Tijdens deze 21-daagse reis ervaar je de diversiteit en schoonheid van Thailand en Cambodja. Je avontuur begint in het bruisende Chiang Mai, waar je kunt genieten van de markten en tempels. Vervolgens reis je naar Khao Yai, bekend om de prachtige natuur en nationale park.

Vanuit Khao Yai ga je verder naar de historische stad Ayutthaya, een plek vol oude ruïnes en tempels. Je vervolgt je reis naar Kanchanaburi, beroemd om de River Kwai en de indrukwekkende brug, en daarna naar het metropool Bangkok, waar moderne wolkenkrabbers en traditionele cultuur samenkomen.

Je verlaat Thailand tijdelijk om Siem Reap in Cambodja te verkennen, de toegangspoort tot de wereldberoemde tempels van Angkor Wat. Uiteraard ga je per tuktuk deze plek bezoeken. Na drie dagen culturele ontdekkingen, reis je naar het charmante Battambang, met een prachtige koloniale architectuur, kunstscène en rijstvelden.

Na Battambang keer je terug naar Thailand en vervolg je je reis naar het tropische eiland Koh Kood. Hier heb je de kans om te ontspannen op witte zandstranden, te snorkelen in kristalhelder water en te genieten van de rust en schoonheid van het eiland, voordat je weer terug naar Bangkok reist.

Je reist voornamelijk met privé-transfers, eenmaal een binnenlandse vlucht en comfortabele minibussen, wat zorgt voor een ontspannen en flexibele reiservaring. Onderweg geniet je van de heerlijke Thaise en Cambodjaanse keuken, met verse ingrediënten en authentieke smaken die je smaakpapillen zullen verrassen.

Let op: Houd rekening met een extra nacht aan het begin en het einde van de reis vanwege intercontinentale vluchten.

Reis highlights

Overnachten op het water in Kanchanaburi

Jungle van Khao Yai

Tuktuk tour naar de Ankor Wat Tempel

Onontdekt eiland: Koh Kood

Snel overzicht

Prijs (vanaf)

Laagseizoen: 2.056,- (april - oktober)

Hoogseizoen: 2.209,- (november - maart)

Inclusief

  • Accommodaties
  • Ontbijt
  • Genoemde transfers en boten/ferry’s
  • Binnenlandse vlucht van Chiang Mai naar Nakhon Ratchasima
  • Genoemde excursies

Exclusief

  • Intercontinentale vluchten
  • Visum (ter plaatste een stempel)
  • Entreegelden (tenzij specifiek benoemd)

Dagplanning

Hieronder vind je de dagplanning van de rondreis.
auto

Privé transport

Duur: 45 minuten

Je wordt van het vliegveld opgehaald en naar je hotel gebracht. Dit is zonder tussenstops.

Dag 1 - 2: Ervaar de Schoonheid van Chiang Mai

Dag 1: Je komt aan in Chiang Mai. Na het inchecken in je hotel heb je de rest van de dag vrij om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Geniet van de ontspannen sfeer, verken de lokale markten, en proef de heerlijke Thaise keuken in een van de vele restaurants. Wandel door de oude stadsmuren en geniet van de prachtige architectuur en de gastvrije ambiance van Chiang Mai.

Dag 2: Deze dag kun je volledig naar eigen wens invullen. Verken de historische tempels zoals Wat Phra Singh en Wat Chedi Luang, en bewonder de prachtige architectuur. Geniet van de lokale markten zoals de beroemde Night Bazaar, waar je unieke souvenirs kunt vinden. Ontspan in een van de vele spa’s die de stad te bieden heeft, of maak een kookworkshop om de geheimen van de Thaise keuken te leren.

 

 

Meer informatie

auto + vlucht

Privé transport

Duur: 45 minuten

Binnenlandse vlucht

Duur: 01 uur en 15 minuten

Privé transport

Duur: 02 uur en 30 minuten

Je wordt bij je hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Dit is zonder tussenstops.

Je binnenlandse vlucht van Chiang Mai naar Nakhon Ratchasima is inclusief.

Je wordt opgehaald op het vliegveld van Nakhon Ratchasima en naar het Khao Yai National Park gebracht. Dit is zonder tussenstops.

Dag 3 - 4: Ontdek de Natuurpracht van Thailand

Dag 3: Na het inchecken bij Khao Yai Nature Life Resort begint een halve dag tour. Je bezoekt een boeddhistische grot tempel die door monniken wordt gebruikt voor meditatie. Vervolgens ga je naar een prachtige plek met een magnifiek uitzicht over het gebied. Daarna bezoek je de vleermuizengrot waar miljoenen vleermuizen met gerimpelde lippen uitvliegen en een slangenachtige stroom in de lucht vormen. Rond 19.00 uur keren we terug naar het resort voor overnachting.

Dag 4: Om 7.00 uur word je wakker en om 8.00 uur vertrekken we naar het Nationale Park. Eerst bezoeken we het hoofdkwartier van het park en vervolgens brengt de chauffeur ons naar het begin van het pad. Hier wandel je door het droge groenblijvende bos, waar je vaak gibbons, apen en neushoornvogels kunt zien. Daarna rijden we naar de Haew Suwat-waterval, bekend uit de film “The Beach”, en lunch je in de buurt. In de middag rijden we naar de op één na hoogste berg van het park voor een prachtig uitzichtpunt. In de avond bekijken we wilde olifanten bij de zoutlikken. Rond 19.30 uur keren we terug naar het resort.

Dag 5 (ochtend): Na het ontbijt om 9.00 uur, bezoek je de lokale markt (Pak Chong) om het dagelijks leven van de lokale bevolking te ervaren. Verken een zandstenen labyrint met 2000 jaar oude rotsschilderingen. Op de unieke rotsen groeien vijgenbomen met wortels die de rotsen omklemmen en lianen die van de top naar beneden hangen. Dit is een rustige plek waar je alleen de natuur hoort. Bezoek een groot boeddhistisch tempel en bedevaartsoord met een 28 meter hoge Boeddha figuur, Chinese beelden en zeldzame planten. Na de lunch in het resort keer reis je verder

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 03 uur en 30 minuten

Je wordt opgehaald in Khao Yai en naar Ayutthaya gebracht. Dit is zonder tussenstops.

Dag 5 - 6: Een reis door Thailand's verleden

Dag 5: Na aankomst in Ayutthaya heb je de rest van de dag vrij om de stad te verkennen. Maak een wandeling door de historische stad en ontdek de lokale markten, musea en het rijke culturele erfgoed. Bezoek de Ayutthaya Historical Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, waar je een eerste glimp kunt opvangen van de indrukwekkende tempelruïnes en oude paleizen

Dag 6: Vandaag staat in het teken van het verkennen van de mooiste bezienswaardigheden die Ayutthaya te bieden heeft. Bezoek de indrukwekkende tempelruïnes, zoals Wat Mahathat, bekend om het Boeddhahoofd verstrengeld in boomwortels, en Wat Phra Si Sanphet, de voormalige koninklijke tempel.

Meer informatie

auto

Duur reis is inclusief stop bij Erawan Watervallen

Duur: 05 uur

Je wordt in Ayutthaya opgehaald en naar Kanchanaburi gebracht. Onderweg stop je bij de Erawan Watervallen (zie excursie “Erawan Watervallen onderweg”).

Dag 7 - 8: Overnacht op een jungle raft

Dag 7: Vroeg in de ochtend, tussen 06.00 en 06.30 uur, word je opgehaald in de lobby van je hotel of op het afgesproken ontmoetingspunt. Samen met een internationale groep reis je vanuit Bangkok of Ayutthaya naar Kanchanaburi (vanuit Ayutthaya is dit met een privé chauffeur) gelegen aan de Kwai rivier, ongeveer 125 km ten westen van Bangkok. Deze stad en omgeving staan bekend om de beruchte Birma-spoorlijn, ook wel de Dodenspoorlijn genoemd. Deze 415 kilometer lange spoorweg, die Thailand met Birma verbond, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen aangelegd onder dwang van de Japanse bezetters.

Je begint de dag met een bezoek aan het indrukwekkende oorlogsmuseum, de beroemde ‘Bridge on the River Kwai’ en de grootste erebegraafplaats in de omgeving, waar veel Nederlandse slachtoffers van de Birma-spoorlijn hun laatste rustplaats hebben gevonden.

Vervolgens reis je naar Pakseng, waar je aan boord gaat van een longtailboot en de Kwai Noi rivier opvaart. Na ongeveer een uur varen door een bergachtig gebied kom je aan bij het idyllische River Kwai Jungle Rafts floatel. Na de lunch maak je een boottocht door de natuur, met een bezoek aan het Hellfire Pass Memorial als hoogtepunt.

’s Avonds geniet je van een diner aan lange tafels en kun je traditionele Mon-dansen bekijken, uitgevoerd door tieners en begeleid door authentieke muziekinstrumenten.

Dag 8: In de ochtend breng je vanuit de Jungle Rafts een bezoek aan een nabijgelegen Mon-dorpje. De Mon zijn een etnische minderheid die oorspronkelijk uit Myanmar komt. Tijdens je bezoek zie je de ‘Gouden Rots’, een Boeddha-grot en een schooltje.

Er is tijd om met de dorpsbewoners te praten. Zij kunnen je uitleggen hoe je een sarong (wikkelrok) om je middel knoopt en hoe tanaka-poeder wordt gemaakt van sandelhout. Dit gele wonderpoeder is goed voor de huid, werkt als zonnebrandcrème en houdt muggen op afstand.

Je maakt een leuke junglewandeling langs de rivieroever naar een mooi uitzichtpunt over de Kwai-rivier voordat je terugkeert naar de lodge. De rest van de dag kun je naar eigen wens invullen. Alle activiteiten zijn optioneel en ter plaatse te reserveren.

 

Meer informatie

bus

Join in Bus (in Intercontinentaal gezelschap)

Duur: 03 uur

Je wordt bij je hotel opgehaald en in Bangkok afgezet. Deze rit is in intercontinentaal gezelschap en kent “geen mogelijkheid” tot het maken van tussenstops.

Dag 9 - 10: Bangkok Baby!

Dag 9: Je komt aan in Bangkok. Bangkok is een bruisende metropool en de hoofdstad van Thailand, bekend om de contrasten tussen moderniteit en traditie. In tegenstelling tot Nederland, waar steden vaak gestructureerd en georganiseerd zijn, is Bangkok een dynamische mix van wolkenkrabbers, markten, historische tempels en  straatverkopers. Het weer is tropisch en warm, wat verschilt met het gematigde klimaat in Nederland. Bovendien heeft Bangkok een rijk cultureel erfgoed en een nachtleven dat nooit stilvalt. Na aankomst is je dag vrij in te vullen.

Dag 10: Vandaag ga je de stad in de ochtend verkennen per fiets. Dit is een unieke manier om de stad te leren kennen en je komt op plekken die je anders nooit zelf had gevonden. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar de excursie: Fietstocht: Co van Kessel

 

 

 

Meer informatie

bus + lopend + auto

Join in Bus (in Intercontinentaal gezelschap)

Duur: 04 uur

Te voet

Duur: 01 uur en 30 minuten

Privé transport

Duur: 02 uur en 30 minuten

Je wordt bij je hotel opgehaald en naar de grensovergang Aranyapradhet gebracht.

Je steekt te voet de grens over en passeert de douane waar je je paspoort dient te laten zien en (indien je deze nog niet hebt) je visum voor Cambodja aanschaft.

Je wordt opgehaald door je chauffeur aan de Cambodjaanse kant van de grens bij Aranyapradhet en afgezet bij je hotel in Siem Reap. Dit is een transfer zonder tussenstops.

Dag 11 - 13: Laid back Siem Reap en Magisch Ankor Wat

Dag 11: Welkom in Siem Reap, de toegangspoort tot Angkor Wat en nog veel meer. Na aankomst check je in bij je hotel en heb je de rest van de dag de tijd om Siem Reap te verkennen. Geniet van de lokale markten en foodstallen, proef lokale gerechten in de uitstekende restaurants en verken het bruisende nachtleven.

Dag 12: Vandaag staat een bezoek aan de beroemde Angkor Wat-tempel op het programma. Je reist per tuk-tuk en hebt de gelegenheid om de indrukwekkende architectuur en het historische belang van deze tempel te ontdekken. Voor meer details over deze excursie, zie “Magisch Angkor Wat”. Vergeet niet de andere nabijgelegen tempels zoals Angkor Thom en Ta Prohm te verkennen.

Dag 13: Deze dag kun je naar eigen inzicht invullen. Of je nu wilt ontspannen bij het zwembad van je hotel, een bezoek wilt brengen aan het Angkor National Museum, of de oude markt (Phsar Chas) wilt verkennen voor lokale ambachten en souvenirs, de keuze is aan jou. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er opties voor fietstochten, kooklessen of een bezoek aan de omliggende dorpen om meer te leren over de lokale cultuur.

 

 

 

Meer informatie

bus

Openbare bus

Duur: 04 uur

Je reist vanuit Siem Reap naar Battambang met de lokale bus.

Dag 14 - 15: Bamboe trein in Battambang

Dag 14: Je arriveert in Battambang, een rustig gelegen stad omringd door uitgestrekte rijstvelden, perfect als tussenstop tussen Siem Reap en Koh Kood in Thailand. Na aankomst heb je de rest van de dag vrij om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Geniet van de rustige sfeer, wandel door de stad of ontspan in je accommodatie.

Dag 15: Deze dag is volledig vrij te besteden naar eigen inzicht. Ontdek de bezienswaardigheden van Battambang, zoals de koloniale architectuur, lokale markten en de beroemde bamboetrein. Bezoek eventueel een van de nabijgelegen tempels, maak een fietstocht door het platteland of verken de grotten van Phnom Sampeau. De keuze is aan jou om deze dag in te vullen zoals je wilt.

 

 

Meer informatie

auto + lopend + boot

Privé transport

Duur: 02 uur en 30 minuten

Te voet

Duur: 01 uur

Privé transport

Duur: 03 uur

Boot/Ferry

Duur: 30 minuten

Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de Cambodjaanse grens gebracht (Samlout district).

Je gaat te voet de grens over. Dit zal sneller verlopen dan de weg andersom vanwege het gratis visum voor Thailand.

Vanaf de grens met Cambodja wordt je naar Laem Sok Pier gebracht waar je al je bagage uitlaad. Dit is zonder tussenstops.

Vanaf Laem Sok Pier neem je de ferry naar Koh Kood.

Dag 16 - 19: Paradijs in onontdekt Koh Kood

Dag 16: Welkom op Koh Kood, een onontdekt eiland in de Koh Chang-regio. Na aankomst check je in bij je accommodatie en heb je de rest van de dag om te genieten van het strand en de prachtige omgeving. Ontspan in de zon en laat het eiland je betoveren door de natuurlijke schoonheid.

Dag 17: Deze dag kun je naar eigen inzicht invullen. Verken de ongerepte stranden, maak een wandeling door de jungle of ontspan bij je resort. Geniet van de rust en ontdek de verborgen pareltjes van dit eiland.

Dag 18: Opnieuw een dag om naar eigen wens te besteden. Huur een kajak en verken de kustlijn, bezoek een lokale waterval voor een verfrissende duik, of geniet van de rust en stilte op het eiland. Er is genoeg te doen voor elke voorkeur.

Dag 19: Nog een vrije dag om te genieten van alles wat Koh Kood te bieden heeft. Ga snorkelen in het heldere water, fiets rond het eiland om meer van de natuur te zien, of ontspan simpelweg aan het strand met een goed boek.

 

 

Meer informatie

boot + bus

Boot/Ferry

Duur: 30 minuten

Join in Bus (in Intercontinentaal gezelschap)

Duur: 06 uur en 30 minuten

Vanaf Koh Kood neem je de ferry naar Laem Sok Pier.

Bij Laem Sok Pier staat het busje al klaar voor je. Stap in en je wordt naar Bangkok gebracht. Dit is zonder tussenstops.

Dag 20: Bangkok Baby!

Dag 20: Je arriveert laat in de middag in Bangkok. Na het inchecken in je hotel kun je de avond op eigen gelegenheid doorbrengen. Maak een wandeling door de bruisende straten van Khao San Road, proef streetfood bij een van de vele eetkraampjes, of geniet van het uitzicht over de stad vanaf een rooftop bar. Laat de eerste indrukken van deze levendige stad op je inwerken.

Dag 21: Na een rustig ontbijt in je hotel, heb je nog wat tijd om van de laatste momenten in Bangkok te genieten. Bezoek een nabijgelegen tempel of doe wat laatste aankopen. Op het afgesproken tijdstip word je opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht. Terwijl je aan boord gaat, denk je terug aan de bijzondere ervaringen en de kleurrijke avonturen die je tijdens je reis hebt beleefd.

 

Meer informatie

auto

Privé transport

Duur: 01 uur en 30 minuten

Je wordt naar het internationale vliegveld van Bangkok gebracht. Dit is zonder tussenstops.

Geïntereseerd in deze rondreis?