Maak je klaar voor een onvergetelijke reis door het bijzondere Cambodja. Cambodja wordt vaak geheel ten onrechte overgeslagen. Deze uitgebreide 20-daagse route neemt je mee door de rijke cultuur, indrukwekkende natuur en fascinerende geschiedenis van dit prachtige land.

Je avontuur begint in Siem Reap, waar je drie dagen hebt om de wereldberoemde Angkor Wat en de omliggende tempels te verkennen. Vervolgens reis je naar Battambang, bekend om de koloniale architectuur en de unieke bamboetrein.

Van Battambang reis je naar Kampong Thom, een charmante stad aan de Stung Sen-rivier, waar je kunt genieten van de landelijke omgeving. Daarna ga je naar Kratie, bekend om de zeldzame Irrawaddy-dolfijnen in de Mekong rivier.

Je volgende bestemming is Mondulkiri, een gebied met bossen en prachtige watervallen. Hier krijg je de kans om wilde dieren te spotten zoals olifanten en de lokale stammen te ontmoeten. Vervolgens reis je naar de bruisende hoofdstad Phnom Penh, waar je de geschiedenis van Cambodja kunt verkennen, van de pracht van het Koninklijk Paleis tot de aangrijpende Killing Fields.

De reis gaat verder naar de Cardamom Mountains, een van de grootste en meest ongerepte regenwouden van Zuidoost-Azië. Hier kun je genieten van de natuur en avontuurlijke activiteiten zoals wandelen en kajakken. Daarna ga je naar het paradijselijke eiland Koh Rong, waar je kunt ontspannen op de prachtige stranden en genieten van het kristalheldere water.

Je avontuur eindigt weer in Phnom Penh, waar je tijd hebt om de laatste bezienswaardigheden te bezoeken voordat je naar het vliegveld gaat voor je terugvlucht.

Let op: Houd rekening met een extra nacht aan het begin en het einde van de reis voor de intercontinentale vluchten.

Reis highlights

Mondulkiri: de plek om olifanten te spotten

Onbekend Kampong Thom en tempelcomplex Sambor Prei Kuk

Tuktuk tour naar de Ankor Wat

Weergaloos Koh Rong eiland

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 2.465,- (mei - november)

Hoogseizoen: 2.508,- (december - maart)

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Genoemde transfers en boten/ferry’s
  • Genoemde excursies

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum
  • Entreegelden (tenzij specifiek genoemd)

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt op het vliegveld opgehaald en naar je accommodatie gebracht. Exclusief tussenstops.

Dag 1 - 3: Laid back Siem Reap en Magisch Ankor Wat

Dag 1: Welkom in Siem Reap, de toegangspoort tot Angkor Wat en nog veel meer. Na aankomst check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag de tijd om Siem Reap te verkennen. Geniet van de levendige markten, proef lokale gerechten in de uitstekende restaurants en verken het bruisende nachtleven.

Dag 2: Vandaag staat een bezoek aan de beroemde Angkor Wat-tempel op het programma. Je reist per tuk-tuk en hebt de gelegenheid om de indrukwekkende architectuur en het historische belang van deze tempel te ontdekken. Voor meer details over deze excursie, zie “Magisch Angkor Wat”. Vergeet niet de andere nabijgelegen tempels zoals Angkor Thom en Ta Prohm te verkennen.

Dag 3: Deze dag kun je naar eigen inzicht invullen. Of je nu wilt ontspannen bij het zwembad van je hotel, een bezoek wilt brengen aan het Angkor National Museum, of de oude markt (Phsar Chas) wilt verkennen voor lokale ambachten en souvenirs, de keuze is aan jou. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er opties voor fietstochten, kooklessen of een bezoek aan de omliggende dorpen om meer te leren over de lokale cultuur.

Maak optimaal gebruik van je tijd in Siem Reap en geniet van de mix van historische bezienswaardigheden en moderne gemakken die deze bestemming te bieden heeft.

 

Meer informatie

auto + bus

Privé transport

Duur: 20 minuten

Openbare bus

Duur: 04 uur

Privé transport

Duur: 15 minuten

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar het busstation van Siem Reap gebracht.

Je neemt de openbare bus vanuit Siem Reap naar Battambang.

Op het busstation van Battambang staat de chauffeur al op je te wachten om je naar je accommodatie te brengen.

Dag 4 - 6: Bamboe trein in Battambang

Dag 4: Je arriveert in Battambang, een rustig gelegen stad omringd door uitgestrekte rijstvelden, perfect als tussenstop tussen Siem Reap en Koh Kood in Thailand. Na aankomst heb je de rest van de dag vrij om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Geniet van de rustige sfeer, wandel door de stad of ontspan in je accommodatie.

Dag 5: Deze dag is volledig vrij te besteden naar eigen inzicht. Ontdek de bezienswaardigheden van Battambang, zoals de koloniale architectuur, lokale markten en de beroemde bamboetrein. Bezoek eventueel een van de nabijgelegen tempels, maak een fietstocht door het platteland of verken de grotten van Phnom Sampeau. De keuze is aan jou om deze dag in te vullen zoals je wilt.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 06 uur

Je wordt bij je accommodatie in Battambang opgehaald en naar Kampong Thom gebracht. Inclusief mogelijkheid om onderweg te stoppen.

Dag 7 - 8: Kampong Thom en tempelcomplex Sambor Prei Kuk

Dag 6: Na aankomst in Kampong Thom heb je de rest van de dag om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Wandel langs de oevers van de Stung Sen-rivier en geniet van de lokale markten en eetgelegenheden. Bezoek de levendige markt om lokale producten en handwerk te ontdekken of ontspan in een van de rustige parken van de stad.

Dag 7: Vandaag heb je de hele dag om Kampong Thom verder te verkennen. Breng een bezoek aan het Sambor Prei Kuk archeologisch complex, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met oude tempels uit de 7e eeuw. Klim naar de top van Phnom Santuk voor een panoramisch uitzicht en bewonder de boeddhistische beelden langs de route. Geniet van een ontspannen dag en ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van de omgeving.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 04 uur en 15 minuten

Je wordt vanuit Kampong Thom naar Kratie gebracht. Je kunt onderweg stops inplannen.

Dag 9 - 10: Irrawaddy dolfijnen in Kratie

Dag 8: Vandaag kom je aan in Kratie, een charmant stadje aan de Mekong-rivier in het noordoosten van Cambodja. De rest van de dag is vrij om op eigen gelegenheid te verkennen. Maak een ontspannen wandeling langs de rivier, bezoek de lokale markten of ontspan in een van de gezellige cafés. Kratie biedt een rustige en authentieke Cambodjaanse ervaring.

Dag 9: In de ochtend kun je een boottocht maken om de zeldzame Irrawaddy-dolfijnen te spotten in hun natuurlijke habitat (zorg ervoor dat je dit zo duurzaam mogelijk doet; niet om de dieren heen circuleren, neem een roeiboot of fluisterboot). Dit is een unieke kans om deze prachtige dieren van dichtbij te zien. De rest van de dag is vrij om op eigen gelegenheid door te brengen. Verken de koloniale architectuur van Kratie, bezoek het eiland Koh Trong of geniet van de lokale sfeer aan de rivier.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 05 uur

Je wordt opgehaald in Kratie en naar Mondulkiri gebracht. Stops onderweg zijn mogelijk.

Dag 11 - 12: Ongerepte natuur en wildlife in Mondulkiri

Dag 10: Vandaag kom je aan in Mondulkiri, een adembenemende regio bekend om jungle en spectaculaire watervallen. De rest van de dag is vrij te besteden. Verken de omgeving op je eigen tempo, maak een wandeling door de nabijgelegen jungle of bezoek de lokale markten en cafés. Geniet van het prachtige landschap van deze unieke regio. Dit is de perfecte gelegenheid om te ontspannen en je voor te bereiden op de avonturen van de komende dagen.

Dag 11: Vandaag staat er een spannende trekking op het programma waarbij je de mogelijkheid hebt om de olifanten van Mondulkiri in hun natuurlijke habitat te observeren. Onder begeleiding van ervaren gidsen wandel je door de jungle naar een gebied waar de olifanten vaak verblijven. Je blijft op gepaste afstand en hebt geen directe interactie met de olifanten, wat zorgt voor een respectvolle en veilige ervaring voor zowel de dieren als de bezoekers. Deze onvergetelijke tocht biedt je de kans om te leren over de olifanten en hun omgeving, terwijl je geniet van de  natuur van Mondulkiri. Na de trekking keer je terug naar je accommodatie voor een welverdiende rust.

Meer informatie

auto + bus

Privé transport

Duur: 20 minuten

Openbare bus

Duur: 05 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 15 minuten

Je wordt opgehaald bij je accommodatie en naar het busstation van Mondulkiri gebracht.

Je neemt de openbare bus tussen Mondulkiri en Phnom Penh.

Je wordt op het busstation van Phnom Penh opgehaald en naar je hotel gebracht.

Dag 13 - 14: Phnom Penh: De bruisende hoofdstad van Cambodja

Dag 12: Bij aankomst in Phnom Penh, de bruisende hoofdstad van Cambodja, heb je de rest van de dag vrij te besteden. Verken de koloniale architectuur, geniet van een wandeling langs de Tonle Sap-rivier of bezoek een van de vele gezellige cafés en restaurants. De stad biedt een mix van historische charme en moderne voorzieningen, waardoor er voor ieder wat wils is.

Dag 13: Vandaag staat in het teken van Cambodja’s tragische geschiedenis. Bezoek het Tuol Sleng Genocide Museum om meer te leren over de Rode Khmer. Vervolgens reis je per tuk-tuk naar de Killing Fields van Choeung Ek, 15 kilometer buiten de stad. Hier kun je de massagraven en het herdenkingsmonument bezoeken. Sluit de dag af met een diner aan de Riverside Promenade, reflecterend op de aangrijpende ervaringen van de dag.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 04 uur en 15 minuten

Je wordt bij je accommodatie in Phnom Penh opgehaald en naar Cardamom Mountains gebracht. Tussenstops zijn mogelijk.

Dag 15 - 16: Cardamom Mountains: Ecotoerisme op zijn Best

Dag 14: Stap om 14.00 uur uit bij de Trapeang Rung Resort Pier voor een 30 minuten durende boottocht over de Preak Tachan-rivier naar het Cardamom Tented Camp. Bij aankomst krijg je een korte introductie over het behoud- en beschermingswerk van Wildlife Alliance en uitleg over hoe het geld van gasten wordt gebruikt om het gebied te beschermen tegen houtkap en jacht. Installeer je in je comfortabele safari-stijl tent. Maak een verkennende wandeling in de jungle, kajak of zwem in de ongerepte rivier, of geniet van de zip-line over de rivier. Ontspan in het restaurant aan de rivier terwijl de zon ondergaat over Botum Sakor.

Dag 15: Na een vroeg ontbijt kajak je naar het oude rangerstation, verkent de paden en wandelt terug naar het kamp voor de lunch, een tocht van 3,5 tot 4 uur. De middag is vrij te besteden; je kunt zip-linen, de paden bij het kamp verkennen, zwemmen in de prachtige rivier of kajakken langs de schaduwrijke zijrivieren. Morgenochtend voordat je verder reist maak je nog een mooie wandeling door de omgeving (op eigen gelegenheid).

Meer informatie

auto + boot

Privé transport

Duur: 03 uur en 15 minuten

Boot/Ferry

Duur: 01 uur

Je wordt bij het Tentenkamp opgehaald en naar de haven van Sihanoukville gebracht.

Je neemt de snelle ferry vanuit de haven van Sihanoukville naar de haven van Koh Rong.

Dag 17 - 19: Strandavonturen op Koh Rong

Dag 16: Na je avonturen op het vasteland, is het tijd om te ontspannen op Koh Rong. Vul de rest van de dag op eigen gelegenheid in. Verken de prachtige stranden, zwem in het kristalheldere water, of relax in een hangmat met een verfrissend drankje. Geniet van de rustige sfeer en laat de schoonheid van het eiland je volledig tot rust brengen.

Dag 17: Begin de dag met een wandeling langs Long Set Beach, bewonder het witte zand en de turquoise zee. In de middag kun je gaan snorkelen of kajakken om de onderwaterwereld te verkennen. Sluit de dag af met een heerlijk diner aan het strand, terwijl je de zon ziet ondergaan. Deze dag vul je geheel op eigen gelegenheid in, genietend van alle activiteiten die Koh Rong te bieden heeft.

Dag 18: Plan je eigen activiteiten vandaag. Bezoek het nabijgelegen eiland Koh Rong Sanloem voor een nieuwe ervaring, beleef avonturen in het High Point Adventure Park, of verken het leuke Kaoh Touch Village. Neem de tijd om je boek uit te lezen op het strand en eindig de dag met een rustige avondwandeling langs de kust, genietend van de serene omgeving.

Meer informatie

boot + auto

Boot/Ferry

Duur: 01 uur

Privé transport

Duur: 03 uur en 30 minuten

Je neemt de boot vanaf Koh Rong haven naar de haven van Sihanoukville.

Bij de haven van Sihanoukville staat de chauffeur al te wachten en brengt je naar Phnom Penh. Tussenstops zijn mogelijk.

Dag 20: Terug in Phnom Penh

Dag 19: Na aankomst in de middag vanuit Sihanoukville en Koh Rong, heb je de rest van de dag vrij. Gebruik deze tijd om te ontspannen, nog wat laatste souvenirs te kopen of een laatste wandeling langs de Riverside Promenade te maken. Geniet van je laatste avond in Cambodja met een diner in een lokaal restaurant.

Dag 20: Helaas zit de reis erop. Wat een prachtige tijd heb je gehad, volledig ondergedompeld in de schoonheid en cultuur van Zuidoost-Azië. Vandaag word je naar het vliegveld gebracht voor je terugvlucht. Neem de mooie herinneringen en ervaringen mee naar huis en koester de avonturen die je hebt beleefd.

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 01 uur

Je wordt bij je accommodatie opgehaald en naar de vluchthaven van Phnom Penh gebracht.

Geïntereseerd in deze rondreis?