Dit is een reis voor eenieder die van rijstvelden, grotten, Karstgebergten en ontmoetingen met lokale bevolking houdt. Je begint in Hanoi, waar je kunt genieten van een begeleide stadstour die je de rijke geschiedenis en het bruisende leven van de hoofdstad laat zien.

Vanuit Hanoi reis je naar Mu Cang Chai, een onwerkelijk gebied bekend met huizenhoge rijstterrassen. Hier staat een privétour door de rijstvelden op het programma, ideaal om het agrarische leven van dichtbij te ervaren. Hierna reis je door naar Mai Chau, een vredige vallei waar je twee dagen helemaal zelf kan invullen zodat je de lokale cultuur en gastvrijheid kan ervaren.

Na Mai Chau vervolg je je reis naar Pu Luong, waar een wandeltocht door de prachtige natuur op je wacht. Daarna reis je naar Ninh Binh, vaak “Halong Bay op het land” genoemd, vanwege de indrukwekkende kalkstenen rotsformaties en rijstvelden.

Je neemt een nachttrein naar Phong Nha-Ke Bang, waar je de beroemde Phong Nha-grot kunt bezoeken, een avontuurlijke uitstap die zowel volwassenen als kinderen zal fascineren. Daarna reis je naar Hue, waar je kunt genieten van een boottocht op de Parfumrivier en de keizerlijke stad kunt verkennen.

Van Hue reis je naar het charmante Hoi An, een stad vol historische architectuur en culturele bezienswaardigheden. Je avontuur gaat verder naar de Mekong Delta, waar een mooi programma je kennis laat maken met het leven op en rond het water.

De reis eindigt in Ho Chi Minh City, waar je de beroemde Cu Chi-tunnels bezoekt, een indrukwekkende herinnering aan de geschiedenis van Vietnam. Deze diverse en boeiende reis is perfect voor reizigers en/of gezinnen die samen willen ontdekken, leren en genieten.

Note: Houd er rekening mee dat je doorgaans een extra nacht moet plannen aan het begin en het einde van de reis vanwege de intercontinentale vluchten.

Reis highlights

Rijstterrassen van Mu Cang Chai

Trekking Pu Luong

Grotten van Phong - Nha Ke Bang Nationaal Park

Fietstour in Hoi An

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 2.357,- (april - november)

Hoogseizoen: 2.421,- (december - maart)

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Genoemde transfers en boten/ferry’s en of eventuele (nacht) treinen
  • Genoemde excursies

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum
  • Entreegelden (tenzij specifiek genoemd)

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt op het vliegveld van Hanoi opgehaald en naar je accommodatie gebracht.

Dag 1 - 2: Hanoi's Geheimen

Dag 1: Je komt aan in Hanoi en hebt de rest van de dag vrij om de stad op eigen tempo te verkennen. Wandel door de oude binnenstad, geniet van een kopje Vietnamese koffie in een lokaal café of ontspan in je hotel. Maak je klaar voor een spannende reis door deze historische stad.

Dag 2: Vandaag staat er een uitgebreide stadstour door Hanoi op de planning (Zie excursie: Stadstour Hanoi). Bezoek hoogtepunten zoals het Ho Chi Minh Mausoleum, de Literatuurtempel en de Tran Quoc Pagode. Verken de smalle straatjes van de oude wijk en bewonder de Franse koloniale architectuur. De avond is vrij om zelf in te vullen; geniet van een diner in een lokaal restaurant of ontdek het nachtleven van Hanoi.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 07 uur

Je wordt bij je accommodatie in Hanoi opgehaald en naar Mu Cang Chai gebracht. Stops zijn mogelijk onderweg.

Dag 3 - 4: Rijstterrassen in Mu Cang Chai

Dag 3: Je komt aan in Mu Cang Chai en hebt de rest van de dag om te ontspannen en van de prachtige natuur te genieten. Maak een wandeling door de weelderige omgeving of rust uit in je accommodatie terwijl je de landschappen in je opneemt.

Dag 4: Vandaag staat een volledige dag trekking op het programma (zie excursie “Trekking (hele dag) Mu Cang Chai”). Verken de adembenemende rijstterrassen en ontmoet de lokale bevolking. Na deze avontuurlijke dag kun je de avond op eigen gelegenheid doorbrengen, genietend van het diner in je accommodatie.

Dag 5: In de ochtend maak je een halve dag trekking (zie excursie “Trekking (halve dag) Mu Cang Chai”). Ontdek nog meer van de prachtige omgeving en het authentieke boerenleven. Na de trekking reis je verder naar je nieuwe bestemming, waar je op eigen gelegenheid de omgeving kunt verkennen en genieten van nieuwe avonturen.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 06 uur en 45 minuten

Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Mu Cang Chai en naar Mai Chau gebracht. Stops zijn mogelijk onderweg.

Dag 5 - 6: White Thai in Mai Chau

Dag 6: Op eigen gelegenheid in Mai Chau. Verken de pittoreske rijstvelden en wandel door traditionele dorpen zoals Ban Lac en Pom Coong. Ontdek de lokale ambachten, proef authentieke gerechten, en geniet van een fietstocht door de vallei. Bezoek de Chieu Cave voor een avontuurlijke ervaring en sluit de dag af met een culturele voorstelling van de White Thai mensen. Een dag vol ontspanning en culturele ontdekkingen.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 01 uur en 45 minuten

Je wordt bij je accommodatie in Mai Chau opgehaald en naar Pu Luong gebracht. Stop zijn mogelijk onderweg.

Dag 7 - 8: Onbekend Pu Luong natuurreservaat

Dag 7: Je komt aan in Pu Luong en checkt in bij je accommodatie. De rest van de dag is vrij in te vullen. Verken de prachtige omgeving, maak een korte wandeling door de rijstvelden, of ontspan bij de lodge met een prachtig uitzicht op de bergen. Geniet van de rust van dit afgelegen natuurreservaat.

Dag 8: Vandaag staat een trekking door de prachtige Dong Dien Vallei op de planning. Je wandelt door bossen, langs rijstterrassen en kleine dorpjes, terwijl je geniet van de adembenemende uitzichten. Na de trekking kun je de rest van de dag vrij invullen. Ontspan in je lodge, verken meer van de omgeving of maak kennis met de lokale White Thai gemeenschap en hun tradities.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 03 uur en 30 minuten

Je wordt bij je accommodatie opgehaald in Pu Luong en naar Ninh Binh gebracht. Stops onderweg zijn mogelijk.

Dag 9 - 10: Karsgebergte en rijstvelden in Ninh Binh

Dag 9: Je komt aan in Ninh Binh en checkt in bij je accommodatie. De rest van de dag is vrij in te vullen. Verken de nabijgelegen rijstvelden, maak een ontspannen fietstocht door het prachtige landschap of geniet van de lokale keuken in een van de gezellige restaurants. Ontspan en acclimatiseer.

Dag 10: Vandaag kun je Ninh Binh op eigen gelegenheid verkennen. Huur een fiets en verken de gigantische kalkstenen rotsen en rijstvelden. Maak een peddelboottocht door de glinsterende rivieren en bezoek de beroemde grotten. Of wandel door de lokale dorpen en ervaar de gastvrijheid van de vriendelijke bevolking. Geniet van een rustige dag in dit prachtige gebied.

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 15 minuten

Nachttrein (tweede klasse)

Duur: 08 uur

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt opgehaald bij de accommodatie en naar het treinstation van Ninh Binh gebracht.

Reis comfortabel met nachttrein SE19 van Ninh Binh naar Dong Hoi. Vertrek om 21:58 uur en aankomst om 06:00 uur de volgende morgen. Deze nachtelijke reis biedt een efficiënte manier om Vietnam te verkennen en uitgerust aan te komen, klaar om het Phong Nha-Ke Bang Nationaal Park te ontdekken.

Er staat op Dong Hoi treinstation een chauffeur op je te wachten die je naar het Phong Nha – Ke Bang Nationaal Park brengt.

Dag 12: De magnifieke grotten van Phong Nha

Dag 12: Bij aankomst kun je je bagage afgeven bij de receptie en wachten tot de gids van de Phong Nha join-in (in internationaal gezelschap) tour je komt ophalen (zie excursie: Bezoek “Paradise Cave”). Daarna ga je direct op excursie naar de indrukwekkende Paradise Cave in het Phong Nha-Ke Bang Nationaal Park. Deze grotten, een van de mooiste ter wereld, bieden spectaculaire stalactieten en stalagmieten die je kunt verkennen via een verlichte boardwalk. Geniet van deze adembenemende ondergrondse wereld.

 

Meer informatie

auto + trein

Privé transport

Duur: 01 uur

Dagtrein

Duur: 03 uur

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar het Dong Hoi treinstation gebracht.

Reis comfortabel met trein SE1 van Dong Hoi naar Hue. Vertrek om 07:05 uur en aankomst om 10:04 uur diezelfde dag. Deze ochtendtrein geeft de mogelijkheid om de prachtige natuur op klaarlichte dag tot je te nemen; al starend uit de treinramen.

Dag 13 - 14: Hué en de Parfum Rivier

Dag 13: Na het inchecken in het hotel heb je de rest van de dag vrij om deze prachtige stad te verkennen (let op: vaak kom je in de ochtend aan, een vroege check in is niet inbegrepen in beginsel). Wandel door de historische straten, bezoek lokale markten of ontspan aan de oevers van de Parfumrivier.

Dag 14: Vandaag staat een uitgebreide stadstour door Hue op de planning (zie excursie Parfum Rivier en stadstour Hué). Bezoek de Keizerlijke Citadel, de koninklijke tombes en de Thien Mu-pagode. Maak een ontspannen boottocht over de Parfumrivier en geniet van het prachtige uitzicht. De rest van de dag is vrij om zelf in te vullen; ontdek lokale eetgelegenheden of geniet van een rustige avond in de stad.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 04 uur

Na het ontbijt ontmoet je in de regel rond 09:00 uur onze chauffeur in de hotellobby voor vertrek naar Hoi An. Je maakt een heerlijke en avontuurlijke rit door een regio van Vietnam die gezegend is met prachtige landelijke en kustlandschappen. Je rijdt over een paar kleine passen naar het mooie Lang Co-strand, waar Highway 1 begint aan zijn kronkelende klim over de Hai Van Pass, ook wel de ‘Pass van de Oceaanwolken’ genoemd. Aan de andere kant van de pas ligt de stad Da Nang. Je kunt onderweg stoppen voor het maken van foto’s

Dag 15 - 16: Autovrij en idyllisch Hoi An

Dag 15: Je komt aan in Hoi An en hebt de rest van de dag vrij om deze charmante en kleurrijke stad te verkennen. Wandel door de oude stad, geniet van een kopje koffie in een lokaal café of ontspan aan de oevers van de Thu Bon-rivier. Laat de  prachtige architectuur van Hoi An op je inwerken.

Dag 16: Vandaag begin je met een fietstour door Hoi An en de omgeving (zie voor meer informatie de excursie: Fietstour Hoi An). Ontdek de schilderachtige steegjes, rijstvelden en lokale dorpen terwijl je geniet van de rustige sfeer. Na de fietstour is de rest van de dag vrij om zelf in te vullen. Bezoek een van de vele oude handelshuizen, maak een boottocht of relax op een van de nabijgelegen stranden.

Meer informatie

auto + vlucht

Privé transport

Duur: 01 uur en 15 minuten

Binnenlandse vlucht

Duur: 01 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 03 uur

Je wordt om 08:30 uur opgehaald en brengen we je naar de luchthaven van Da Nang voor een vlucht naar Ho Chi Minh City.

Je vlucht VN115 vertrekt om 10:45 uur van Da Nang (DAD) en arriveert om 12:15 uur in Ho Chi Minh City (SGN). Wij kunnen deze vlucht niet garanderen; maar streven er naar om de ochtendvlucht te nemen.

Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld van Ho Chi Minh City en naar Cai Be gebracht. Stops zijn mogelijk onderweg.

Dag 17 - 18: Geniet van de Mekong

Dag 17: Deze ochtend, om 08:30 uur, word je opgehaald bij je hotel door een privéauto en vertrek je richting Cai Be. Bij aankomst in de haven van Cai Be stap je aan boord van de shuttleboot om Mekong Lodge – de groene parel van de Mekong Delta – te bereiken. De boottocht is je eerste kennismaking met het vruchtbare slibwater van de Mekong, dat de rijkdom van het land vormt.

Bij aankomst bij Mekong Lodge word je hartelijk verwelkomd. Check in  en geniet van een heerlijke lunch in het Mekong Riverside Restaurant. Na de lunch begint de fietstour naar Tan Phong Island. Je bezoekt een van de boomgaarden langs de dorpspaden, waarbij je drie houten veerboten passeert tijdens een tocht van ongeveer 2 uur (10 km).

In de avond kun je deelnemen aan een Vietnamese kookdemonstratie voor een praktische culinaire ervaring. De chefs leren je hoe je de specialiteiten van Mekong Lodge bereidt. Geniet van een diner in een gezellige sfeer in het restaurant. De Riverside Bar is open tot middernacht.

Inclusief: Lunch en diner in Cai Be

Dag 18: Deze ochtend begin je je tweede dag met een ontbijt in het restaurant in Cai Be, waarna je aan boord gaat van een geroeide sampan om de drijvende markt te bezoeken, toch één van de highlights van  Mekong Delta. Vervolg de ontdekking van de Mekong Delta met een bezoek aan ambachtelijke dorpjes en de Cai Be-markt op het land. Geniet van de frisse lucht, het prachtige uitzicht en de kanalen die je oversteekt. De rest van de dag verken je op eigen gelegenheid.

 

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 03 uur

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar Ho Chi Minh City gebracht. Stops zijn mogelijk onderweg.

Dag 19 - 20: Ho Chi Minh City in stijl

Dag 19: Na aankomst in Ho Chi Minh City check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag en avond vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Geniet van de lokale keuken, maak een avondwandeling door de levendige straten of ontspan in een gezellig café.

Dag 20: Vandaag staat een bezoek aan de beroemde Cu Chi Tunnels op het programma (zie de excursie: “Cu Chi Tunnels”). Ontdek dit indrukwekkende netwerk van ondergrondse tunnels dat tijdens de Vietnamoorlog werd gebruikt. De avond is vrij in te vullen; verken het bruisende nachtleven, bezoek een van de vele rooftopbars of geniet van een diner in een lokaal restaurant.

Dag 21: Vandaag staat in het teken van je terugreis. Terwijl je je voorbereidt om Vietnam te verlaten, denk je terug aan de prachtige ervaringen en herinneringen die je hebt opgedaan. Vietnam heeft je een onvergetelijke reis bezorgd. Bewaar deze herinneringen en neem ze mee naar huis als een blijvende herinnering aan dit prachtige land.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 45 minuten

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar het vliegveld van Ho Chi Minh City gebracht.

Geïntereseerd in deze rondreis?