kunt bezoeken. Rij door het charmante stadje San Miguel en stop bij een lokaal restaurant voor een authentieke maaltijd. Verder kun je een korte omweg maken naar de Poás-vulkaan voor een adembenemend uitzicht op de krater. Uiteindelijk bereik je La Fortuna, met de majestueuze Arenal-vulkaan als hoogtepunt.

Dag 4 - 5: El Arenal bij La Fortuna

Dag 4: Je komt aan in La Fortuna, aan de voet van de geweldige Arenal-vulkaan. Deze indrukwekkende vulkaan torent hoog boven de stad uit en biedt een adembenemend uitzicht. Na het inchecken in je accommodatie kun je genieten van de prachtige omgeving. Maak een wandeling door de tuinen van je hotel, ontspan in de natuurlijke warmwaterbronnen of verken het charmante stadje La Fortuna. Bereid je voor op een avond vol rust en natuurschoon.

Dag 5: Vandaag heb je de hele dag vrij om La Fortuna en de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek het Arenal Volcano National Park voor een wandeltocht door het regenwoud, waarbij je langs vulkanische landschappen en prachtige watervallen komt. Probeer een canopy-tour voor een spannende ervaring hoog in de bomen, of ga wildwatervaren op de nabijgelegen rivieren. Vergeet niet de lokale markten en restaurants te bezoeken om de authentieke Costa Ricaanse cultuur en keuken te ervaren. De keuze is aan jou om deze dag naar wens in te vullen!

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 uur

Je neemt de huurauto van La Fortuna naar Rincón de la Vieja en onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de Arenal-vulkaan en het Arenal-meer. Maak een stop bij het pittoreske dorpje Nuevo Arenal voor een lunchpauze. Je kunt ook een bezoek brengen aan de indrukwekkende Llanos de Cortez-waterval om te zwemmen en te ontspannen. Verderop biedt het nationale park Rincón de la Vieja zelf geothermische wonderen, warmwaterbronnen en wandelpaden door het regenwoud.

Dag 6 - 7: Rincón de la Vieja

Dag 6: Je komt aan in Rincón de la Vieja, een prachtig nationaal park vol natuurwonderen. Na het inchecken in je accommodatie heb je de rest van de dag vrij om op eigen gelegenheid te verkennen. Ontspan in de warmwaterbronnen, maak een korte wandeling in de omgeving of geniet van de rust en schoonheid van het park. De keuze is aan jou.

Inclusief: Gratis toegang tot de Rio Negro Hot Springs voor hotelgasten

Dag 7: Vandaag heb je de hele dag vrij om Rincón de la Vieja verder te ontdekken. Verken de vele wandelpaden, bezoek de indrukwekkende watervallen en probeer een modderbad voor een unieke ervaring. Geniet van de diverse flora en fauna en laat je onderdompelen in de natuurlijke pracht van dit bijzondere park.

Inclusief: Gratis toegang tot de Rio Negro Hot Springs voor hotelgasten

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 uur

Je neemt de huurauto van Rincón de la Vieja naar Tamarindo, een rit door het bijzondere landschap van Guanacaste. Onderweg kun je stoppen bij de Llanos de Cortez-waterval voor een verfrissende duik. Rij door het charmante stadje Liberia, waar je lokale markten en koloniale architectuur kunt verkennen. Verder richting de kust passeer je  bossen en uitgestrekte savannes.

Dag 8 - 10: Lederschildpadden en relaxen in Tamarindo

Dag 8: Je komt aan in Tamarindo, Guanacaste, in Costa Rica. De rest van de dag staat in het teken van relaxen en chillen. Geniet van het prachtige strand, ontspan onder de palmbomen en laat alle indrukken van je reis tot nu toe bezinken.

Dag 9: Vandaag heb je de hele dag vrij om Tamarindo op eigen gelegenheid te verkennen. Probeer surfen, maak een wandeling langs het strand, bezoek lokale winkels en geniet van de heerlijke Costa Ricaanse keuken in een van de vele restaurants.

Dag 10: Nog een vrije dag om te genieten van alles wat Tamarindo te bieden heeft. Ga snorkelen, kajakken, of maak een uitstapje naar het Nationaal Park Las Baulas om de lederschildpadden te zien. Eindig de dag met een ontspannende wandeling bij zonsondergang en een diner aan het strand.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 uur

Je neemt de huurauto van Tamarindo naar Monteverde, een rit door het prachtige binnenland van Costa Rica. Rij door het charmante stadje Tilarán. De weg naar Monteverde brengt je door  berglandschappen en nevelwouden.

Dag 11 - 12: De nevelwouden van Monteverde

Dag 11: Je komt aan in Monteverde. Na het inchecken in je accommodatie kun je de rest van de dag ontspannen en genieten van de prachtige omgeving. Verken het dorpje Santa Elena, proef lokale gerechten in een van de vele restaurants, of maak een korte wandeling om alvast een glimp op te vangen van het nevelwoud. Neem de tijd om bij te komen en je voor te bereiden op de avonturen die je te wachten staan.

Dag 12: Vandaag heb je de hele dag vrij om Monteverde op eigen gelegenheid te verkennen. Bezoek het Monteverde Cloud Forest Reserve en wandel over de hangbruggen, of ga naar de Monteverde Butterfly Garden. Voor een unieke ervaring kun je een canopy tour of zip-lining proberen in het Sky Adventures Monteverde Park. Vergeet niet te genieten van de lokale flora en fauna en de rust van dit prachtige nevelwoud. De keuze is aan jou om deze dag in te vullen met activiteiten die jou het meeste aanspreken.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 04 uur

Je neemt de huurauto van Monteverde naar Manuel Antonio, een rit door de diverse landschappen van Costa Rica. Onderweg kun je stoppen in het stadje Orotina voor een verfrissende pauze en lokale fruitmarkten bezoeken. Rij door het Jacó, waar je kunt genieten van het strand en een lunch. Bezoek het Carara Nationaal Park om kleurrijke vogels en krokodillen te spotten.

Dag 13 - 15: Manuel Antonio

Dag 13: Je komt aan in Manuel Antonio Nationaal Park, een van de mooiste plekken van Costa Rica. Na het inchecken in je accommodatie kun je de rest van de dag op eigen gelegenheid verkennen. Ontspan op de prachtige witte zandstranden, verken de wandelpaden door het regenwoud of geniet van het uitzicht op de baai en de eilanden voor de kust.

Dag 14: Vandaag heb je de hele dag om Manuel Antonio verder te verkennen. Maak een wandeling door het regenwoud en spot de vele dieren zoals apen, luiaards en exotische vogels. Geniet van activiteiten zoals snorkelen, paardrijden of een begeleide watervalwandeling. Sluit de dag af met een diner in een van de luxe restaurants met uitzicht op de oceaan.

Dag 15: Op je laatste dag in Manuel Antonio kun je nog genieten van de prachtige omgeving. Ga wildwatervaren, neem deel aan een sportvisexcursie of ontspan gewoon op het strand. Maak nog een laatste wandeling door het park en neem afscheid van de adembenemende natuur en de rustgevende sfeer voordat je terugkeert naar je volgende bestemming.

Meer informatie

auto

Huurauto

Duur: 03 uur en 15 minuten

Je neemt de huurauto van Manuel Antonio naar San José, een rit door het hart van Costa Rica. Onderweg kun je stoppen bij de Tarcoles-rivier om de beroemde krokodillen te bekijken. Rij verder door het Central Valley, met uitzichten op koffieplantages en bergen. Maak een pauze in het stadje Atenas voor een kopje lokale koffie. Aangekomen in San José, lever je de auto in.

Dag 16: Gallo Pinto in San Jose

Dag 16: Je arriveert in San José, de  hoofdstad van Costa Rica. Na het inchecken in je hotel heb je de rest van de dag om te ontspannen of de stad te verkennen. Bezoek het prachtige Nationaal Theater, slenter door de Mercado Central voor lokale producten en souvenirs, of geniet van een diner in een van de vele uitstekende restaurants. Maak van de gelegenheid gebruik om nog even de sfeer van de stad op te snuiven en je laatste avond in Costa Rica te vieren.

Dag 17: Vandaag zit je reis erop. Geniet van een rustig ontbijt en maak je klaar voor je terugvlucht. Afhankelijk van je vluchttijd kun je misschien nog een laatste wandeling door de stad maken of een bezoek brengen aan een nabijgelegen park. Vervolgens reis je naar de luchthaven voor je vlucht naar huis. Denk terug aan de prachtige avonturen en herinneringen die je hebt gemaakt tijdens je reis door Costa Rica. Veilige reis!

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 45 minuten

Een privéchauffeur zal je vandaag van je hotel naar de luchthaven van San José brengen. Vertrek vanaf de internationale luchthaven.

Geïntereseerd in deze rondreis?